Saffransbulgursallad med russin,kokos & pumpafrön
4 potioner.
Bulgur
1 dl vitt vin
1 hönsbuljongtärning
2 lagerblad
1 pakt saffran
1 dl pumpadrön
1/2 dl kokosflingor
1/2-1 gurka beroende på storlek
2 röda chilifrukter
2 vårlökar
1-2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1/2 msk honung
1 msk rödvinsvinäger
1/2 ask ruccola eller persilja
1/2 dl rusin,tex sultanrussin.
Myntayoghurt:
1 kruka färskt mynta
2 dl turkisk yoghurt.
Koka bulgur enligt anvisning på paketet,men byt 1 dl vatten mot vitt vin och lägg i en hönsbuljongtärning,samt lagerblad och saffran.Rosta frön och kokos i en torr panna.Skala och tärna gurkan. Finhacka chilin,strimla vårlöken och pressa eller riv vitlöken. Blanda olja,honung,vinäger,chili,lök,vitlök.salt och vitpeppar.Blanda ner i den kokta bulgaren.Vänd ner ruccola eller persilja samt gurka,pumpafrön,kokos och russin. Hacka myntan och blanda i yoghurten.Smaka av med salt och vitpeppar.
Servera som det är eller tillsammans med kyckling.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar