fredag 16 oktober 2009

Kan detta vara något?

Ostsallad med yoghurt-och senapsås

Ost och frukt är en perfekt kombination att ta till när man är sugen på en fräsch sallad.En sås på yoghurt och senap bidrar till att sätta piff på det hela.

Ett tillägg för er som inte får tag på prästost.Välj gärna en mager ost som har en god lagring. Då blir denna ostsallad en verklig smakrätt.

tid 15 min.

4 port.

300 g mellanlagrad prästost
2 äpplen
ca 200 färsk gurka
1 banan
1 röd paprika

Sås:

2 dl yoghurt
1 tsk senap
salt och vitpeppar.
skär osten i tärningar.Skölj äpplena och gurkan och skär dem tärningar.Skala och skiva bananen.Skölj och strimla paprikan. Häll yoghurten till såsen i en skål.Krydda den med senap,salt och vitpeppar.

Häll såsen över ostsalladen och servera rätten med bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar