Kustens sallad.
2 papayor
2 rödlökar
2 endiver
i bunt gräslök
1 burk krabba (ca 150 gr)
3 msk olja
3 msk pressad saft av lime
finstrimlat skal från en lime
salt
peppar
Skala papayorna.Dela dem längs med och ta bort kärnorna.Skär dem i skivor tvärs över.
Skala och skiva rödlöken.Skölj och strimla endiverna.Hacka gräslöken.Låt krabban rinna av.
Blanda papaya,endiver,rödlök,gräslök och krabba i en skål.
Vispa eller skaka ihop olja,saft och skal av lime.Smaka av med lite salt och peppar.Häll dressingen över salladen.Ställ kallt en stund före serveringen.
Servera gärna salladen med rostat bröd.
Tips!
Rödlöken kan bytas ut mot strimlad purjolök.Istället för krabba kan man ta räckor och/eller musslor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar