Bulgursallad med pastrami och fetaröra
4 portioner.
2-3 dl bulgur
4 (ca 350 gr) rödbetor,skalade och klyftade.
1 msk olja.
1 påse babyspenat.
1 rödlök.skalade och skivad.
1 gul paprika urkärnad och strimlad.
1/2 dl bladpersilja hackad.
200 gr pastrami.
Dressing:
1/2-1-lime pressad.
1/2 msk olivolja.
1/2-1 tsk honung.
1 msk vatten.
Fetaröra:
100 gr fetaost light
2 dl matyoghurt.
1 klyfta vitlök pressad.
1/2 dl basilika hackad.
Sätt ugnen på 175 gr.Tillaga bulgur enligt anvisningar på paketet. Lägg rödbetorna i en ugnsäker form och blanda runt med olja.Tillaga i ugn,20-25 minuter.Känn med sticka att de är färdiga men har lite spänst kvar.Blanda ihop dressingen och smaka av med salt och peppar.Riv spenaten i mindre bitar och lägg ut på ett fat.Toppa med bulgur,lök,paprika,persilja och rostade rödbetor.Ringla över dressingen.Lägg pastramiskivor runt salladen.Mosa fetaosten med en gaffel och blanda med matyoghurt,vitlök och basilika.
Servera salladen med fetaröran med ett grovt rågbröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar