Ingredienser
8 bitar
Bottnar:
4 dl vetemjöl.
½ tsk salt.
2 tsk bakpulver.
50 gr smör eller margarin.
1½ dl mjölk.
Fyllning:
1 ask (ca:200 gr) naturell mjukost.
3 msk matlagningsyoghurt.
2-3 tsk riven pepparrot.
100 gr rökt lax.
½ dl hackad gräslök.
salt och vitpeppar.
Garnering:
1 dl riven parmesanost.
1-2 selleristjälkar.
1 papaya.
Gör så här:
Börja med bottnarna:Hacka samman mjöl,salt,bakpulver och matfett till en grynig massa,med en kniv eller en matberedare. Tillsätt mjölken.Arbeta snabbt samman allt till en deg.Dela degen i två lika stora delar.Klappa ut varje del till en rund kaka,ca 25 cm i diameter. Nagga kakorna med en gaffel. Hetta upp en stekpanna och grädda varje kaka ca: 3 min. per sida i stekpannan. Låt bottnarna svalna på galler.Sätt ugnen på 250 grader.
Gör fyllningen:
Rör ut osten med yoghurt.Smatsätt oströran med pepparrot. Strimla laxen.Tillsätt lax och hackad gräslök i oströran.Smaka av med salt och vitpeppar. Lägg en botten på bakpappersklädd plåt.Bred laxfyllningen på bottnen. Lägg nästa botten ovanför fyllningen.Strö över riven parmesanost. Grädda tårtan mitt i ugnen ca 5 min. tills osten har smält och fått fin
färg. Skär sellerin i tunna skivor.Skala kärna ur och skiva papayan.Garnera tårtan med selleri och papayan.
Smaklig spis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar