fredag 16 oktober 2009

Idag börjar jag med en minuttårta,eftersom sommaren säkert bjuder på många våldgäster


Ingredienser:
8 bitar

Bottnar:
1½ dl hasselnötskärnor
125 gr smör eller margarin.
2 dl strösocker.
3 dl havregryn.

Fyllning:
3-4 dl vispgrädde.
1-2 tsk kanel.
1 tsk strösocker.

Garnering:
kanel.

Tillbehör:
Bakplåtspapper.

Gör så här:
Börja med bottnarna:Mal hasselnötskärnorna i en mandelkvarn eller hacka dem för hand men se upp så de inte blir för finhackade.Smält matfettet i en övertäckt skål i microvågsugn på full effekt, max 800 W,1-2 min. Blanda de malda nötkärnorna med socker,havregryn och matfett. Rita en cirkel med hjälp av en tallrik,ca 20 cm i diameter,på 3 bakplåtspapper. Fördela och bred ut nötsmeten i cirklarna till tunna bottnar. Grädda bottnarna en i taget,i microvågsugnen på medeleffekt,ca 5 min. per botten.Låt bottnarna kallna. Gör fyllningen:Vispa grädden ganska fast.Smaksätt den med kanel och socker. Lägg ihop bottnarna med den smaksatta grädden emellan.Avsluta med ett lager grädde.Pudra lite kanel över tårtan som garnering.Servera den genast.

PS:Tårtan blir extra festlig om du garnera den med skivor av papaya eller mango.Björnbär och physalis är 2 andra garneringsförslag som smakar gott tillsammans med kanelgrädden.DS:

                                                                                       Lycka till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar