Ingredienser
40 bitar
2 ägg.
3 dl strösocker.
1½ dl mjölk.
4½ dl vetemjöl.
2 tsk. bakpulver.
2 tsk vaniljsocker.
2 msk. kakao.
150.gr smör eller margarin.
Glasyr:
4 msk smör eller margarin
250 gr.florsocker med chokladsmak
(eller vanlig florsocker och 1-2 msk. kakao.)
3 msk. kallt starkt kaffe
2 tsk vaniljsocker.
Garnering:
½-1 dl riven kokos.
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Häll i mjölken. Blanda vetemjöl,bakpulver,vaniljsocker och kakao. Rör ner äggvispet,smält smöret och rör ner det i smeten. Häll smeten i en långpanna som klätts med bakplåtspapper ca.30x40 cm. Grädda kakan i mitten av ugnen 10-15 minuter.Gör glasyren:
Smält smöret,rör ner florsockret,kaffet och vaniljsockret. Bred glasyren över kakan medan den ännu är varm. Strö den rivna kokosen över glasyren innan den stelnat så kokosen fastnar. Skär kakan i rutor när glasyren stelnat.
Lycka till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar