fredag 16 oktober 2009

Receptdags igen för den som vill ha

Gräddbullar!

3 gelantinblad.
8 glutano smörgåsrån.
1 dl (3-4) äggvitor.
1 dl strösocker.
200 gr mörk blockchoklad.
kokos (kan uteslutas).

Gör så här:

Lägg gelantinbladen i blöt i en stor skål kallt vatten. Tag ut rånbottnar med ett kakmått eller ett glas 5 cm i diameter Vispa äggvitorna till ett riktigt hårt skum,rör ner socker.Vispa lite till. Krama ur gelantinbladen,smält dem försiktigt på svag värme i en kastrull Vispa ner den smälta gelantinet i en tunn stråle i äggpöset. Fyll en spritsspruta med skum och tryck ut massan på rånet till en topp. Ställ topparna kallt i minst 4 timmar.Ytan ska torka Smält blockchokladen i en skål över sjudande vatten.När chokladen är smält doppas skumtopparna i den.Kladdigt men kul.Doppa eventuellt topparna i kokos innan chokladen har stelnat.Ställ i kylen så stelnar chokladen fort.

Lycka till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar