fredag 16 oktober 2009

Skulle detta smaka Ginger

Detta hittade jag på nätet.

Potatis och porjolökspaj.

Pajdeg.

Ingridienser:

3 dl vetemjöl
75g smör
1 st ägg
1,5 msk vatten
1 krm salt

Fyllning

6 potatis(ar) kokt
0,5 st porjolök(ar)
1 msk smör
färsk dragon några kvistar,
1 st vitlöksklyfta (or)finhackad
1 krm muskotnöt malen
2 st ägg
2 dl mjölk,gärna gräddmjölk
salt och vitpeppar
1 dl getost,smulad.

Huvudrätt

Tillagningstid ca:20 min

Huvudingridienser grönsaker.

Tillagning

8-10 port.

Blanda samman pajdegen snabbt och låt den vila kallt till nästa dag. Sätt ugnen på 175 grader.Kavla ut pajdegen och klä en pajform ca.26 cm i diameter,eller en stekpanna med degen.Förgrädda pajskalet i ugnen i ca 15 minuter. Skiva potatisen.Snitta upp purjolöken och skölj den väl. Strimla den fint. Fräs purjolöken i smöret.Tillsätt potatisskivorna och smatsätt med dragon,vitlök och muskot.Lägg purjolök potatis i det gräddade pajskalet. Vispa samman ägg och gräddmjölken,vispa smaksätt med salt och vitpeppar.Häll äggstanningen i pajskalet.Smula över getosten. Grädda i ugnen 35-40 minuter tills äggstanningen har stelnat.

PS: Pajdegen skall helst vila i kylskåpet i 12 timmar innan den kavlas ut.Skall man göra flera pajer går det bra att förgrädda dem flera dagar i förväg.Sedan kan pajerna göras färdiga dagen innan och bara värmas upp inför serveringen.DS:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar