Kålgryta
½ vitkålshuvud
3-4 skivor rökt skinka(påläggskinka)
3 hg rent nötfärs
malen vitpeppar
Kinesisk soya
vatten
margarin.
Gör så här:
Skär kålen som du gör när du gör kålsoppa skär den rökta skinkan i mindre bitar i fyrkanter Lägg en klick margarin i en stekgryta, stek kålen något så den mjuknar,ta upp kålen lägg den åt sidan, stek nötfärsen så den är jämt fördelad,blanda i den skivade skinkan och stek till något,lägg tillbaka kålen blanda den ordentligt med färsen.Ta i malen vittpeppar och soya,men tänk på att den är rätt salt så smaka er fram.Spädes ytterligare med lite vatten,låt den småputtra tills den är klar.Eller rättare sagt tills kålen är helt mjuk.
Serveras med Kokt potatis.
Smaklig spis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar