Tid 1 tim varav 30-40 min i ugnen
4 port.
1 paket (250g)bladspenat
1 knippe dill
2 ägg
½ dl majonnäs
½ dl mjölk
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
½ tsk körvel
Garnering:
4-6 skivor rökt lax
dill
Gör så här:
Tina spenaten om den är fryst.Färsk spenat sköljs och förvälls i kokande lättsaltat vatten,ca 5 min. Hacka spenaten grovt.Skölj och hacka dillen.Ta undan några kvistartill garnering.
Vispa äggen lätt.Tillsätt majonnäs,mjölk,salt,peppar,körvel.spenat och dill. Häll spenatsmeten i en smord kransform,gärna en form med löstagbar botten.Eller lägg en bit bakplåtspapper i botten på en vanlig form. Grädda spenattårtan i ugnen i 175 grader,ca 30-40 min tills äggstanningen stelnat. Stjälp upp spenattårtan på fat.
Garnera med lax i rullar och dill. Servera rätten varm eller kall med rosenbröd eller rostat bröd.
Smaklig spis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar