torsdag 15 oktober 2009

Nikks ville ha något med spenat.Hoppas detta passar.

                                                        
         


Tid 1 tim varav 30-40 min i ugnen

4 port.

1 paket (250g)bladspenat
1 knippe dill
2 ägg
½ dl majonnäs
½ dl mjölk
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
½ tsk körvel

Garnering:
4-6 skivor rökt lax
dill

Gör så här:
Tina spenaten om den är fryst.Färsk spenat sköljs och förvälls i kokande lättsaltat vatten,ca 5 min. Hacka spenaten grovt.Skölj och hacka dillen.Ta undan några kvistar
                                                                                    till garnering.
Vispa äggen lätt.Tillsätt majonnäs,mjölk,salt,peppar,körvel.spenat och dill. Häll spenatsmeten i en smord kransform,gärna en form med löstagbar botten.Eller lägg en bit bakplåtspapper i botten på en vanlig form. Grädda spenattårtan i ugnen i 175 grader,ca 30-40 min tills äggstanningen stelnat. Stjälp upp spenattårtan på fat.
Garnera med lax i rullar och dill. Servera rätten varm eller kall med rosenbröd eller rostat bröd.

                                                                                        Smaklig spis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar