torsdag 15 oktober 2009

Hittade ett recept idag.Hoppas det ska falla er i smaken.

Flädermarinerad flintastek
Flädern med sin alldeles egna smak är mycket användbar till marinader.Låt flintasteken ligga och dra i sig alla härliga smaker och ställ till med grillfest.

4 port:
1 flinatstek (ca 1 kg)

Marinad:

½ dl matlagningsvin eller vanligt torrt vitt vin
½ dl vitvinsvinäger
½ dl konc fläderblomssaft
1 dl olja
2 tsk salt
1 msk lätt krossade enbär
1 msk krossade rosépeppar
1 tsk torkad timjan
½ citron i tunna skivor
1 hackad gul lök

Gör så här:

Blanda alla ingredienserna till matinaden Lägg köttskivan på ett fat med kant och häll på marinaden.Låt gärna marinera svalt över natten,men bara 2-3 tim går också bra.Vänd köttet några gånger under tiden. Torka av köttet med hushållspapper.Pensla det med olja. Grilla över kolgrill eller annan grill,ca 15 minuter per sida.

Servera flintasteken med tex grillade grönsaksspett,bröd och grillade tomatskivor med timjan på.

Tips:

Köttet kan,när det skall grillas.kryddas med pepparblandning av lika delar svart,rosé- och grönpeppar.Alla grovkrossade.

Smaklig spis

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar