torsdag 15 oktober 2009

Fick en förfrågan om receptet på Sjömansbiff

Sjömansbiff!

6 personer

3/4-1 kg innanlår eller fransyska.(benfritt)
salt.
vittpeppar.
2 stora rödlökar
2½ liter potatis
Smör,eller margarin.

Köttet skäres i skivor på tvären och bultas,krydda på bägge sidor Stek köttbitarna så de fått färg,under tiden steker du löken så den blir mjuk men ej bränd. Lägg på löken på köttet och tag vatten i pannan du stekt löken på och slå detta på köttet låt detta puttra på svag värme i ½ timma. Under tiden så skalas och skivas potatisen 4-5mm tjocka skivor tänk på att de ska puttra i grytan i 45 minuter så är potatisen för tunna går de sönder.Jag gör det på gehör. Varva potatis,kött och,lök och sluta med lite potatis sist. Slå på det vattnet som fanns i stekpannan som löken var i och kan även vispa ur den andra stekpannan så det är så mycket vätska så du ser det.Inte ända upp men en bra bit. Börja på högsta värmen så fort det kokat upp sänk värmen till 1.an eller 2:an beroende på var för slags spis ni ha. Låt hela rätten puttra i 45 minuter.

Om ni tycker något är oklart hör av er.

Lycka till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar