Fläskfilésgratäng
1 fläskfilé
ströbröd
salt
vitpeppar
1 klick margarin
150gr gratängost
mjöl
vatten
ca 3-5 dl mjölk
soya
7-8 Potatis
Gör så här:
Putsa fläskfilén och skär den i ca 2,5-3 cm tjocka skivor banka ut dem till platta skivor och vänd dem i ströbröd som är blandat med salt och peppar,stek dem i margarinet på bägge sidor tills de får färg.Slå på vatten så de får puttra i detta 20 minuter.Ta vara på skyn.Under tiden skala potatisen och skiva dem tunt,inte så tunt som potatisgratäng är i vanliga fall och inte så tjocka som när man gör sjömansbiff utan mitt emellan. Potatis i botten och sen fläskfilén krydda med lite salt och peppar,strö på gratängost fortsätt medytterligare ett varv med potatis peppar salt och gratängost tills köttet och potatisen är slut.Gör en sås på skyn med mjöl utvispat i vatten och resten mjölk,och en aning soya för färgens skull.Bara någon droppe.Slå det över gratängen inte ända upp så att det täcker det sista lagret av potatisen, strö över det sista av gratängosten.225 gr i ungefär mitten av ugnen. 1 timme i ugnen.
ca:4 port.
Detta har jag tagit ur huvudet är det något får ni fråga*ler*
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar