Allt-i-ett-gryta med köttfärs
Alla olika typer av köttfärs kan användas till denna härliga gryta med grönsaker och rotfrukter.Den blir lika bra med blandfärs,fläskfärs,lammfärs eller viltfärs.
Tid 30-35 min.
Frysning: Går bra att frysa.
4 port.
1 purjolök
400 gr köttfärs
1 msk margarin eller smör
8 potatisar
2 morötter
1-2 msk fransk senap
1 msk olja
4 dl köttbuljong (tärning + vatten)
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
½ dl finhackad persilja
Gör så här:
Skölj och ansa purjolöken.Strimla den. Fräs purjolöken och köttfärs i matfett i en stekpanna.Lägg över fräset i en gryta.
Skala och skiva potatis och morötter.Fördela skivorna över färs och purjo i grytan.Tillsätt senap,olja och köttbuljongen.Låt grytan koka på svag värme ca 15 min.tills potatis och morötter är färdigkokta. Smaka av rätten med salt och peppar.Strö över persiljan.
Servera gärna allt-i-ett-grytan tillsammans med brytbröd och grönsallad.
Smaklig spis.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar