Ingredienser:
20 st.
1 pkt (50gr) jäst.
150 gr smör.
5 dl mjölk.
1 dl strösocker.
½ tsk salt.
2 äggulor.
13 dl vetemjöl.
Fyllning:
5-6 plommon.
150 gr rumstempererat smör.
1 dl strösocker.
2 tsk. vaniljsocker.
Pensling:
1 uppvispat ägg.
Garnering
2 msk. pärlsocker.
Gör så här:
Gör fyllningen:Kärna ut och finhacka plommonen.Ställ åt sidan.Rör ihop smör,strösocker och vaniljsocker.
Stjälp upp och knåda degen på ett mjölat bakbord.Kavla ut degen till en platta ca. 50 x 50 cm.Skär eller sporra ut 20 fyrkanter.
Fördela smörkrämen och plommonbitarna på degrutorna.Vik upp hörnen och tryck till på mitten.
Lägg bullarna i pappers eller aluminiumformar.Låt bullarna jäsa i 30 min. sätt ugnen på 200 grader.
Pensla paketen med ägg och strö över pärlsocker.Grädda bullarna 8-10 min.
Lycka till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar