Ingredienser
8 bitar.
Pajdeg:
2 ½ dl vetemjöl
75 gr. smör eller margarin
1 msk strösocker
2-3 msk vatten.
Fyllning:
250 g kesella (10 %)
1 dl créme fraiche
1 dl florsocker
rivet skal av 1 citron
1 liter (ca:500gr.) jordgubbar
Garnering:
Citronmeliss
florsocker
Gör så här:
Börjar med pajdegen:Sätt på ugnen på 225 grader.Hacka samman mjöl,matfett och socker,gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop allt till en deg. Tryck ut degen i en låg pajform.ca 24 cm i diameter.Lägg en folieremsa runt degkanten så att den inte glider ner under gräddningen.Nagga botten med en gaffel. Grädda pajskalet mitt i ugnen,10-12 min.Låt det svalna.Gör fyllningen.
Rör samman kesella,créme fraiche.florsocker och citronskal till en smidig kräm.Snoppa och halvera jordgubbarna.Om du använder frysta jordgubbar så låt dem tina i kylskåp.Då behåller de sin spänst bättre.
Fyll pajskalet med citronkräm och jordgubbar.Garnera jordgubbspajen med citronmeliss och sikta över florsocker.
Lycka till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar