fredag 16 oktober 2009

Ja så var det dags igen

Kantarellpaj med rotfrukter.

6 portioner.

Pajskal:
100 gr smör
1 dl kesella
1 tsk salt
3 dl mjöl
1 ägg
2 msk vatten.

Fyllning:

5 hg kantareller
1 gul lök
3 morötter
1/2 rotselleri
1 msk olivolja

Äggstanning:

1 dl keso
3 dl mjölk
3 ägg
2 dl västenbottensost,riven.

Toppning:

1 msk smör
ruccola.

Blanda alla ingridienserna till pajdegen och låt vila i kylskåpet.Skala och tärna lök.morot,rotselleri.Rensa kantarellerna och dela i två delar om de är stora.Stek lök,morot,rotselleri och hälften av kantarellerna i olivolja tills de mjuknat.Salta och peppra.Tryck ut pajdegen i en pajform och häll i grönsakerna.Vispa ihop keso,mjölk och ägg.Salta och peppra.Häll äggstanningen över grönsakerna,toppa med osten. Grädda pajen i 175 grader i ca.30 minuter.Stek den andra hälften av kantarellerna med smör Salta och peppra,blanda i ruccola och toppa pajen med blandningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar