Kantarellpaj med rotfrukter.
6 portioner.
Pajskal:
100 gr smör
1 dl kesella
1 tsk salt
3 dl mjöl
1 ägg
2 msk vatten.
Fyllning:
5 hg kantareller
1 gul lök
3 morötter
1/2 rotselleri
1 msk olivolja
Äggstanning:
1 dl keso
3 dl mjölk
3 ägg
2 dl västenbottensost,riven.
Toppning:
1 msk smör
ruccola.
Blanda alla ingridienserna till pajdegen och låt vila i kylskåpet.Skala och tärna lök.morot,rotselleri.Rensa kantarellerna och dela i två delar om de är stora.Stek lök,morot,rotselleri och hälften av kantarellerna i olivolja tills de mjuknat.Salta och peppra.Tryck ut pajdegen i en pajform och häll i grönsakerna.Vispa ihop keso,mjölk och ägg.Salta och peppra.Häll äggstanningen över grönsakerna,toppa med osten. Grädda pajen i 175 grader i ca.30 minuter.Stek den andra hälften av kantarellerna med smör Salta och peppra,blanda i ruccola och toppa pajen med blandningen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar