fredag 16 oktober 2009

Ännu ett recept .Fisk har jag förstått är populärt här

Fiskgryta med saffransyoghurt

4 potioner

2 x 140 gr laxfilé
300 gr djupfryst sej
4 potatisar skalade och skurna i bitar
2 morötter i bitar
8 dl vatten + 2 fiskbuljongtärningar.
1 tsk torkad timjan
3 msk balsamvinäger
3 msk tomatpuré
1 fänkål i bitar
1/2 purjolök i bitar
175 gr räkor skalade
timjan

Saffransyoghurt:

2 dl minifraiche
1/2-1 kuvert saffran
1-2 klyftor vitlök
citron pressad

Tina den frysta fisken.Lägg potatis och morötter i en gryta och häll på vattnet med buljungtärningarna.Krydda med timjan,balsamvinäger och tomatpuré. Låt koka ca 10 minuter.Tillsätt fänkål och koka ytterligare 5 minuter.Skär fisken i bitar och lägg ned i grytan tillsammans med purjolök,koka ytterliggare 5 minuter.Lägg till sist i räkorna och hetta upp utan det kokar.Smaka av med salt och peppar.Blanda ingridienserna till saffransyoghurten.Smaka av med sal och peppar.

Servera fiskgrytan i djupa tallrikar med en klick saffransyoghurt och lite timjan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar