onsdag 26 oktober 2011

En liten bulletin ....igen

Som ni ser så kom rosen även i år,jag tycker den är så vacker,och kan ni tänka er den blommar än trots att det har blivit kyligare i luften,snart får man ha vantar på när man tar sin promenad,med stavarna,hoppas ni alla ha det bra,jag är här så sällan men jag tänker ofta på er.Jag önskar er en bra dag Kram från "Kaksmulan"/Agath.

23 kommentarer:

  1. Godkväll!
    Har varit och skjutit båge två gånger idag. Vi åkte först in till kl 15 och då sköt jag lite och det gick hyggligt, sedan var jag in och gymmade, svettigt! Var tillbaka till bågskyttet och kollade när småtjejerna sköt. Sedan fikade vi lite och så kom kompisen då sköt jag lite med henne också och det gick lika bra som innan. Skuter jag så på lördag får jag var nöjd. Men en och annan pil får jag kanske räkna med far åt ett annat håll för fingrarna vill inte riktigt vara med. Men jag ska bara skjuta 3 pilar i taget på lördag och nu när jag tränat har jag skjutit 9 st på raken, det kanske gör lite skillnad också.. Måste bara komma ihåg att jag ska dra i strängen ordentligt, annars hamnar de för lågt. Får inte dra för hårt heller för då går de högt i stället.
    Vad gäller listan med typsnitt vill jag gärna att flera ska få lämna sin åsikt, men av oss 4 som tagit ut 10 var är det 2 typsnitt som vi har prickat lika.
    Nu ska vi snart i säng så GODNATT!

    SvaraRadera
  2. Vi klippte ner våra rosor i lördags och de har blommat ända in i det sista trots att vi haft flera frostnätter.
    Ha en skön helg!
    Kram.

    SvaraRadera
  3. Hejsan!
    Dagen idag har jag bara gjort förberedelser inför morgondagen. Fixat mackor, gjort sallad med kyckling, ska blanda dricka och kokat fläsklägg och kålrötter. Nu ligger potatis och morötter i baljan istället. Det ska vi äta på söndag. Rotmos och fläsklägg + senap.
    Bounty har gått i hagen och tjatat om att få komma in hela dagen. Även han har tyckt vädret varit trist. Mulet och disigt, inget kul alls och man blir trött av det också.
    Hade lite besök av sambons minsta syrra, men de stannade inte länge. Kul att träffa henne ändå.
    Talltjänsten har vi kvar att göra, men det går nog fort. De flesta har redan varit i stallet och fixat till sina hästar.
    Håll tummarna för mig i morgon! *ler*
    Ha en bra helg!

    SvaraRadera
  4. *Skratt* Jag har visst börjat med något nytt!!
    Talltjänst... Servar jag tallar ute i skogen då eller...??
    Stalltjänst ska det givetvis vara... *Smile*
    Tjing!

    SvaraRadera
  5. Helt otroligt!!!
    Vilken livskraft den fina rosen har.
    Eller är det du som har otroligt gröna fingrar ;-)
    Kramar

    SvaraRadera
  6. Hej Recurven!
    Ja du i morogn ska jag till ortopeden och dagen efter ska du till göra undersökningen,hoppas allt går bra för dig.
    Du förstår kanske att jag är nervös...
    Ha en fin dag i morgon.
    Kramar

    SvaraRadera
  7. Hej Ninni!
    Vi har inte klippt vår än men den ryker nog i morgon tror jag.
    Är det inte otroligt hur länge en ros kan blomma trots frostnätter,det är ju inye så många grader på dagen heller...
    Hoppas du haft en skön helg vi har väl haft så där.
    Ha en bra måndag.
    Kramar,

    SvaraRadera
  8. Recurven!
    Så du har haft rotmos och fläsklägg det är gott inte sant?
    Så Bounty vuille inte vara i hagen idag,ja vädret börjar blir en liten aning asval nu om dagarna det dröjer inte länge förrän man får ha vantar på sig.
    Ha det så bra Kramar

    SvaraRadera
  9. Jo jag förstod att det var en felskrivining,men så mycket som jag skriver fel du säger aldrig något,så jag ska inte klaga*ler* Jag förstod ändå.
    Kramar

    SvaraRadera
  10. Hej Susanne!
    Ja det är väl lustigt vad en del blommor har
    kraft särskilt rosor...
    Nej hu jag har ingta gröna fiingrar alls du ska bara se blommorna inne
    *suck*Ibland skulle man behövrt åtminstone en eller 2 fingrar gröna ,men,men....
    Hoppas allt är bra med dig och barnbarnbarnen och så de fyrfotade vännerna du har,
    Ha en fin Måndag.
    Kramar

    SvaraRadera
  11. Godkväll!
    Först så vill jag avslöja att jag vann tävlingen i Eskilstuna med över 50p till 2:an, slog nytt personligt rekord och det blir då även nytt distriktsrekord. Jag närmar mig 500 strecket, bara 20p kvar. Fick 480p igår. Priset blev ett presentkort på 150 kr i bågskytteaffären i Stockholm.
    Avslöjande 2... Rotmoset blev en flopp!! Det smakade inget bra. Det smakade unken gammal potatis, vi har slängt allt. Ska göra nytt någon dag. Har levt på mackor idag... Hahahaha!!
    Håller tummarna för dig i morgon..
    God kväll!!

    SvaraRadera
  12. Hejsan!
    Hoppas att allt gick bra för dig idag!!
    Nu när jag räknade ut på räknaren så slog jag tvåan med 44p och trean med 66p. Kollade upp de rätta siffrorna på E-tunas hemsida också. Rätt ska vara rätt!!! Jag har beställt hem nya Hexskaft för pengarna jag vann. Det är träpilarna jag tävlar med. Hon har bara 4 kvar och jag lade beslag på dom. Hur ska jag klara mig sedan?? Det blir ett annat problem att brottas med..
    Bounty har gått här uppe i hagen idag i solgasset, han har stått under sin björk och solat. i morgon får han vara kvar i hagen vid stallet eftersom jag drar till E-tuna igen.
    Vi ska starta i god tid och inte köra rally dit. Det ska vara runt 10 gr varmt i natt så det är nog liten risk för frosthalka, men jag vill ta det lugnt ändå. Det ska bli spännande och höra vad de säger om handen i morgon sammtidigt som det är skönt att få detta gjort. Jag vill inte ha det så här för det är obehagligt!! Har gjort alla förberedelser i stallet tills i morgon och kompisen gör rent i boxen. Jag ska ju till bågskyttet i morgonkväll och ev. gymma också. Så det blir som vanligt ändå.
    Ha det gott!

    SvaraRadera
  13. Så vacker din ros är !
    Önskar dig en bra vecka, kram.

    SvaraRadera
  14. Hejsan svejsan!
    Här går allt med fart och fläkt. Tur och retur E-tuna på ca 4 timmar. Är hemma igen och vi har inte kört rally på vägen.
    Undersökningen gick bra men var lite obehaglig, hon framkallade mina stötar i handen som jag kan få ibland. Sköterskan kunde även konstatera att impulserna i högra handen var sämre än de i den vänstra och enligt henne kommer resultatet att skickas till läkaren som med all sannorlikhet kommer att rekomendera operation. Men om operationen kommer att bli i E-tuna eller Nyköping kunde hon inte uttala sig om. Så det får väl framtiden utvisa.
    Ska först till någon affär och handla hem mjölk innan vi åker till bågskyttet i kväll, men jag hoppar över skjutandet och gymmandet för jag är lite restrött nu känner jag. Bounty ska även få lite klappar och sin mat ordningjord innan vi åker. Kompisen skulle ju fixa rengöringen av boxen idag.
    Ha det så bra!

    SvaraRadera
  15. Godkväll!
    Hur gick det för dig i förrgår? Det var nog skönt för mina fingrar att slippa gymmet och att dra i strängen igår. I dag känns de som "vanligt" med pirret i igen.
    I dag har det varit grått och trist ute och mörkt. Men Bounty fick komma upp i hagen ändå. Han har ju sin björk här uppe att skrubba sig mot. Den tjocka pälsen kliar nog skulle jag tro. Han hade täcket på sig, men det tog jag av för det är lite varmt ännu att han har det på, ändå är han klippt alltså..
    Vi har utsett vilket typsnitt vi ska ha på klubbtröjorna nu. Det heter Prince Valiant och har lite medeltida stuk, passar ju bra i Nyköping som har medeltida anor. Kollade på klubbtröjor på skyttar i lördags och det var ingen där som hade detta typsnitt i alla fall. jag ska ta kort sedan när tröjorna blivit klara så ska du få se typsnittet. Tröjorn blir röda och bokstäverna blir i vitt på ryggen.
    Nej, nu ska jag spela lite spel.
    Ha det så bra!

    SvaraRadera
  16. Godkväll!
    Hur står det till?? Du har varit lite osynlig igen!! Jag håller ångan upp minsann,, full fart med det mesta. Hästen ska ha sin skötsel och även övriga djur. Jag försummar mig själv mest men jag gymmar och skjuter båge så det får räcka. Sköt med Recurvebågen igår och det gick hur bra som helst. De nya pilarna till den bågen är kanonbra. Går det lika bra på träning som igår kan jag nog fundera på att våga mig på att tävla med den bågen för kul skull och se var man står i den konkurrensen.
    i morgon ska vi ha lite materialvård på klubben bågar. De far väldigt illa när det skuts på tträningarna och materialet pajar. Nya strängar behövs göras och mittlindningar på strängarna börjar lossna på måna bågar. Så ska det göras matsäck till söndagens tävling och DM i Stallarholmen. Jag vill väldigt gärna ha ytterligare en DM guld plakett till min samling, så jag ska göra vad jag kan för att få den.
    Nu ska jag hoppa i säng i alla fall.
    GOD NATT!!

    SvaraRadera
  17. Hej svejs!
    Nu är alla förberedelser klara till i morgon. Ska upp långt innan tuppen och jag hoppas bara att Bounty sköter sig och kliver upp ordentligt. Jag ska åka härifrån runt halv 7 och det är vid den tiden hon morgonfodrar. Får väl ta vägen förbi och kolla läget för att hålla mig själv lugn. Annars är allt även förberett till Bounty i morgon. Jag kommer även att hoppa i säng tidigt, misstänker att jag kommer att sova dåligt bara för att jag ska upp så tidigt. Håll tummarna för mig i morgon!!
    Ha det bra!

    SvaraRadera
  18. Hej Recurven!
    Jätte bra att du sköt så bra,Att komma 2:as är väl inte illa,
    Jasså din rotmos åktye i vasken,hade du inte morötter i då?
    Ja du har väl saknart mig men jag har varit bortrest,varit i Dalarna hos min son.
    Kramar

    SvaraRadera
  19. Recurven!
    Javisst ja,jag kom till läkaren som jag skulle,men eftersom jag brutit båtbenet innan så skulle hon hämta svaren på reöntgen då jag bröt det,det är ju 10-11 år sen...
    Kramar

    SvaraRadera
  20. Hej Doris!
    Javisst är väl rosen vacker,
    Hemma igen*ler från Falun .
    Hoppas du haft det bra-
    Kramar

    SvaraRadera
  21. Recurven!
    Skönt att din undersökning gick bra,visserligen är undersökningen lite obehaglig.
    Hoppas allt är bra på fronten,måste koppla av lite nu är lite för trött efter resan från Dalarna för att koncentrera mig.
    Kramar

    SvaraRadera
  22. Hejsan!
    Det är något konstigt här?? Inlägget med Dalahästen är borta???
    Tänkte bara berätta att jag tog med en julost hem från Motala.. En Gouda ost på ca kilot.
    Ha det bra!

    SvaraRadera
  23. Recurven!
    Jag fibblade bort mitt inlägg,men snälla Kojiki kom till undsättning så nu är det på plats igen.
    De har ändrat så mycket på Blogger så jag hade tryckt på fel knapp..
    Kram

    SvaraRadera