fredag 16 september 2011

Ja här har ni mig igen*ler*



Ja idag blev  det 4682 steg och det blev 3,04 km,sen tog sambon upp mig...
Sen körde vi en runda och hade kaffe med oss,så hamnade vi i Skara så jag var inne på CityGross så jag handlade korv till middagen idag skulle egntligen blivit bigg men jag orkade inte ställa mig och göra det också,sen hade jag dåligt med potatis också,så när jag gick och tittade bland köttet såg jag något jag inte sett på många år,revben med svål jag kunde helt enkelt inte stå emot så ack var här ska njutas när vi ska ha den...så passade jag på att köpa fisk också när jag var där ja det var min lilla utflykt.Hoppas ni haft en bra dag.Kram till den som vill ha.Agath

16 kommentarer:

  1. Här är en som kommit igång ser jag!

    Både med promenader, utflykter och bloggande.

    Vad roligt Agath!

    Vi ses.
    Ha en bra dag i morgon.
    Kram / Bella

    SvaraRadera
  2. Hejsan!
    Igår var jag en sväng med hunden i skogen. Resultatet blev en hel 12 liters hink full med trattisar hem och rensa. Så det var mitt tidsfördriv igår. Satt och funderade på om man skulle kunna skicka färsk svamp på posten, man kan ju skicka blomlökar och plantor... 2-3 dagar skulle nog trattisar klara, de är rätt tåliga.. Hmmm....
    Du frågar vad jag gör när det blivit raggisar över?? Jag ställer in dom i kylskåpet, för efter ett par dagra har vi ätit upp dom kalla. De är jättegoda då också. De blir aldrig långlivade här..Jag tror annars jag skulle frysa in dom stekta, potatis i smet blir nog till snor = inte bra!!!
    Just anu är det ganska mörkt ute på himlen så jag tror nog det ska till att regna så småningom. Men Bounty är intagen för dagen, så vi ska till att äta själva snart..
    Golvet på transporten skulle nog inte ens jag klara av att byta. Det är en stor skiva ca 4 cm tjock, ca 2,5 m lång och ca 1,5m bred och väger nog en del. Nej, det får fackfolk göra. Jag är inget bra på att snickra heller...
    Ha det bra!

    SvaraRadera
  3. Hej Bella!
    Ja jag försöker så smått att komma igång med mitt gående,imorgon blir det nog skralt med den varan för jag ska till vårdcentralen med min handled,får väl se om han skickar en remiss.
    Jag har inte varit här förrän nu kul att du tittade in.Jag har ju nu börjat lite så smått får se om jag kommer i gång på riktigt.
    Ha en bra dag i morgon.
    Kramar

    SvaraRadera
  4. Hej Recurven!
    Jaha så har du också hittat kantareller det verkar till att vara gott om varan i år.
    OK då vet jag att jag bör steka dem här först innan jag fryser in dem,det är trist när man är ensam om att äta något som är så gott*ler*
    Usch ja nu börjar den mörka tiden igen och snart ska vi flytta på tiden också mörkt hur de än gör.
    Men det bryr sig inte Bounty om eller?Klappa han från mig.
    Nej det är ju inget kvinnojobb det där,jag frågade om inte sambon din kunde göra det de är ju i regel starkare än vi eller?
    Men det är bra att ta till fackfolk om man vill ha ett bra jobb utfört.
    Jag önskar dig en bra morgondag.
    Kramar

    SvaraRadera
  5. Goddagens!
    Fick svar från KLIN FYS AVD idag. Det är väntetid på 6 månader. Bara att uthärda med andra ord.
    Sambon har ju bara en arm att använda, han är ju lite handikappad i det fallet så det funkar inget bra för honom. Bättre fackfolk gör det. Ska kontakta en nu i veckan och höra vad det kostar till att börja med.
    I dag är en sådan där dag som jag går i dvala igen. Har ju sovit men jag verkar inte vakna ändå. Det är skitjobbigt. Nu verkar det som om att regnandet håller på att drar bort, molnen verkar tunnare och snart så kanske den gula kommer genom, hoppas det. Ananrs har det kommit en del regn för ridbanan ser ut som en sjö. Runt 20-25mm alla gånger. Visserligen bara 17mm i mätaren men det har blåst från fel håll så björken har nog varit i vägen.
    Nej, nu ska jag gå ner till stallet och fixa + att Bounty vill nog ha lite lunchhö nu.
    Ha det bra!

    SvaraRadera
  6. Hej Recurven!
    Oj då det var lång väntan kan du inte be dem skynda på eller att du får komma till ett lasarett som har mindre väntekö,jag behövde inte vänta så länge,hur mycket har de sett av din hand har du fått den röntgad,kanske därför mitt gick fortare,kolla upp det...

    Oj då ber jag om ursäkt för det visste jag inte,då förstår jag att han inteskjuter pil...
    Ja du har rätt att det är bättre med fackfolk.

    Hur är det har du kudde under din arm som avlastning?Kan ju var bra så du får sova lugnt.
    Ja det måste vara skitjobbigt att ha det så...
    Jag hade sådan mardröm i natt så jag var väldigt glad när jag vaknade...

    Ja det är stora sjöar i hagarna och även där bönderna tagit upp sitt det har ju varit ett bra år och ändå gnäller de...

    Ja lille Bounty måste ju ha lite mat*ler*

    Jag fick för mig att jag skulle till läkaren i går klockan har ju gått över midnatt igen.
    Men det var inte förrän på onsdag jag skulle dit hoppas du håller tummarna då.
    Jag hoppas du har en bättre dag i morgon
    Kramar

    SvaraRadera
  7. Hejsan!
    Nej, jag har inte hört talas om någon röntgen, och jag vet inte hur man gör för att skynda på dom heller så jag har väl bara att vänta...
    Ja, det kom lite regn här i natten till igår så nog är det blött ute alltid..
    *Skratt* Det är ju inte första gången som du tar fel på tiden som du ska vara hos läkare eller så. Det borde väl bli en vana att komma fel dag... Hihihi! Synd bara att man inte kommer in då man ändå tagit sig till stället..
    I dag börjar allvaret igen! Jag menar med mitt gymmande, nu finns ingen återvändo.. Måste ta upp det och komma igång. Bågskyttet ska också få sig en nystart, men jag har inte fixat pilarna så jag får skjuta med långbågen. Pilarna är till den andra bågen. Men först ska jag ner till stallet och fixa allt till Bounty. Stallägarn var och hämta hem sin häst från Strömsholm igår. Så jag hoppas hästen mår bra igen, har inte pratat med henne. Den 7:e oktober kommer Strömsholmsbussen till stallet och då ska jag låta dom ta en röntgenplåt på Bountys hov bara för att se hur mycket bättre den blivit, jag är nyfiken... Det är ju 6 mån sedan sista plåten togs.
    Nehe, stallet kallar!!
    Ha de gott!

    SvaraRadera
  8. Hej Recurven!
    Att min blev röntgad var nog för jag haft mycket besvär sen jag trillade uppe hos min son tro det är 2 år sen,Tiden går alldeles för fort ....Men när jag kom från stockholm var jag så dålihg i min hand om du minns det så vi var på akuten så den blev röntgad då,därför finns det plåtar på den här utväxten,sen har jag varit hos arbetsterapeuten rätt mycket och fått utprovat för handen,såom man hårddrar det så har kanske min väntan varit lika lång som ett halvår fast man inte märkt det.
    Ja jag skulle passa på att gå idag men det började regna så jag fick vända,så vi åkte ut och åt det är tisdag hoppades att det fanns raggmunkar men det blev bruna bönor.....
    Nehj det är inte först gången jag tagit fel och säkert inte sista gången heller.
    Minns första gången när jag bodde i Älmhult då åkte jag in till lasarettet skulle vara där trodde jag den dagen men när jag kom fram till luckan så sa hon du ska inte vara här förän i mörgon.Då var jag så arg när jag kom ut så jag grät,jaja jag var ju inte så gammal då.haha så jag kan nog..
    Men i morgon eller rättare sagt i dag ska jag dit vid middagstiden.Håll tummarna är du snäll.
    Hoppas allt gicvk bra med gymmet.så du inte förtog dig.
    Hoppas att Bountys hovar kommer att vara bra jag hoppas på det.
    Ha en bra dag.
    Kramar

    SvaraRadera
  9. Hejsan!
    Ja, jag hoppas det gick bra för dig och med din hand. Idag har jag ingen bra känsel i fingertopparna, det blir problem då direkt alltså. Det bara slinter och grejerna hoppar ur handen. Jag blir ganska irriterad över det och så rasar allt ner på golvet...
    Jag var ju och gymmade, det var varmt och mycket folk men ändå så gick det bra. Sköt lite efteråt. Ska göra så även idag.
    Bounty har varit lite trött av sig nu 2 morgnar igen. Det var ju nästan 2 månader sedan jag blev väckt av att telefonen ringde. Men Bounty har stigit upp av sig själv efter ett tag. Vet inte varför, kanske för att det blivit lite råare ute nu när det regnat, ja, jag vet inte?? Har inte hittat något annat fel eller märkt något konstigt heller, kanske lite tröttare i går än i dag, äter gör han + dricker, så jag vet inte...
    Ska gå ner med Bounty snart så vi kan åka till bågskyttet.
    Ha det bra...

    SvaraRadera
  10. Hejsan!
    I dag steg Bounty upp som han ska så jag fick sovmorgon igen. Men jag låg på helspänn och bara väntade på att det skulle ringa.
    I helgen ska det bli tävlingar nere på ridbanan, då måste jag hämta upp Bounty tidigare så jag hoppas att han vaknar i god tid. Lördagen bjuder på dressyr och söndagen bjuder på hoppning.
    vi hade tänkt baka kakor, hittat ett intressant recept som jag vill prova. Hade tänkt en tur i skogen men det får vi se hur det blir med. Jag gymmade i går och det var varmt och svettigt. Det var kondisträning mellan maskinerna som jag försökte hänga på så gott jag kunde.
    Nu ska vi snart gå ner till stallet och ge hästarna kvällsmat och det börjar redan skymma. Suxé får ha sin reflexsele på sig. Vi har ficklampor än så länge, men det är nog tid att leta fram reflexvästarna...
    Ha en trevlig helg!

    SvaraRadera
  11. Du är duktig du !
    Sköt om dig,kram.

    SvaraRadera
  12. Godkväll!
    Hela helgen har Bounty stigit upp som vanligt och jag har hämtat upp honom tidigare till hagen för de har haft tävlingar båda dagarna.
    Hade lite besök i går av Västeråskompisen, det var kul. I dag var vi till stugan med muggarna som gubbarna tog med till Rosvalla, de skulle ha varit där igår och kört bort massa skräp, men det låg kvar massor, men de har plockat bort alla borden och alla tavlorna. Vi tog med kaffefiltren som de inte tagit till Rosvalla så vi blev utan kaffe i torsdags för det.
    Sedan var vi och handlade kattmat.
    i dag har jag varit ganska trött också, jag gick faktiskt och lade mig ett tag till efter jag varit nere efter Bounty. Sov 2 timmar! Det var nog behövligt. Det blir nog tidigt i säng i kväll för jag är trött igen.
    Ha det bra!

    SvaraRadera
  13. Hej Recurven!
    Jodå han skulle skicka en remiss till ortopeden,så jag får först då veta läget vad de säger då.
    Vet du kjag skulle rekommendera dig att gå till arbetsterapeuten så du får ett ordentligt stöd
    tills du får komma till kanske kan arbetterapeuten hjälpa dig att komma snabbar till undersökningen,
    Läkaren frågade mig om han skulle skicka för vårdgaranti,det innebär att du kan få åka någon annanstans än det är sagt du ska till men det kan gå snabbare.Det är bara ett råd.
    Ja Bounty ja även han har väl känningar att bli lite tröttare när solen inte är så ofta eller.
    Ha en bra dag.
    Kramar

    SvaraRadera
  14. Recurven!
    Klart man blir på helspänn när man inte vet från dag till dag om han ska stiga upp eller behöver få hjälp upp det känns väl i hans bakben ocksåkan jag tänka mig.
    Har man värk tar det en del på sömnen det märker jag vi kommer upp senare nu än innan min operation i ryggen.
    Ja det har mörknat mycket om kvällarna nu.
    Kramar

    SvaraRadera
  15. Hej Doris!
    Tack det var snällt sagt.
    Hoppas allt är bra med dig.
    Ha en bra dag
    Kramar

    SvaraRadera
  16. Recurven!
    Skönt när han stiger upp själv,men klart man går på helspänn..
    Du kommer ihåg jag pratade om han som hade öppnat en ridskola med fjording ska ha det någonstans i fjol tror jag,Så härom dagen när vi åkte ut såg jag att bonden har skaffat en ko också en ko jag aldrig sett innan jag menar sorten hon var svart över ögonen,hon hade stora ljuver,kanske är en bra mjölkko...så det är väl så de expanderaa eller?
    Kramar

    SvaraRadera