fredag 26 augusti 2011

En liten hälsning från Agath,

Häromdagen var vi ute och tog kaffe med oss så vi var på en rastplast vid Tjörnbron som ni ser här bakom det var mycket trafik både på bron och i vattnet vi hade en trevlig dag där och visst är det väl vacker när solen glimmar i vattnet....

Jag tycker det är en fin rastplats och det är många år sen vi var här sist hade jag
vetat vad jag skulle gå igenom hade jag nog backat en bit,för när vi var här var 2003
jag tror inte jag hade flyttat upp hit där jag bor idag utan åkte fram och tillbaka,men denna platsen fastnade jag för....

De fyrkantiga cementblocken som är i vattnet vid andra sidan bron är det gamla brofästet,Ja det var en liten hälsning från mig.Jag önskar att ni har det gott och kram till den som vill ha från "Kaksmulan" Agath.

36 kommentarer:

  1. Men HEEEJ Agath! Det var inte i går!
    Hur har du det? Är huset färdigrenoverat efter branden? Är sambons fot läkt?

    Kul att "se" dig
    Kram

    SvaraRadera
  2. Så trevligt med ett litet livstecken från dig ;-). Hoppas att allt är som det ska ?
    Sköt om dig, kram.

    SvaraRadera
  3. Hej Susanne!
    Nej det var inte går,jag har varit dålig på att skriva här,men det tar sin lilla tid att komma tillbaka....Dels har vi varit mycket ute och kört och sen har jag spelat spel har inte hittat
    gnistan till ett nytt inlägg,men jag hoppas ni förstår.
    Ja du det här huset det är fortfarande en list i trappan kvar att ta,och det var 1 år sedan den 12/8,ser ut som de skiter i det och nog drog de nytta av när sambon bröt sitt ben..Jo tack hans ben är läkt och han kan köra igen,
    Tack för du tittade in
    Många kramar till dig och Q&R för att inte säga barnen Milton och Meya du ser jag har inte glömt er bara vartit dålig att skriva...
    Ha en bra dag.
    Kramar.

    SvaraRadera
  4. Hej Doris!
    Tack min vän tja jag tar en dag i sänder får väl hoppas att jag snart är tillbaka,allt har blivit lidande detta år mina promenader har det inte blivit något med har bara suttit och spelat,då har man inte behövt lägga energi på hur jag ska sätta in ett nytt inlägg...
    Ha en bra dag.
    Kramar

    SvaraRadera
  5. Hallojsan!
    Kul med nya bilder äntligen. Glad midsommarhälsningen som jag såg varje gång jag var inne..
    Nu har vi i all fall fått in all veden, och Polacken har inte ens fått en vedsticka med av högen. Men han var framme idag och verkade intresserad, men då var det inte mycket kvar på högen. Allt är bakom lås och bom nu.
    Det är väldans varmt idag och jag var nere och hämta upp Bounty tidigt, redan halv 8, det skulle bli tävlingar nere vid ridbanan och det har det varit också. Nu har vi dessutom fikat lite och så ska vi vila ett tag innan jag går ner till stallet och fixar allt där. Framåt kvällen ska vi åka in till staden och besöka en Kina resturang för vi vill unna oss något gott efter allt vedslit. Det var länge sedan vi var på Kinaresturangen också för den delen.
    Ha en bra helg..

    Ps. Hoppas Tjörnbron höll ifall ni åkte över den?? Ds.

    SvaraRadera
  6. God kväll!
    I dag är jag urtrött, jag satt uppe ett tag inatt och kollad på åskvädret som drog förbi här vid halv 3-4. Det blixtrade mest men en del muller och smällar kom senare. Det kom även en störtskur och jisses vad det smattrade på plåttaket på garaget, funderar på ifall det var hagel i..
    Ananrs på dagen har det varit blåsigt, men varmt och kvavt och solen varit framme.
    Jag hoppas på en åskfri natt nu för det bär väl av till sängen snart.
    Ha det bra!

    SvaraRadera
  7. Hej Agath!

    Du har haft ett tufft år, inte konstigt att du inte orkat med bloggandet, tänker jag.

    Vilka fina bilder du lagt in, så mycket sommarkänsla i dem! Jag har åkt över Tjörnbron flera gånger i mitt liv, där är vackert.

    Ta väl hand om dig!

    Kram!

    SvaraRadera
  8. Hejsan!
    Idag har det inte hänt något speciellt här. Bounty har gått i sin hage, jag har gjort vad jag ska i stallet, hängt upp lite nytvättade kläder, sambon har dammsugit, det kom en regnskur och åskade lite men det drog snabbt förbi Försökte mig på att såga av några blyertpennor så det blir två små och vässa dom för att ha till i höst och kunna skriva protokoll med. Men min hand ville inte vara med då och vässa. Den domnade bort av den rörelsen, lite läskigt, men igår hände det samma sak när jag stod och stekte och rörde om med stekspaden. Helt klart inga bra rörelser. Har haft lite annat att tänka på idag så jag glömde bort att ringa vårdcentralen. Det får bli en annan dag...
    Ha det bra!

    SvaraRadera
  9. Tjenare!
    Dagen har flutit på i dag av bara farten. Bounty har käkat gräs och jag har fixat det jag ska i stallet. Var till bågskyttet och vi hade styrelsemötet och det gick rätt fort det också.
    Jag har ringt och pratat med killen som annordnar jakttävlingen jag tänkte vara med på, men jag gillar ju inte jakt direkt så jag har frågat om att vara domare i stället och jag var väldigt välkommen att vara det. Så det ska bli kul.. Måste bara läsa på lite om regler och var väl förberedd så ska det gå bra..
    Nu ska jag hoppa i säng för jag ska vara i stallet till 8 i morgon för då kommer hovslagarn och ska fixa Bountys hovar igen..
    GOD NATT!!

    SvaraRadera
  10. Hej Recurven!
    Sambon hade tagit bort chrome så jag kunde inte vara inloggad,får se hur detta går nu om det blir inloggad.

    Midsommar var det väl inte det var bilder när jag var i Älmhult,och det var innan midsommar tror det var i maj vi var nere...

    Haha så polacken hölls sig inte framme i tid det var väl gott för er att han inte tog något i år.
    Kan inte hon som ordnar hit hpnom ge honom ved så han slipper frysa*ler*

    Så du tycker om Kinamat,finns nog bara en jag tycker om en soppa som är så stark så det tar andan ur en*ler*Annars gillar jag bambuskott men jag tycker man får för myckert fläskkött hade hellre velat ha mer bambuskott det är gott.

    Haha riktigt så tung är jag inte än haha du är rolig du,.
    Hoppas du har en fin dag.
    Kramar.

    SvaraRadera
  11. Recurven!
    Det har varit mycket åska i år tycker du inte.
    Läste av en annan vän att det har kommit en del hagel också,det brukar ju kommar på våren inte sant?
    Du får väl vila dig lite nu när det inte är någon fara på taket med veden så du får njuta avb maten på Kinan.*ler*
    Kramar

    SvaraRadera
  12. Hej Anna-Karin!
    Ja det har varit ett tufft år,det
    kan jag hålla med om,och ändå är
    inte allt gjort efter branden heller en list som är kvar att få på plats den ser lite konstig ut översta listen,jag är mycket sällan däruppe utan jag håller mig här nere.

    Ja det är fina kort sonm är över Tjörnbron det var en fin dag när vi var där satt och fikade
    Ha en fin dag
    Kramar.

    SvaraRadera
  13. Hej Recurven!
    Så dagen har bara flutit på och Bounty ätit gräs
    det verkar som den lille mannen har det ganska skapligt ändå.
    Så det är styreslemöte idag ja hur mår den lille ordförande*blink*
    Är det inte dags för dig att söka en ortoped med din hand det låter inte bra att bara gå,för det kan ju bli värre inte sant?Om inte annat så måste du ju ha ett stöd som du har hjälp av.
    Kramar.

    SvaraRadera
  14. Recurven!
    Du får se till att någon annan ta sekreterare jobbet så du slipper anstränga din hand låter ju bra att kunna vara domare inte sant.
    Kramar

    SvaraRadera
  15. Hejsan!
    Äsch, nu missuppfattade du mig lite. Titta på första kommentaren under inlägget du skrev 2 dagar innan midsommar.. 22 juni. Det är det jag menar.
    Jag fick väl skriva protokollet igår och även vara ordförande. Bara för att man är tjej... Gamla gubbar klarar inte sådant! Helt klart...Har renskrivit det på datorn nu på eftermiddagen så det är klart till i morgon.
    Jag har ju en ortos/stöd för handleden men det är inte så bra, fast det känns skönt att ha det på, men fingrarna pirrar det i lika mycket för det..Ja, jag borde ta tag i det och komma iväg till någon som kan kolla igen och gå vidare med till ortopeden. Men jag är en sådan där att inte ha tid att störa på "vården" fast jag vet det är deras jobb.. Har aldrig tyckt om det.. Fast ibland måste man och detta är ett sådant måste...
    I dag har Bounty fått skor på sina framfötter och han tyckte nog om det för han gick bättre på stenarna på vägen. Bakfötterna får skor nästa gång så hoven får växa helt ner. Den ser jättefin ut och hoppas att den så får bli nu. Annars är Bounty pigg och glad och skojar lite i hagen när tex. en traktor åker förbi eller som när de klipper vägkanterna och det rasslar lite. Då springer han några steg och mullrar lite. Han är inte ett dugg rädd bara busig..
    September i morgon och det märks hur mörkret kommer närmre, nästan kolsvart ute och kl. är inte 21 ännu..
    Ha det bra!

    SvaraRadera
  16. Hej Agathen!

    Fina foton från Tjörnbron.
    Äkta sommarbilder. Så vackra.

    Tittar in hit då och då för att se om du skrivit något nytt.

    Vet ju hur du haft det och precis som jag själv har du haft en jobbig tid med mycket som hänt. Men vi tar oss genom det, eller hur Agath?

    Tänker på dig ibland.
    Vi hörs så klart.

    Varma kramar från Ninacian

    PS. Har inte börjat blogga igen men kanske till vintern om lusten faller på. DS.

    SvaraRadera
  17. Godkväller!
    I dag fick vi ingen åska annars har det faktiskt åskat 3 dagar på raken runt 16-tiden. Men regnat har det gjort. Bounty börjar få sin vinterpäls nu och regnet gör fåror i den tjocka pälsen. inte går det att borta honom när han är blöt heller. Det blir väl till att klippa honom snart,men då måste han badas innan för han är så smutsig i pälsen av allt liggande i spånet. Fast ännu är inte fönstren tillbaka satta så jag vill inte klippa honom riktigt ännu.
    Som du kanske har fattat så låter jag Bounty få vara kvar och se hur långt det funkar. Han har ju blivit mycket bättre sedan i våras då jag skrev det där mailet till dig. Han är ju i alla fall min bäste vän, den gamle mannen....
    Ha en trevlig helg!

    SvaraRadera
  18. Hej Agath!

    Vad lustigt. Precis där till höger om segelbåten, på klipporna under bron har jag varit ett par gånger - för en massa år sedan. Det var min dåvarande sambos favoritplats att fiska på! Det är jättevackert därute.

    Läser att din mans ben är bättre - vad skönt.
    Hoppas du kommer igång med livet igen efter det här bökiga året. Med promenader och annat.

    Ta hand om dig.
    Kram /Bella

    SvaraRadera
  19. Hej Recurven!
    Ja just det,det var ju vid midsommar jag skrev det haha,så glömsk man är,mwen jag glömmer inte att titta in ibland.
    Att du är duktig i att skriva både protokoll och att hålla mötete det har jag förstått att du kan
    jättebra,och göra hemsidor,sträck på dig tjejen....
    Den här ortosstöden för handleden vad för slags är det,jag har sådan som hon vätte innehållet i ortosen så den är hård som gips,men det är svårt att skriva med den,skulle egentligen tagit kontakt med henne igen,tror förresten jag har en bild på min ortos i fjol någon gång...
    Tag kontakt med din vårdcentral så du får komma till ortopeden så du får höra våd de säger?
    Lille Bounty så busig han är,jag tycker så mycket om din häst önskar att jag kunde åka och ge han en morot ibland men vägen är lång..
    Ja nu studar mörkare tider,och nu ska vi snart ändra klockan till vintertid,nästa månad det går fort.
    Hoppas din dag varit bra.
    Kramar

    SvaraRadera
  20. Hej Ninacian!
    Så roligt du tittade in,får väl ta upp kin blogg igen,men dels hade varit så trist sen har blogger ändrat en del så,jag har svårt att finna ut hur jag ska göra ibland om jag ska lägga in kort och så...
    Ja det är fina bilder från Tjörnbron jag tycker själv de är vackra.
    Ja vi får försöka komma igen både du och jag,har så svårt att finna orden bara...
    Jag tänker på dig också min vän ofta,
    Ja vi hörs av...
    Jag önskar dig en bra dag.
    Kramar
    PS:Har funderat på att se mig om någon annanstans eftersom blogger ändra så mycket så man kan inte från gång till annan hoppas du förstår hur jag menar.DS:

    SvaraRadera
  21. Hej Bella!
    Roligt att även du tittade in fast jag varit så dålig på att skriva här.
    Menar du där det gamla brofästet var en gång?
    Ja det är vackert däre och jag sa för en 8 år sedan att jag ville att vi skulle åka dit och ha kaffe med oss...så det hade vi denna gången.
    Jodå hans ben är bra han läktes bättre än mitt ben..
    Så lustigt att du skulle säga om mina promenader,tog min första promenad efter branden och det är ett år sen,men du lan tro jag fick ont i min vrist på utsidan i senan sträckte den väl så jag gick och haltade när jag skulle gå en runda
    Jag hoppas du har en bra dag.
    Kramar

    SvaraRadera
  22. Recurven!
    Så det blev ingen åska,annars har det varit mycket åska i år inte sant?
    Ja mycket regn har det blivit också,när jag köpt svamp så ser jag de är rätt maskätna,
    beror väl på regnet skulle jag tro..
    Så det är dags för den lille mannen att bli av med lite päls igen*ler*
    Han verkar ju så glad och busig så jag har förstått att du vill ha honom så länge som möjligt,hur är det med han bakben är den bättre?
    Klappa om honom från mig.
    Hoppas du haft en trevlig helg
    Kramar.

    SvaraRadera
  23. Vilka vackra bilder! Vad mysigt att sitta och titta på trafiken både på land och i vatten. Tänk vad Sverige är vackert.
    Kram.

    SvaraRadera
  24. Hej ninni1960!
    Ja visst är de vackra och du sa det jag försökte fånga*ler*Där är mysigt vid den rastplatsen och vi hade en underbar dag.Ja Sverige är otroligt vackert.
    Jag önskar dig en bra dag.
    Kramar

    SvaraRadera
  25. Hejsan!
    Mitt ortosstöd är inte så avancerat. Själva stödet är elatiskt och knäpps med kardborreband och på undersidan finns en plastskena instoppad, men den går att ta ur.
    I dag har det också varit skapligt väder och ganska varmt men blåsigt. Ingen åska, men det kändes nästan som det skulle ha varit i närheten, nu regnar det. Får invigamin nya regnrock i kväll när vi går ner och ger hästarna kvällsmat.
    Bountys bakknä verkar må bra av de små promenaderna upp och ner till stallet. Han haltar inte lika mycket längre och ännu bättre blev det när han fick på skor fram. Fortfarande lite öm i bakhovarna, men där ska det komma på skor i oktober då hoven växt ner helt igen.
    Ja, jag måste ta i tu med min hand och kontakta v-centralen igen, bara slöhet från min sida nu, men fingrarna har inte blivit bättre trots att jag haft stödet nu i 5 veckor. Har en trötthetskänsla i hela handen mellanåt fast jag inte jobbar något med den heller.
    Nej, nu kallar stallet.
    Ha det bra!

    SvaraRadera
  26. Hej, hej!
    I dag har jag varit duktig! Jag har varit inne på gymmet och flaxat runt i en halvtimme. Det var jobbigt och svettigit, men ändå kul. Min vikt hade stigit och kondisen blivit sämre, men blodfettet hade gått ner! Det var ca 4 mån sedan jag var där så nu ska här rådas bot på vikten igen. Men det var lite trögt att komma igång så jag tog det lugnt.
    Så har jag även kontaktat VC igen och ska komma dit nästa onsdag med handen så en läkare får kolla på den. Efter gymmandet "somnade" handen och det känns som kolsyra i fingrarna.
    Ska gå ner med Bounty snart igen och göra klart i stallet så jag kan gå upp och fixa mat till oss också och ta det lugnt i kväll..
    Ha det bra!

    SvaraRadera
  27. Goddagens!
    Här är allt som det brukar fast idag är den gula framme och det finns gott om vita bomullsmoln på himlen. Bounty äter gräs och jag ska snart gå ner till stallet och göra mina sysslor där. Kan ta det lungt idag och läsa på lite regler till i morgon då jag ska iväg och vara domare i Katrineholm. Det ska visst bli skapligt väder då också..
    Du får ha en trevlig helg!

    SvaraRadera
  28. Godkväll!
    Jaha, nu har denna dagen gått och jag har varit i skogen hela dagen. Det gick bra att vara domare och jag fick visa en knatte om hur man dömer pil om det är hål i pappret precis brevid hans pil och linjerna. Ja, du får läsa om det på min blogg.
    Att man kan bli så trött av att gå runt i en skog..
    Bounty har fått sitt för i dag och verkade nöjd. Nu ska jag ha mitt..
    Ha de bra!!

    SvaraRadera
  29. Hejsvejs!
    Nu tog jag ett par blogglediga dagar igen. Men nu har jag skrivit lite. Det har inte hänt så mycket och då finns inget att skriva om direkt.
    I morgon ska jag till läkarn med handen, får se vad denne säger om det.
    Det blåser massor ute idag och det är mulet och trist. Ska till bågskyttet senare, men idag kommer väl ingen och tränar skulle jag tro. Det har ju varit lite folktomt hela sommaren. Till helgen flyttar vi in verksamheten och nästa vecka kan man börja träna för inomhussäsongen, i dagsläget ingen tävling förrän den 29 oktober i Eskilstuna.
    Nehe, nu ska jag gå ner till stallet och göra rent till Bounty.
    Ha det bra!

    SvaraRadera
  30. Tjenare!
    Nu har jag varit till läkarn med handen. Hon var övertygad om att det är Karpaltunnelsyndromet men hon skulle fixa en remiss för ytterligare en undersökning med elektroner för att vara på säkra sidan. Hon förstod nog varför jag ville få till en operation när jag berättade om att jag sköt båg. Hon tyckte det lät spännande. Läkarn var kanske i 30-årsåldern och jättetrevlig. Så nu ska jag fortsätta med ortosen och vara som vanligt och vänta. Ja, jag var tvungen att kolla mitt blodtryck också några gånger för det hon tog var något förhöjt men inte så att hon var orolig eller så. Hon trodde det kunde bero på att jag inte "vilat" tillräckligt innan hon tog det idag. Men för säkerhets skull så... Besöket tog ca 15 min och kostade 150 kr, ingen dålig timmpenning det du???
    kokar vitkål som jag ska stuva och ha stekt falukorrv till så det stinker "skit" i hela huset.. Hihihi.. Men det blir gott!!!
    Ha det bra!

    SvaraRadera
  31. Hej Recurven!
    Jag bhade ett sådant ortosstöd som du har innan men eftersom jag blev skickad till arbetsterapeuten så provade hon fram flera sager det sista var bäst den som jag talade om för dig men den irriterar när man skriver eller gör något annat man ska användning av handen,man blir lite konstigt i fingrarna till att greppa med.
    Kanske mår Bounty bättre nu när det blir lite svalare i luften brukar han komma upp,jag har varit lite dålig att besöka ja vet det...
    Kramar

    SvaraRadera
  32. Recurven!
    Du är duktig du som orkar ändå att skutta runt trots andra krämpor,jag har inte mer än kommit igång med mina promenader.
    UJa du menar att du hade sockerdricka i fingrarna det tyder ju att något verkar trångt...
    Kramar

    SvaraRadera
  33. Recurven!
    Vi har haft sådan regniga dagar så jag hade inte mer än börjat ta mina promenader sen kom regnet så fick jag hålla uppe
    Men det finns väl en och annan fin dag nu i höst också.
    Kramar

    SvaraRadera
  34. Recurven!
    Så du har varit dommer åt knattarna,det gick bra skulle jag tro,Jo visst blir man trött av att gå i skogen.
    Kramar

    SvaraRadera
  35. RecurvenQ
    Man måste ta ledigt ibland,jag tycker du skriver jättebra det jag har sett.
    Jag tappade ju stinget den 12/08 i fjol då det brann här sen har jag inte hittat tillbaka,Men jag får väl ge den lite tid.
    Kramar

    SvaraRadera
  36. Recurven!
    Ja nu har du varit hos läkaren nästa gång ska du antagligen göra det jag gjorde på Sahlgrenskan i
    I Göteborg,där de kollar nervbanorna på fysologiska där du far rita in punkten/erna där det sitter,det gör inte ont inte det de gjoprde på mig men där ser de om carpaltunnelförträgnig.
    Hoppas att allt går bra.Jag ska hålla tummarna för dig,
    Hoppas du får en bra dag i morgon
    Kramar

    SvaraRadera