onsdag 22 juni 2011

Som ni vet var jag nere i Småland där jag växt upp för ett par veckor sen.....här är fortsättningen..

Jämte Dereés har ett ett också kommit till under dessa åren jag varit därifrån.Samhället är inte alls som jag kom ihåg det,men tydligen går affärskjedjorna bra...

Där kappahl ligger var en kinesiskrestaurang förrut,kanske har de flyttat han inte med att kolla det.Och på andra sidan gatan är det en Lindexaffär där låg posten förrut

Och där Fågelbergs damkläder låg fanns är det nu ett försäkringsbolag...Länsförsäkringar tror jag det är.

Det här rummet låg vi i på IKEA

Här är en vy in mot gården från vårt rum räknat.

En som det verkar har gått bra för är väl Maxi stormarknad som fått en fiskdisk ingen rullande sådan utan en fast,såg bättre ut än än den kärran de hade fisken i innan...

Ja detta kortet kom lite fel,detta är mitt emot Dereés konstigt att 2 caféer kan bära sig så nära varann...

När vi ställde kosan hemmåt så körde vi in vid den kyrka som jag är konfirmerad i,men först ett kort på en familjegrav de hette von Horn,som det gått många historier om.

Och detta är den kyrka som jag sa innan,det var meningen jag skulle gått in och fotat där hänger ett foto på Linné om det nu hänger kvar,men det var bröllop så jag hade inte en chans att titta in.Det var meningen vi skulle avsluta och fota Linnés födelsehem,men något kom i vägen.Ja det var min lilla resa,hoppas ni inte tycker jag har rört till det*ler*Ha en bra dag.Kram till den som vill ha från "Kaksmulan"/Agath.

79 kommentarer:

  1. GLad Midsommar!
    Vad kul! Äntligen ett livstecken från dig!
    Här går allt sin gilla gång. Bolen är fortfarande lite bromssjuk men ska in på måndag. Vi har ändå kört med den lite till stugan och hem och det har gått bra..
    I dag blir vi hämtade för att åka till sambons brorsa på midsommarlunch. Kan dock inte stanna allt för länge för jag har hästarna att ta hand om idag. Jag har Bounty och Graciosa. Så kvällsfodringen utöver det, det är ju fredag i botten...
    Bounty går ute i sommarhagen och smaskar på gräset som sig bör. Han verkar må hyggligt bra nu och inga symtom på fång eller så fast han ätit gräs nu flera veckor. Det känns bra!
    Du ska nu ha en riktigt trevlig midsommar, så hoppas vi den blir utan regn.

    SvaraRadera
  2. Glad Midsommar till dig också Recurven!
    Ja till sist ghörde jag av mig det var jag som klöddade något jag åkte in och ut utan att förstå att jag glömde ta chrome haha
    Solen lyser här men det är kallt ute...
    Vi hade tänkt ta en tur ut men sambon ångrade sig...
    Kramar.

    SvaraRadera
  3. Godkväll!
    Såg att du skrivit lite på nästan alla mina kommentarer, vilket jobb du lägger ner alltså!!
    Såg då att du funderade på City Gross kvittona. Det är så att här i NYKÖPING sponsrar City Gross idrottklubbar med 1% av vad man handlar för. Då har vi (bågskytteklubben) åtagit oss att samla kvitton, de ska räknas samman och redovisas 2 ggr/år, så får klubben "gratispengar" liksom. Så tyvärr funkar det inte att du sparar kvitton inte ens för att ge till tex. våran klubb..Kanske det finns klubbar nedåt er till, men jag vet inte ifall de sponsrar som de gör här..
    Medlemsavgiften i våran klubb är 200 för juniorer, 500 för seniorer och 700 för familj. Man behöver inte ha egen båge och pilar dör det kan man låna av klubben och man behöver inte tävla heller om man inte vill, men det hör väl liksom till lite tycker jag.. Det är ju inte bara tävling utan man träffar ju kompisar också... Och man har kul tillsammans.. Bågskytte är ju en enmanssport och ingen lagsport som fotboll och hockey, men man kan tävla i lag, men ändå är det man själv som tävlar mot sig själv, hoppas du förstår hur jag menar, kul att slå sina personliga rekord, och även andra rekord som distriktsrekord eller rent av svenska rekord. Från mitt personbästa på 478p har jag några poäng till svenska rekordet som är 512p. Men mitt mål är att kunna spräcka 500p gränsen också..
    Hoppas du fått något svar på din fundering??
    Fråga gärna mera för frågar man inte får man inga svar...
    Ha det bra!

    SvaraRadera
  4. Hejsan, hoppsan!
    Varmt ute idag, har slagit ner nya stolp så Bountys hage kan bli större. Det har regnat lite till och från hela dagen så grillningen blev inställd även idag. Men det är lättare att grilla i ugnen, så slipper vi bära alla saker runt huset och släpa ut grillen.
    I gårkväll fick jag besök av Västeråstjejen som var med på Strömsholm. Hon var ute och övningskörde bil med sin älsta grabb. Sköt även lite båge på min nya lilla skjutbana. Det gick bra. Hade recurvebågen då. Det blev nytt personbästa med den bågen, 266p/36 pilar.
    Sak in och spela lite spel nu tills jag lägger mig. Ska upp och iväg med bilen i morgon så de får fixa bromsarna. Hoppas cykeln håller luften bara, tidigare var däcket platt, men nu har det hållt luften sedan sambon pumpa det. Kanske det var något med ventilen?? För jag körde inte punka sist jag cykla på den och den har ju bara stått inne i boden sedan dess..
    Ha de det bra!

    SvaraRadera
  5. Hej Agath!
    Hoppas din helg varit bra. Kul att se dig!
    Mycket hade förändrats, förstår jag. Det har ju en tendens att göra det ibland ;-)
    Kram Susanne

    SvaraRadera
  6. Hej!
    Pust! Vilken hetta det blev idag! Man är ju inte van.. Varmare ska det bli i morgon. Har varit iväg med bilen och cyklade hem igen. Killen på verkstan har ringt och den är klar men jag hämtar den i morgon. Han har smörjt och kollat bromsarna nu och det ska fungera som det är nu. Det gick superlätt att cykla hem så kondisen har nog inte försvunnit, men jag går ju några gången upp och ner till stallet på en dag förstås. I morgon blir det värre, då är det en lång uppförsbacke men den får man väl gå uppför, det gjorde jag förra gången.
    Ska äta lite sill och potatis nu innan vi ska gå ner och ge hästarna kvällsmat. Ska skjuta lite efter det tänkte jag. Då har det blivit lite svalare ute.
    Ha dé!

    SvaraRadera
  7. Godkväll!
    Bläää! Jag mår inte så bra av denna värmen..Sitter mest och hänger och svettas. Det är en plåga att gå ner till stallet och göra rent i boxen till Bounty. Även han står under sin björk och hänger. Men han är riktigt glad när han sk få gå ner på kvällskvisten. Han busar lite och försöker springa.
    i dag har det tagits in de första hölassen. Så nu är det igång också. Riktigt fint grönt hö som Bounty fick en provtuss av. Det var gott sa han!
    Ha de bra!

    SvaraRadera
  8. Hej!
    Ska snart gå ner och kvällsfodra hästarna. I morgon ska jag iväg till Söderköping och tävla tavelskytte. En 900 rond ska jag försöka mig på och varmt ska det bli. Sköt lite 40m i går vid stugan och jag fick till en bra runda och förhoppningsvis kom jag på hur jag ska sikta. Är även anmäld till tavel SM så jag måste öva tills dess.
    Hörs vidare i morgon.
    Ha det bra!

    SvaraRadera
  9. Tjenare!
    Har varit och tävlat idag och jag vann!! Jag besegrade Rejmyretjejen med 23p. Har därmed instiftat ett nytt rekord. Distriktsrekord.
    Det var väldigt varmt ute på planen, solkrämen var på smörjd som tur var. Massa att dricka och ont i huvudet. Men åskan gjorde sig hörd på håll. Är trött nu och så går det väl inte att sova av värmen. Allt OK! med Bounty också..
    Kolla på min blogg så dr du mitt pris jag fick.
    Ha det så bra!

    SvaraRadera
  10. Godkväll!
    idag har vi varit in till mitt X och hämtat lite grejer till katterna som han inte ville ha längre. Han håller på att flytta. Han hade även sågat ner trasiga trämöbler till oss som vi kan elda i vinter. Vi fick även fika så vi satt och prata ett tag innan vi åkte hem igen.
    Bounty har mest stått under sin björk idag och hängt, även han verkar tycka värmen är jobbig. Fast nu på kvällskvisten har det blivit svalare och det är sååå skönt ute nu, synd på blåsten. Jag hoppas på några regndroppar i morgon.
    Ta hand om dig!

    SvaraRadera
  11. Tjenare moss!
    Lite regnfattigt har det varit, fick några stänk på mig när jag var ner med Bounty tidigre, men det blev visst inte mera, ändå är det vart runt om.
    Så idag blev det då bekräftat.. Jag har slagit nytt Svenskt rekord på 30m. en långbåge kompis mailade och talade om det för mig. Har även skickat in anmälan om nya distrikstrekord, det måste jag göra själv. Svenska rekordet måste arrangörsklubben skicka in.
    Ja, då har jag stigit lite i höjderna nu då
    ?? Jag känner mig ganska trött idag men jag har ändå inte gjotrt någonting. Jag hoppar nog i koj snart..
    Ha det bra!

    SvaraRadera
  12. Hej, hej!
    Någon har stulit bågskytteklubbens halva flaggstång!! Har du sett till en halv flaggstång någonstans??
    Vilka typtag ungar kan ta sig va?? Knoppen och en del av linan hittade vi på skjutbanan men ingen halv flaggstång. Polisen skrattade dom också när vi ringde och anmälde detta.. Mycket ska man vara med om!
    Annars är det varmt idag igen, har varit till stallet och gjort rent till Bounty och jag ska snart gå ner med honom igen. Sedan ska vi äta lite mat om det går för värmen.
    HA det bra!

    SvaraRadera
  13. Tjingeling!
    Nu lyser du med din frånvaro igen! Jag som bara måste in här och skriva så gott som varje dag. Det har blivit varannandag ser jag, och det är när vi varit ute vid stugan. Är för trött att starta datorn när vi kommer hem.
    Annars är dagarna sig lika, denna värmen knäcker mig och jag har haft huvudvärk ganska ofta nu, jag vill ha regn för att det ska bli syre i luften. Kanske det kommer några droppar i natt?? Även Bounty verkar tycka värmen är lite besvärande och han står mest under björken och slokar. Tycker om att få komma in i stallet och svalka sig. Jag har stalltjänst i kväll och vi ska snart gå ner.
    Ha en bra helg!

    SvaraRadera
  14. Fan det funkar ju inte!!!!

    SvaraRadera
  15. Hmmmm!
    Att skriva lite kanske går men inte mycket...
    Detta är 4;e försöket..

    SvaraRadera
  16. Nu blir jag ding snart! Nu verkar det funka igen???
    Ja, hettan håller i sig, fick visst några stänk i morse, men när jag klev ur sängen stekte den gula som vanligt.
    Var en sväng till staden också i hettan, inget kul. Käka på Mc Donalds för att få glasen. Tror det är 5:e året i rad som de säljer glas. Har visserligen massor men vissa har kraschat.
    Ha det bra!

    SvaraRadera
  17. God kväll!
    Nu försvann allt igen! Samma strul som igår!!
    Allt bra med dig hoppas jag..
    Allt OK! med allt här
    Ha de!

    SvaraRadera
  18. Hej, hej!
    Till och med jag har haft bloggtorka några dagar nu men inget speciellt har hänt heller. Men äntligen i kväll kom regnet, det käns så skönt...Träningen går trögt också, för varmt!!
    Trevlig grillkväll i går och vädret var på vår sida.
    Ha det bra!

    SvaraRadera
  19. Hej Recurven!
    Nu är det ett tag sen jag var här...
    Jag handlar så sällan på CityGross för vi
    åker så sällan däråt,men jag tittar in när jag har vägarna förbi,så jag får inga erbjudande
    de tycker nog jag är en dålig kundf*ler*

    Vi har ju haft lite funderingar och se om vi skulle gå med i Grästorp som är närmast oss...
    Bara för nöjet skull och se om det ger oss något,men vi får väl se...
    Du är ju väldigt duktig på din båge jag beundra de poäng du skrapar hem.
    Ja det kommer nog fler frågor så småningom*ler*
    Ha en bra dag.Kramar

    SvaraRadera
  20. Recurven!
    Varmen går fram och tillbaka,idag har det regnat här,men när jag hade besök häromdagen var
    det så skönt att sitta på balkongen,så vi fikade där..
    Kramar

    SvaraRadera
  21. Hej Susanne!
    Jag har inte mått så bra haft en svullnad på kinden så jag väntar att få komma till Hudkliniken.
    Ja mycket har förändrats sen jag flyttat
    från Älmhult.Så mycket som har bytt plats
    verkar lite trängre än när jag bodde där.*ler*
    Ha en bra dag
    Kramar

    SvaraRadera
  22. Hej Recurven!
    Har du märkt att potatisen är inte så nya längre undrar när man ska kunna göra potatismos.
    Du har väl fått bra kondis vid det här laget*ler*Uppförsbacken är bra motion*ler*
    Kramar

    SvaraRadera
  23. Recurven!
    Nej man mår inte så bra av värmen,men man skulle kunna lagra den så man hade lite till vintern i stället*ler*
    Det måste var svårt för Bounty när han vill busa och skånken inte vill vara med.Men annars
    verkar han må väl så när som skånken,så han fick ett försmak vad han ska ha till vintern*ler*
    Kramar

    SvaraRadera
  24. Recurven!
    Ja kvällsronden får du inte glömma,sen lite styrkeskytte inför tävlingen,Det är bra.
    Kramar

    SvaraRadera
  25. Heeeejjj!
    Jag ser nog att du gjort dig lite synlig igen och det är kul.
    Hovslagarn har varit här idag och fixat Bountys hovar. Nu börjar den vänstra (som var dålig) att se ut som den ska igen. Hovarna ser bra ut sa hovis och menar då att han kan inte märka något med den som var dålig. Det känns likadant runt uppe vid håren på kronranden på alla 4. Skönt!
    Lite regn har kommit här och just nu är det svalt och skönt ute, hoppas på att få sova inatt bara för att det inte är så varmt. Har sovit dåligt länge pga värmen.
    Ha det bra!

    SvaraRadera
  26. Hej Agath. Vad tråkigt att du inte mår bra :-( Det är ju mycket som hänt dig, under kort tid också. Hoppas du snart mår lite bättre.
    Kul att se dig igen, det var så länge sedan :-)
    Kram från mig

    SvaraRadera
  27. Hej Recurven!
    Ja det var ett fint pris du fick,Rejmyretjejen
    blev lite avundsjuk eller?
    Kramar

    SvaraRadera
  28. Recurven!
    Va vem vill stjäla en halv flaggstång?
    Hur ser den ut?Det får mig att minnas granen i Älmhult sonm stod på torget någon hade under natten sågat halva granen så de fick ta ner granen så den inte skulle brista och någon få det på sig,men visst är väl folk sjula ..
    Kramar

    SvaraRadera
  29. Recurven!
    Så ni har haft strul på passagen,här verkar det som de gjort något nytt på blogger,är inte alls som det brukar när jag öppnar den...

    Ja som du ser är jag lite synlig igen*ler*
    Jag ber om ursäkt för det är så länge sen mycket har hänt och så...jag har inte fått gnistan tillbaka än.
    Ja det har regnat här också i dag,kom ett kraftigt regn när sambon skulle till bageriet för att köpa sitt bröd som han gillar..
    Nej nu är det snart dags för sängen,
    Godnnatt godnatt sov så gott,
    Kramar

    SvaraRadera
  30. Susanne!
    Ja det har varit en hel del sen branden ju,
    kan du tänka dig att nästa månad är det ett år sedan branden var,och listen på översta trappsteget är inte iordningställt än.
    Ja det var kladd detta med huden jag har ju haft problen många år men varit ganska fin i hyn sen de slipade mig på MAS,det är snart 10 år sen vem kan tro att något få vara beständigt...
    Roligt att du tycker om att jag tittade in.
    Kramar

    SvaraRadera
  31. Hejsan!
    Det var inte strul på Passagen, det var strul när jag skulle skriva här hos dig.. MEn nu verkar det funkat igen.
    Var nere och sköt lite pilar på min bana igår men jag missade tavlan vid ett par tillfällen och gräset var su uppvuxet att pilarna var nästan omöjliga att hitta. Gjorde det efter mycket om och men. Slutade efter det för jag vill inte skjuta bort pilarna tills nästa vecka.
    I dag har jag inte gjort så mycket tagit det lite lugnt. I morgon kommer hunden vid 7 och sedan är det ingen lugn stund på hela dagen. ska vara hundvakt i 2 veckor på dagarna, skriver mera om hunden i veckan.
    Ha det bra!

    SvaraRadera
  32. Godagens!
    Nu kan du läsa lite om hunden jag är hunvakt till.
    Allt under kontroll här och jag ska snart gå ner till stallet och fixa till Bounty. Han är ute i hagen och har sin nya grimma på sig och den nya flughuvan. Det regnar lite smått mellanåt men det är inte så hett ute tack var det. Stalltjänst i kväll som vanligt.
    Ha det!

    SvaraRadera
  33. Hej Agath!

    Jag kände att jag ville kika in till dig och se hur du har det och också önska dig en fin sommar.

    Vilka fina kort du har här i din blogg. Är de från Alvesta och från Älmhult?

    Sommarkram
    Anna-Karin

    SvaraRadera
  34. Ser ju att det var ett tag sedan du skrivit detta men eftersom jag inte varit vid datorn knappt alls på 6 veckor var det nytt för mig ;-).
    Sköt om dig !
    Kram

    SvaraRadera
  35. Hej Recurven!
    När jag loggar in här så är det inte samma som innan så nog är det strul ävenn här tror jag...
    Är det att vara hundvakt igen och att din hund ska få lite sälskap,då har de väl försökrt överrösta varann*ler*
    Hoppas dina dagar varit bra.
    Kramar.

    SvaraRadera
  36. Recurven!
    Så Bounty har flughuva på sig,det verkar mycket flugfän i år eller är det bara jag som inbillar mig?
    Klappa om Bounty från mig och ge han en saftig morot.
    Kramar

    SvaraRadera
  37. Hej Anna-Karin!
    Nej det är inga från Alvesta det fpår jag ta en annan gång för vi ska ner till min moster en dag framöver.Då kan det säkert bli några kort därifrån.
    Nejh korten var bara från Älmhult och Stenbrohults Kyrka där jag konfirmerade mig.*ler*
    Hoppas din sommar också varit bra.
    Kramar

    SvaraRadera
  38. Hej Doris!
    Ja jag ser det börjar bli dags att lägga in ett nytt,trodde vi skulle hinna till Dalarna först,men det låter vänta på sig.Men vi ska till Alvesta också så kansker ett par kort därifrån där jag föddes.Har väl några kort men får nog ta om dem jag får se.
    Hoppas du haft det bra.Sköt du också om dig.
    Kramar.
    Kramar

    SvaraRadera
  39. Hejsan!
    Det var varmt att skjuta i går....... Ska ut och skjuta även idag men sedan får det vara bra med det inför tävlingen. Synd bara att det ska regna, då blir allt mycket svårare och halare och kallare. Ja, så spår det vädret nu. Visst det kan ju ändra sig, hoppas på det!
    Borka skäller ibland men Suxé gnäller mest, men de håller sams som tur är.
    Bounty är klappad och han har fått en stor morot, han får flera senare i maten.
    Ha det bra!

    SvaraRadera
  40. Godkväll!
    Har just kommit hem från bågskyttet som blev ganska stört idag. Läs på min blogg så förstår du mera.
    Bounty fick några morötter till då jag var ner med honom till stallet igen. Ja, jag köpte en ny flughuva till Bounty eftersom han haft sönder den andra. Just nu är det gott om både bromsar och knott och hästarna får knäppslag av dom och springer som tokar. Bounty håller sig rätt lugn ändå men svansen går i ett. Flugmedlet hjälper inte mot bromsarna. Det står på flaskan att man bara ska behöva spraya på hästarna var 14:e dag med flugmedlet, men det hjälper inte ens en hel dag. Dyrt är det också, 269-299 kr för 1 liter beroende vilken affär man handlar det i.
    Nu ska vi i säng så vi orkar upp tills Borka kommer i morgon igen.
    GOD NATT!

    SvaraRadera
  41. Hej!
    Nu är jag här igen!
    I dag har vi ägnat oss åt till att städa lite, sådant som kommer i sista hand hos oss, men det har ju varit städväder idag. Det vill säga regn.
    Bounty fick gå kvar nere vid stallet idag bara för att det regnade så mycket. Jag passade på att ta lite sovmorgon. Behöver lite sömn nu innan tävlingen. Såg på vädret att det kanske ska åska i natt och risk hela fredagen också. Regn i helgen, och jag borde skaffa mig nya gummistövlar eller något till helgen.
    Ha´t bra!

    SvaraRadera
  42. Hej, hej!
    Jag har överlevt SM helgen även om det var på vippen till värmeslag i lördags. Jag kan ju tala om att det gick åt...snårskogen.
    Värme, blåst, orkeslöshet blev mitt fall. Men jag gav den till slut vinnande tjejen en rejäl match på söndagen, men sista och avgörande pilen tog vinden för mig så jag förlorade att gå till guldfinal, vid bronsfinalen bytte vi tavla och det gjorde att min skjutning kom av sig alldeles så jag förlora även där och blev sist. Men skit samma, det kommer flera SM.
    Ska koja nu!
    Ha det bra!

    SvaraRadera
  43. Tjenare!
    Den här helgen har visst tagit kol på mig ordentligt. Är jättetrött och hängig. Men det var solens fel i lördags.
    I går ville inte Bounty stiga upp men gjorde det efter 1½ tim utan problem. I dag gick han upp i alla fall.
    Jag har blivit hundvakt 24 timmar om dygnet nu. Kompisen befinner sig på sjukhuset. Hennes ena lunga har gått hål på så hon är ihop kopplad till någon konstig maskin. Den hjälper till att fylla lungan med luft och suger samtidigt bort blod och vätska ur lungan. Hon blir kvar till fredag tidigast att få komma hem. Hon mår under omständigheterna bra, och hon har inte råkat ut för något som man kan tro. Ska till henne i morgon och hälsa på. Stora hunden bor hos oss tills dess så husse kan jobba ostört. Han kör lastbil runtom i landet.
    Ska sova nu, så GOD NATT!

    SvaraRadera
  44. Godkväll!
    Det har regnat och åskat lite ute nu på eftermiddagen/kvällen. Men tidigare i dag var det varmt och den gula var framme.
    Jag har nu i ca 3-4 veckor haft en konstig känsla i min högra hand, den vill liksom somna. Ringfinger, långfinger ville domna bort. Men nu hela handen. Ska kanske åka in till vårdcentralen i morgon så de får kolla vad det är för något. Stod och stekte potatis igår och när jag vände den så högg det till mitt inne i handflatan så jag tappade stekspaden. Det var läskigt! Annars är allt sig likt. Var till kompisen i går och hon mår rätt bra nu, bara hon snart får slippa apparaten som hon är fastkopplad till blir det bättre. Får se om hon får komma hem i morgon?
    Nu ska vi ut och rasta hundarna ett tag, sedan sängen.
    Ha det bra!

    SvaraRadera
  45. Hej Recurven!
    Värmen kommer och går,men trots det stod jag och stekte spätta idag*ler*
    Men det har kommit en del regn för att inte prata om åska,men det är ju bara att koppla ur så länge...nu har jag inte varit här på ettv tag ....ifen.sorry min vän..
    Hoppas du haft det bra med hunden och att den går bra ihop med din egen hund för att inte säga dina katter har de lämnat skåpet än*ler*
    Kramar

    SvaraRadera
  46. Recurven!
    Ja jag ska snart in till dig så får jag se vad som hänt.Värmen gör väl sitt till..
    Det är inte klokt vad mycket djur som är i rörelse så jag förstår att Bounty har huva...
    Jag ser att de hästar häruppe har även skynke på kroppen..
    Klappa om Bounty från mig.
    Kramar

    SvaraRadera
  47. Recurven!
    Ja ibland så kommer det ganska friskt med regnt,härom dagen så satt jag och rensade bär
    på altanenm,och det regnade som himmlen stod helt vidöppen eller som min moster sa han har användt det storra sållet*ler*
    Gummistövlar har jag men tror du jag har användt dem?Nä då de bara står där. mycket svamp som det finns i skogen,men jag vågar inte ut själv.*suck*
    Kramar

    SvaraRadera
  48. Recurven!
    Vad synd att vinden tog fatt i din pil det hade varit något och fått guld inte sant?Men det går väl fler tåg.Ge inte upp min vän
    Kramar

    SvaraRadera
  49. Hejsan!
    Kul att du vaknat till igen! Ja, det skulle ha varit kul med ett SM-tecken till men det blir fler tävlingar.
    Jag trivs nu när det kommit lite regn, svalare ute och inte stekhett.
    Jag har skrivit och skrivit på bloggen, tagit massa foton men de har jag inte fixat till ännu. Jag har fått bilder från SM också, tagit bilder på stora hunden, varit arg på åskan som gör att man inte kan jobba vid datorn. skött om Bounty och nu i helgen har jag en till häst att sköta. Tjejen som gör rent till Bounty när jag tävlar har blivit sjuk, men nu får jag chansen att "betala" tillbaka för all hjälp jag fått.
    Bounty har varit lite "lurig denna veckan, men jag kan inte hitta någt fel på honom, kanske det är vädret och värmen som tar ut sin rätt även på honom.
    Stora hunden blev hämtad av husse i gårkväll. Matte är kvar på sjukhuset. Lite "pyspunka" på lungan fortfarande. Men den är på bättringsväg. själv känner hon sig pigg som tur är. Hopps hon kommer hem på tisdag eller så..
    nu ska jag in på King och spela lite och prova min nya mus, den är rosa med vita blommor på.
    Ha det bra!

    SvaraRadera
  50. Godkväller!
    Får jag fresta dig med lite bilder från SM förra helgen?? Det finns på min blogg om du får lust att kolla..
    Dethar varit behagligt ute i dag, inte så där jätte hett. Bounty fick gå i sommarhagen och njuta. Har plockat ut lite saker ur våran husvagn nu på kvällen. Min tränare vill låna den nästa helg och då vill jag inte ha massa skräp och plock i den. Rensat bort lite kattsaker och ställt undan under i bänkarna. Kvar är att sopa golvet och skura det och rengöra lite på toan som finns. Kolla så att lamporna lyser också. Husvagnen behöver ut och rulla lite. Så den här dagen den gick av bara farten.
    Ha dé!

    SvaraRadera
  51. Hejsan!
    I dag har jag inte gjort så mycket men ändå är jag urtrött.
    Jag har ringt till vårdcentralen idag, Min ena hand har "somnat" Sköterskan jag prata med prata något om Karp....syndrom, hörde inte riktigt vad hon sa. Men jag skulle ringa till en annan vårdcentral i morgon för arbetsterapeuten på "min" vårdcentral var ledig. Det är läskigt detta, fingrarna sticker det i och domnar bort och så känns det som om handen somnat. Måste ruska liv i den ibland. Har kännt detta lite till och från i flera år men nu har det varit konstant i 3 veckor. Jag blir lite störd eftersom det är i högerhanden och den använder jag ju mest.
    Ha det bra!

    SvaraRadera
  52. Hej!
    Nu har arbetsterapeuten tittat på min hand och konstaterat att jag har Karpaltunnelsyndrom. Har fått ett handledsbandage med en stödskena i och det käns bra när den sitter på plats. Jag kan fortsätta med bågskyttet som vanligt och det är ju bra. Ska använda den så mycket som möjligt och främst på nätterna.
    Ska ner och fixa till Bounty nu.
    Ha det bra!

    SvaraRadera
  53. Hej!
    Har använd handledsstödet nu ett par dagar. På morgonen har känseln börjat komma tillbaka i pekfingret, men senare på dagen så domnar handen bort igen. Stödet känns bra men det är mycket i vägen men bästa att använda.
    Kompisen blev flyttad till Uppsala nu igår och hade operats, hon ringde mig på kvällen när hon nyligen vaknat upp och hon verkade ha varit på kräftskiva, hon bara skratta när jag sade det till henne. Hon mådde ganska skit då men var glad att det var över och hoppas på bättring nu. Hon skulle ringa en annan dag igen. Blir kvar där i minst 6 dagar.
    Min tränare skulle visst inte låna min husvagn nu i helgen, typiskt bara för att vi fixat den ordning, men lika bra det.
    Denna helgen blir väl lugn med tanke på min hand, vill få den bra också. Nästa helg är det en halv 3D tävling i Nykvarn. Funderar på att skjuta med recurvbågen då för att prova. Samma avstånd som med långbågen, men jag tävlar i en annan klass som går efter ålder.. Får se hur det blir.
    Du ska ha en bra helg!

    SvaraRadera
  54. Hej!
    Har lagt in en bild på Borka när han sitter i sin sidovagn på motorcykeln. Obs! han har en personlig namnskylt på sidovagnen.. Visst ser han mallig ut?? Just nu ligger han och sover bakom mig.
    ska väl ta mig ner till stallet och göra rent hos Bounty innan vi åker in till Mc Donalds och käkar. Sista veckan med glasen nu så jag hoppas vi får lila glas idag.
    Det har kommit lite regn på morgonen men nu har den gulat kommit fram igen.
    Bounty går ute i sin hage, jag har gjort den lite större igen som han ska få gå i några timmar innan han ska gå ner till stallet igen.
    Annars är allt lugnt!

    SvaraRadera
  55. Hej Recurven!
    Jag kommer och går som du ser*ler*
    Ja det måste ju vara kul att vinna och gör
    man det för ofta blir det vardagsmat inte sant.Ja nu börjar de svala dagarna komma mycket regn och mörkret som kommer fortare,men
    så är vi också inne i Augusti,så det är väl inte så konstigt..
    Hoppas du har det bra annars,.
    >Kramar

    SvaraRadera
  56. Recurven
    Du börjar väl bli otålig på mig men jag dyker upp som'gubben ur lådan haha...

    Ja jag tittar på dina bilder när jag är inne det är fina priser du får,du måste var stolt min vän
    för ingen har tagit så mycket priser på så kort tid som du,så ser jag det.
    Hur mår den lille mannen i hagen blir krämporna värre nu när det blir svalare i luften.'

    Kramar

    SvaraRadera
  57. Recurven!
    Carpaltunnelsyndrom är ju ganska vanligt när man håller på med så mycket med händerna som du,hoppas det gick bra hos terapeuten,jag
    är själv opererad för carpaltunnelförträgning 86 och har varit bra från den tills nu de håller på att
    undersöka min hand igen får se vad de kommer fram till...Ser att du fått stöd för handen men se
    upp så det inte domnar i fingrarna
    Kramar

    SvaraRadera
  58. Recurven!
    Ett råd jag ska ge dig om inte terapeuten har ghjort det ha en kudde under din arm när du ligger på natten det underlättar en hel del.
    Kramar

    SvaraRadera
  59. Ska in och titta på dina bilder ja även på Borka
    skönt att det gick bra för vovarna men hur gick det för katterna att samsas med Borka.
    Kramar

    SvaraRadera
  60. Hejsan!
    Uj vad dagarna går fort i bland. Har haft lite idé torka några dagar. Men nu är jag igång igen.
    Tack för tipset om kudde under armen på natten, det sades inget om det till mig. Tycker inte att ortosen verkar hjälpa så mycket heller, eller kanske det tar sin tid? Fingrarna domnar bort på dagarna lika mycket nu som tidigare, terapeuten ska ringa mig igen nästa vecka. Men jag ska ändå iväg och tävla på lördag. Provade skjuta lite igår, har inte hållt i en båge sedan SM. Tog recurvbågen igen. Det gick ganska bra igår, ska ju tävla med den hade jag tänkt.
    I dag har TOR varit på besök igen, det har blivit rätt ofta de sista dagarna. Hagelskurar och regnskurar avlöser varandra hela tiden. Sk gå ut en sväng med hundarna mu inför natten. Stora hundens matte är kvar på sjukhuset, har varit iväg och "opererats" i Uppsala, men är tillbaka i Nyköping. Hoppas hon snart får komma hem nu. Det är 3:dje veckan hon är inlagd. Att det kan bli så långvarigt ibland. Men en kollapsad lunga ska man ju inte bara nochalera heller, Nu ska hon bara ta det lungt efteråt också..
    Bounty har mått bra nu igen, tror att det är bra för honom att ta den lilla dagliga promenaden till och från hagen. Nya bilder i dagens blogg också..
    Ha det bra!

    SvaraRadera
  61. Hej Recurven!
    Ja dagarna bara flyger iväg,vi har snart avverkat halva denna månaden också...
    Har du provat kudden under armen så den får vila på den?Ja det är väl knep man tagit sig till när man haft för ont,ett tipps jag fick när jag hade ont i
    armbågen var att klippa hål i en strumpa eller socka kanske man ska säga och trä den på armen det är också ett bra knep om du får ont där något,Jag ska in till dig och titta men idag är jag inte inloggad...
    Så det går bra att skjuta med recurvenbågen i allafall...Ja TOR var här i natt och körde med vagnarna,så sambon fick bråpttom upp och stänga datorn,annars hade det nog gått illa litar inte riktigt på TOR jag....
    Så din väninna ligger inne för 3:dje veckan verkar var långvarit men som du säger så är inte lungorna att leka med...
    Så det går bra för Bounty när han ta sin lilla promenad,kan du ge han en morot från mig och klappa om honom tycker han är en enastående häst.
    Hoppas din dag varit bra
    Kramar/Agath

    SvaraRadera
  62. Hejsan!
    Jag var med Västeråskompisen hem till deras stuga och grillade efter bågskyttet i går. Vi kom hem vid halv 1.
    Har bara gjort mina dagliga sysslor i stallet i dag och var en sväng till staden och handlade ett par saker. Nu ska vi snart äta innan vi ska ner och fodra hästarna.
    Blir hämtad vid 9 i morgon och då har jag planerat att jag ska hinna och hämta Bounty till hagen. Vi ska iväg till Nykvarn och tävla en halv 3D tävling, endast 15 mål.
    Stora hundens matte var här i går och hämtade hem Borka. Vad tomt det blev trots att jag har så mycket djur... Konstigt!!
    Ha det bra i helgen!

    SvaraRadera
  63. God eftermiddag!
    Nu har jag kommit hem igen från tävlingen. Jag blev givetvis satt i herrklassen för jag var ensam dam i recurvklassen. Fråga satte lite varför inte herrarna kan sättas i damklassen i stället, det var nämligen bara en herre och jag. Men se det gick inte! Ingen jämnställdhet där inte... Men jag tävlade bara mot mig själv ändå för den herren är nybliven SM mästare i 3D och han var skita glad för det. Dessutom är han trevlig och rolig så jag grattade honom, då fick jag en kram!
    Gick runt banan med endast 2 missar på 15 mål. De jag missade hade jag nog missat även med långbågen. Skyttet fungerade bra och det var ju bara en halv tävling så orken fanns där också.
    Herrens slutpoäng blev 144p så han vann över mig. Jag fick ihop 93p. Slog mig själv från förra året för då fick jag bara 61p. Hade jag skjutit lånbåge och fått samma poäng hade jag slagit den enda herren med 6p. Även då hade jag hamnat i herrklassen.
    Men som sagt var är jag supernöjd och hoppas att mitt självförtoende har fått en höjning.
    Nu ska jag snart gå ner med Bounty till stallet och så ska jag göra klart höpåsarna och pyssla med Bounty lite innan jag får ta kväller.
    Ha det bra!

    SvaraRadera
  64. Godkväller!
    Nu stövlar jag in här ett tag på kvällningen. Jag har inte gjort så mycket de här dagarna, pysslat lite med mina pilar för att få ordning på dom till lördag. Eskilstuna nästa, sista chansen att få ihop de där 400p för att erövra silver märket i tavleskytte ute. Det ska visst regna!!!
    Bounty har skött sig hittills och han går i sin hage på dagrna. Sover i stallet på nätterna.
    I morgon blir det fullt ös ute på bågskyttet, det kommer 2 grupper med ungar som ska prova på att skjuta båge. De är med på fotbollsläger men ska göra lite annat också.
    Ha det bra!

    SvaraRadera
  65. Hej Recurven!
    Så Borkas matte var och hämtade Borka,det kan jag förstå att det känns tomt utan honom/henne
    trots du har dina egna katter och hund*ler*
    Vi får väl hoppas hom får bara hemma nu och hämta sig efter en rätt lång tids sjukdom det är inte att leka med när lungorna kolapsar på det viset.
    Så ni har varit och grilla vet du vi har bara grillart en gång i sommar,alldeles på tok för lite.
    Hoppas du haft bra dagar annars...
    Kramar

    SvaraRadera
  66. Recurven!
    Det är lite diskreminering att det inte kan vända det som du sa att herrarna tävlar i damklass,när ska klyftan någon gång byggas
    över,är väl inte under vår livstid kan tänkas...men annars gick väl tävlingen bra eller?
    Du har ju förbättrat dig sen i fjol men tror du inte att du hade skjutit bättre om du inte haft ont i din handled?
    Huvudsaken ni hade trevligt i alla fall.
    Kramar

    SvaraRadera
  67. Recurven!
    Ja silbver är väl inte fy skam eller man kan inte alltid ligga först då blir det nog i nte så roligt att vinna om man alldid tog guld eller jag har fel..
    Hälsa den lille mannen (Bounty) från mig och ge han en morot är du snäll*ler*
    Kramar.

    SvaraRadera
  68. Goddagens!
    Jag tro inte att jag hade kunnat bättre på tävlingen för ajg är nöjd över mitt resultat. Jag har visserligen fingrar som domnar bort men de störde inte mig på tävlingen. Får se hur det blir på lördagens 40m tävling i Eskilstuna??
    I morgon skulle visst arbetsterapeuten ringa och fråga hur det står till med fingrarna.. Jag tycker ju inte det är någon direkt skillnad. fingrarna är lika stela och de domnar bort precis som tidigare om jag tex. skriver lite eller om jag håller i ratten när jag kör bil. Bara några exempel. Mest jobbigt är det när jag är i stallet och gör rent i boxen och står och skakar spånet med grepen. Där får jag väcka handen med jämna mellanrum. Den rörelsen verkar vara en sådan man inte ska göra, men jag måste!!
    Nu är maten klar och det ska bli gott för jag är superhungrig. Bounty har fått morotar och jag har klappat om honom.
    Ha det bra!

    SvaraRadera
  69. Godkväll!
    Är rätt trött i huvudet nu, vi har haft 33 st ungar mellan 8-11 år och provat på bågskytte. Snacka om att inte kunna hålla tyst och inte lyssna för 5 öre. En bara sprang runt och gapa och skrek och gjorde hyss. J-vla unge rent ut sagt, för att inte tala om ledarna?? Förb....de mobiltelefoner. Tursamt nog hade jag skjutit innan hela skaran kom och det gick hyffsat idag. Lite regn fick jag över mig och så hände en ganska läskig grej. Jag stod mitt uppe i fullt drag och skulle just släppa iväg pilen när jag fick som en stöt genom kroppen. Pilen for in i tavlan (i tian) och bågen också for iväg ut i gräset, det var läskigt.. Fick sedan lite ont i just handleden på handen jag har ont men det gav med sig efter ett tag.
    Har även pratat med arbetsterapeuten idag, berättade om att jag inte känner någon större skillnad med stödet. Hon ville jag ska ta kontakt med min vårdcentral med den arb.teraputen eller en läkare för att ev få remiss till ortopeden. Tar det nästa vecka, har ingen ork att tänka på det nu när jag ska tävla på lördag. Så på den vägen är det.
    Ha de gott!

    SvaraRadera
  70. Hejsan!
    Har grejat allt till Bounty för idag och jag hann innan regnet kom. Bounty går i hagen med regntäcke på sig i hopp om att han inte ska bli så blöt.
    Undrar just vad som hände med handen igår, har haft ont i handloven och mitt inne i handen och stödskenan gör ingen direkt lindring, det känns som om hela handen har glömt vakna idag. Jäkla skit detta, det stör mig. Hoppas jag kan skjuta imorgon, får väl försöka och jag ger mig inte i första taget. Vill gärna nå upp till de där 400p. Har inget motstånd i morgon, jag är ensam så jag kan kanske fokusera på tavlan och skyttet då. Jag måste komma ihåg att dra fullt hela tiden.
    Vi har stalltjänst i kväll för det är ju fredag. Så ska jag fixa några äggmackor att ta med i morgon. Sambon ska följa med så jag slipper åka ensam, synd bara att det ska regna och blåsa...
    Ha en bra helg!

    SvaraRadera
  71. Hejsan hoppsan!
    Jag klarade av mitt mål med tävlingen och lite till.. läs på min blogg så fär du veta.
    Ska äta lite nu och sedan ta det lugnt för jag är lite trött efter dagens uppdrag. Handen har kännts bra under hela tävlingen, men jag har stödbandaget på nu så handleden får vila igen. Har faktiskt inte kännt något av att handen ville somna idag när jag kört bil, då jag har haft stödet av skenan, så det funkar tydligen på så sätt, den avlastar ju handleden är man håller i ratten. BRA!
    Hoppas du haft en bra dag! Det har jag haft om än lite blöt...

    SvaraRadera
  72. Godkväll!
    I dag har vi tömt ur vedboden på ved vi fått som står i kartonger och ställt dom borta vid garaget istället. I morgon kommer den beställda veden så jag har varit ute och plockat bort staketet så vedhandlarn kan backa in och tippa veden på gräsmattan. Sedan ska vi snabbt försöka få in det i boden så Polacken inte kan norpa åt sig..
    Har haft lite känning i min handled idag. Det är nog från gårdagens tävling, så handledsstödet har suttit på nästan hela dagen. Tog bara av det när jag var till stallet och fixade.
    Är ganska trött i kväll så det blir nog sängen rätt tidigt skulle jag tro.
    Ha det bra!

    SvaraRadera
  73. Hejsan!
    Nu har våran ved kommit, så nu har vi att göra ett tag. Vill ju inte att Polacken ska ta av den. Han är inte hemma just nu och har vi tur kanske han inte komemr förrän till torsdag igen, Hoppas att det mesta är inne då. Har bara ett problem.. jag måste jobba med den onda handleden, ja, det har börja värka i handleden lite till och från också. Men jag får väl prova att ha handskar ovanpå stödskenan. Vi måste ju ha in det. Ja, på något sätt ska det väl gå.
    Förra året packade ju sambon i vedvagnen och körde bort till boden och jag travade upp, får väl göra så i år också
    Men först måste jag ner till stallet och göra dagens stallsysslor plus att vi har stallet även i kväll. Bara fullt ös hela dagarna.
    Ha det bra!

    SvaraRadera
  74. Tjabba!
    I dag har jag skrivit på min blogg om hur jag upplevt min tid som arbetslös. Har inget direkt att skriva om. Annars håller vi på att flyttar in våran vedtrave till boden och Polacken som inte är hemma, hihihi. Kanske vi hinner få in den innan han kommer.
    Var till bågskyttet igår, då kom kompisen och stora hunden dit. Hon mår mycket bättre nu och lungan verkar ha stabiliserat sig. Vi fikade och pratade en hel del. Det var kul.
    Ska gå ner till stallet och göra rent hos Bounty nu och sedan fortsätter vi med vedhögen.
    Ha det bra!!

    SvaraRadera
  75. Hej Recurven!
    Vilken tur jag har dig som inte ger upp om mig...du är en sann vän,förlät än en gång dröjesmålet..

    Vad säger du nu om dina domningar,carpaltunnelförträgning är inte att leka med,som jag sa till dig innan så är jag operterad för 25 år sedan och det håller än..för det var ingen upprepning på detta som jag var inne för,utan det är utväxten vid båtbenet som besvärar mig...

    Men det är ju skönt ändå att du kan tävla,skyddet är
    bara för att underlätta för dig tills de vet vad de ska göra för dig,och det där stödet besvärar många gånger vet väl jag som när man ska diska ja då kan man inte ha stödet på sig.
    Senm glömmer man i hastigheten ta den på sig igen...
    Hoppas allt går bra ändå för dig.
    Hoppas du har en fin dag,,,Vi ska
    till Lidköping en sväng kanske äta middag där haha,men det är fint väder så man skulle kunna fotografera också såg att sambon Laddade sin kamera så vi får se.,
    Kramar

    SvaraRadera
  76. Recurven!
    Ja man måste väl vara koncentrerad till 100 % när man skjuter så en massa skrik bland ungarna kan få även den lugmanste att får krusning på vattenytan*ler*
    Jag skulle rekomendera dig att be vårdcentralen skicka en remiss till ortopeden,så du får komma till neurofysilogen så de kan se om du har carpaltunnelsyndrom,det är inget som gör ont utan bara de har elektroner på nerverna i handen.
    Hälsa den lille mannen från mig klappa om honom och säg att jag tänker på honom.
    Kramar

    SvaraRadera
  77. Recurven!
    Din sambo brukar väl inte följa med,men det kan ju vara trevligt med sällskap.
    Hoppas din helg går bra,
    Kramar

    SvaraRadera
  78. Recurven !
    Ja det var visst förra helgen jag är sen som alltid..
    Så polacken väntas tuillbaka jag billig arbetkraft jojo
    Hoppas du har det bra trots minba långa hopp*ler*
    Kramar

    SvaraRadera
  79. Hej
    Jag är lite nyfiken på vad det är för så många historier om von Horn?

    SvaraRadera