måndag 17 januari 2011

Idag fick jag en smärre chock

Egentligen skulle jag inte börja här utan ha det som avslutning,jo så här ligger det till Gerda försvinner från orten och ska öppna i Grästorp i stället,så det enda kaffe som vi har försvinner *snyft* Och det var ju så bra för mig när jag tog min promenad lagom att få en fika och göra toabesök innan man travade hem igen.Det blir ju lite långt till Grästorp för det klarar jag aldrig att gå så långt.Så numera kommer här bara att finnas ett konditori "Elins",men de bakar bara och säljer så kaffe få man minsann ta med sig själv i så fall.Så den tjejen som började hos Gerdas på 80-talet blir uppsagd efter lång och trogen tjänst.Så bollar man med människorna idag.

Först var vi i Vara så jag var på ICA som är ganska nytt precis lagom till sambon bröt sin vrist öppnade det nya det som förr hette Kvantum och numera heter ICA och självscanning hade de och det var jag förtogen med sen överby.Allt går så mycket raskare när man scannar sinnar varor själv.Det var bara i slutändan som killen fick hjälpa mig,men jag fick göra en granskning,men jag hjade handlat sopm jag skulle.Sen körde vi till TV-handlaren som ni kanske minns så gick våra videor sönder lagom till jul.Så jag hörde mig för om det inte finns videor men han sa det finns några men inte enbart videor utan då blev det men DVD också,så det tål att tänka på jag jhar ju många filmer spm jag inte vill förlora,så vi får väl se hur det blir.Sen tittade jag på TV också så det blev mycket att tänka på innan man slår till.I morgon ska jag till läkaren för den årliga kopntrollen så det gäller att gå i säng i tid,för jag ska vara där strax efter 8,00.Jag önskar er en trevlig Måndag.Kram till den som vill ha.//Agath

54 kommentarer:

  1. Hejsan!
    Jag har glömt bort både tid och rum i snart 2 dagar. Sitter med en ny hemsida till bågskytteklubben och det jäklas med mig och då går tiden fort. Har inte fått ordning på det ännu och jag tror jag måste börja om för det är något trassel jag inte förstår mig på. Tur då at man inte gjort så många sidor ännu.
    Alla vägar här är glashala och naturligtvis drattade jag på ändan igår på väg till stallet. Det var blött på isen ska du veta, jag klarade mig och kunde gå vidare. Även Bounty var på ett glatt humör idag och skulle bockhoppa lite när han kom ut i hagen. Men han kände att det var halt och slutade på direkten. Han verkar vara sprallig nu så jag tolkar det som att han är på bättringväg.
    Så du ska på koll i morgon, hoppas det går bra och att ni kör försiktigt.
    Jag har det jältigt i morgon. Först fixa Bounty, in till Rosvalla till kl 14. Hjärt-lungräddningskurs, sedan gymmet, till bågskyttet och till slut styrelsemöte. Det blir en seg dag..
    Ha de gott!

    SvaraRadera
  2. Hej Recurven!
    Jo jag förstod nä-stan det,men sen hade jag även i bakhuvudet att det kunde gått snett
    med värmen i huset.
    Så hemsidan jäklas med dig,det låter inte bra.
    Oj då vilken tur att det inte hände något mer än du dratta dit,jag menar det kunde gått lika illa för dig som sambon här.

    Så Bounty är bångstyrig,haha man kan inte tro att han är så gammal som han är inte sant?

    Ja i morgon ska jag iväg på moprgonen och ta prover sedan en halvtimnme efter ska jag prata med läkaren,inte sjutton kan jag fatta hur han ska hinna få alla proverna klarar,men nervös är jag i vanlig ordning.

    Hjärt och lungräddning har jag gått jag var arbetssamarit så jag var tvungen att kunna det,
    men det hände inte mer än ett olycksfall under den tiden jag var där och han som var vår arbetsledare var närmare och han kunde ju det också efter som han var brandman,så jag fick aldrig göra någon nytta.
    Ha en fin Tisdag.
    Kramar

    SvaraRadera
  3. God morgon vännen!
    Visst är det sorgligt när det försvinner och förändras, det finns knappt de där gamla rariteterna, men det kanske är vi äldre som uppskattar dem... idag ska det vara så mycket exklusivare en vanlig kopp kaffe är inte liksom "inne"

    Hoppas din dag blir bra nu!
    Kram

    SvaraRadera
  4. Hej Witch!
    Ja det är jättetråkigt,Ja det är väl bara att suga u det sura äpöplet och börja kläsa manualerna igen och hoppas att man kan lära sig,jag såg en dvd med video där dvd var inspelningsbar så kanske kan jag rädda det jag har nästan 100 filmer*suck*
    Idag ska ju alla dricka näskaffe och det är inte detsamma.Som en riktigt god kopp kaffe.
    Såg när vi var på hemväg att idag var kaffet öppet ja de ska väl suga musten ur hon som blev uppsagd eftyer lång och trogen tjänst.Jag hade inte gett dem 5 minuter efter de talat om att jag skulle få gå.
    Just nu sitter jag här sömning efter en sne dag
    var ju hos läkaren på min årliga komntroll och skulle inte äta eller dricka innan proverna hade tagits.
    Jag önskar dig en trevlig Tisdag.
    Kramar

    SvaraRadera
  5. Ja hoppas du kan rädda alla filmer, trist om de försvinner. Är ju kul att kunna se om igen!

    Samma här, jag skulle nog oxå gått fast åt andra sidan så kan det ju vara svårt att få nytt jobb och då kan man lika bra suga ur dem de sista kronorna.

    Du får äta något energiriktigt så du blir fit for fight igen!
    Något med socker brukar ge energi snabbt namn man har vart fastande!

    Ha en super skön tisdag!
    Kram

    SvaraRadera
  6. Witch!
    Ja det hoppas jag också,men den var dyr tycker jag som övergångsfas,men det hade nästan blivit lika dyrt att laga min video.Så man kan säga
    man vinner trots allt.

    Det är ju så att hom börjar ju bli till åren så det blir ju svårt astt skaffa sig ett nytt tills pensionen.

    Ja jag får väl göra det,idag har jag mått kasst
    för att sitta fastande hos läkaren var ingen hit,men detta får jag ju genomlida.

    Hoppas din Tisdag varit bra.
    Kramar.

    SvaraRadera
  7. Hej Tigris!
    Det var den årliga kontgrollen jag var på men blodprov och sådant,8 rör tror jag det var.
    Massor när man äter medicin alltid.
    Men det har varit en tuff dag för när jag är
    utan mat och tabletter på morgonen så mår
    jag skit.
    Hoppas din dag varit bra.
    Kramar

    SvaraRadera
  8. Godkväll!
    Jag trodde du hade kojat redan när jag var inne och skrev igår, du skulle ju i säng tidigt för att komma upp idag..
    Hoppas det gick bra hos läkaren i alla fall.
    Jag har varit på hjärt-lungräddningskursen och den fick bli mitt gymmpass också. Jag tyckte det var jobbigt att trycka så mycket som man ska göra nu för tiden. 30 gånger ska man trycka i ganska snabb takt innan man ska blåsa 2 gånger och sedan fortsätta trycka 30 gånger osv.
    Man jag blev godkänd, läraren tyckte jag hade bra teknik och bra rytm i tryckningarna. Blåningarna hade jag problem med till en början inna jag kom på hur jag skulle göra. Jag har inte så stor käft(som många har)men han tyckte till slut att jag kommit på tekniken även där. Så fick vi lära oss hjärtstartaren, maskinen som hela tiden talar om hur och vad man ska göra och den defibrillerar också. Vi lärde oss lägga personer i framåt stupa sidoläge eller som de kallar det nu stabilt sidoläge.
    Sedan hoppade jag över gymmandet, stannade kvar och sköt båge ihop med grabbarna i stället och de blev glada för det. Vi sköt Korren och jag fick ihop 213p, det var 17p bättre än förra veckan. Till slut hade vi då styrelsemötet som faktiskt gick ganska fort. Vi bestämde lite datum för Kommunmästerskap och ett för Klubbmästerskapet, det blir inte på samma gång äntligen vilket jag tycker är roligare.
    Så nu är jag ganska trött efter dagens intensiva program så det ska bli skönt att komma i säng snart.
    GOD NATT!

    SvaraRadera
  9. God förmiddag!
    Hoppas din dag idag känns bättre än dagen igår!

    Här har vi en klarblå himmel och solsken, temperaturen ligger kring -3-4 grader en fin vinterdag med andra ord.

    Kram kram

    SvaraRadera
  10. Godagens!
    Idag går det inte att logga in på Passagen, så jag skriver väl hos dig istället.
    Det ska väl inte hända något särskilt här idag, jag fick telefon tidigare i morse men det var inte om Bounty i stallet, det var om Bountys nästa klinikbesök. Det har ändrats till den 1 feb istället för den 8:e. Det blir alltså en vecka tidigare. Skulle fått vänta ända till den 22:a annars och det ville jag inte. Är trött från igår så idag går jag nog på halvfart..
    Ha en bra onsdag!

    SvaraRadera
  11. Hej Recurven!
    Jag hade lite svårt att sova därför den sena
    timmen och det blir väl inte bättre till natten för i morgon ska jag till tandläkaren igen.Det är då han ska göra ett kirugiskt ingrepp så jag kommer nog att ha ont i ett par dagar skulle jag tro.

    Jodå han var nöjd med undersökningen men så hade han inte fått svar på proverna det dröjer nog ett tag.Han skulle skicka provsvaren per brev.

    Det gick bra såg jag men hjärt-lungräddningen,jo jag kom ihåg att det var massa gånger man skulle trycka,man skulle ju leta
    upp stället man ska trycka på så man inte fördärvade människa när den var i nöd.Ganska
    intressant,Hur gick det för dig att lägga dockan
    i framstuppa sidokläge då?
    Aha så de har bytt namn såg inte förrän jag skrivit det att de hade bytt namn.

    Jag tycker du är duktig att skjuta med pilbågen.
    Du kanske räddade massorav människor i under natten.
    Ha det så bra.
    Kramar

    SvaraRadera
  12. Hej Witch!
    Nja egentligen inte,kanske beror det på att jag ska till tandläkaren igen och så har han talat
    om vad han ska göra så lite bekymrad är jag allt.

    Här har det varit grått idag och bitavis har det varit dimma och på sina håll har det snöat också,men det är inte klokt vad det har tagit bra på snön när regnet kom.
    Håll tummarna är du snäll för i morgon.
    Önskar dig en fin Torsdag.
    Kramar

    SvaraRadera
  13. Recurven!
    Jaha så passagen har inte blivit bättre?
    Kanske bra att du får komma en vecka tidigare till kliniken,hade de fått ett återterbud?
    Ja det kan kjag tänka mig att du är trött i dag du och jag får försöka gå till sängs tidigare.
    Kramar

    SvaraRadera
  14. Hejsan!
    Nej, de hade inte fått något återbud, det var så att hovslagarn skulle vara borta, var vet jag inte och jag ville inte vänta för länge så därför tog jag den tidigare tiden. Skulle ju vara där om 4 vackor enl. hovslagarn och 5 vackor enl. veterinären.
    Jaha, tandläkarn i morgon, det låter dyrt!
    Men det går nog bra ska du se.
    Ha de bra!

    SvaraRadera
  15. Hej Agath
    Näe, fy sjutton så jäkligt. Inte ett endaste fik kvar. VAA!! Du får öppna ett du, med hembakat bröd. Visserligen behöver du ju inte gå så långt då, men........(Skojar bara)
    Hoppas alla prover var till belåtenhet. Bra med årlig kontroll.
    Sv. Tror inte det är dags för tänder ännu. Hon skulle väl bara kolla om handen fick plats i munnen, haha

    Kram till dig
    Susanne

    SvaraRadera
  16. Det är trist när en favoritaffär- eller affärskedja
    slår igen. Det har hänt mig också. Fast jag hade tur på julsemestern. Där fanns den i Venice :).
    Förståss lite för långt för att shoppa det dagliga, men det var roligt att få göra ett återbesök.

    *kramis*

    SvaraRadera
  17. Hej Recurben!
    Då blir det skönt att de kunde ändra det så du kom dit snabbare än att dra ut på det.
    Ja det var tandkläkaren i dag men han fick skifta lite jag skulle ju vara där 3 timmar i dag också
    men han hade ingen sköterska så han gfick kasta om och göra det som tog kortare tid.Så idag gick
    det att ta en fika innan vi körde från Herrljunga.
    Hoppas du haft en bra dag.
    Kramar

    SvaraRadera
  18. Hej Susanne!
    Ett Konditori,men de har inget kaffe
    så kakor kan vi köpa men man kan inte fika*suck*
    Jo det vet jag du gör*ler*
    Provsvaren tar ett par dagar innan jag hör något,skulle få det per brev.Jo det måste jag ha för jag har ett läkenmedel på licens.Sen är det
    ju bra att bli kollad,för 2 gånger har inte leverprovet varit så bra,så det är väl det
    jag är mest orolig för.
    Ja jag tro med att det är så för annars hade hon varit tidig.
    Gulligt foto i alla fall.
    Hoppas du haft en bra dag.
    Kramar

    SvaraRadera
  19. Hej Ginger!
    Ja jag tycker inte om för stora förändringar och särskilt inte om det är till det sämre.
    Ja det blir julång att åka dit flera gånger om året,då är det ju bra att göra minnesanteckning
    så man kan ha det som semesterort åtminstone några dagar inte sant?

    Vi ska få en City Gross som ligger mot Skara till,det blir väl ungefär lika långt som till Överby.
    Hoppas din dag varit bra.
    Kramar

    SvaraRadera
  20. *Godkväller*!
    Jag har haft en bra och rörig dag. Ja, du får läsa på bloggen.
    Annars är allt som vanligt här och allt går sin gilla gång. Jag önskar att sängen kunde komma och hämta mig och gå upp med mig för att sova, jag är ganska trött och ska därför i säng nu.
    Skönt att det gick bra för dig hos tanläkarn i alla fall.
    GOD NATT!

    SvaraRadera
  21. Hoppas att dina prover visar sig vara fina !
    Var ju trist att ditt Café ska stänga, värst med toan tycker jag ;-).
    Sköt om dig !
    Kram

    SvaraRadera
  22. God fredag Agath!
    Svårt att säga ännu vad denna dag kommer att erbjuda här är det ännu så mörkt ute, tidig morgon med andra ord!

    Men det är fredag och det brukar alltid vara en ok dag, då man slutar tidigare och kan relaxa lite!

    Önskar dig en trevlig fredag och helg!
    Kram

    SvaraRadera
  23. Hej Recurven!
    Haha ja tänk ifall sängen hade hämtat dig,
    hur skulle denn ta sig upp för trapporna?
    Det gick ju inte som förväntat för jag skulle
    vara där i 3 timmar,men han fick kasta om
    för de var på kurs,överallt ska det vara kurser*suck*Så man blir lidande hur man än vänder det.Jag tycker det spänner lite för mycket men det är väl en vanesak sulle jag tro.
    Ha en bra Fredag.
    Kramar

    SvaraRadera
  24. Hej Doris!
    Ja vi får väl se när brevet från läkaren kommer,men det är väl lite mitt eget fel eftersom jag kunde tagit provet en vecka
    innan.men allt är så jobbigt just nu.
    Ja det där med fiket gillar jag inte alls
    särskilt som du säger toan,för inte finns
    det en ända bajamaja på vägen melan vårat
    och byn,men det är kanske något och säga
    till våra politiker.
    Jag önskar dig en trevlig Fredag.
    Kramar

    SvaraRadera
  25. Hej Witch!
    Vi har en solig dag här,så jag får se vad dagen har att erbjuda ska kanske ta min kamera med mig ut,får väl testa hur halt det är,annars får jag lugna mig om inte sambon får för sig att vi ska ut en runda.
    Jag önskar dig en trevlig Fredag och helg
    Kramar

    SvaraRadera
  26. God kväller!
    Hade tänkt lacka mina pilar en gång till nu i kväll, men vi har just börjat elda så det är för kallt för att färgen ska torka. Får ta det en annan dag istället.
    Annars har denna dagen rullat på av bara farten och vi var till staden och handlade, mycket folk men ingen trängsel. Har kvällfodrat hästarna också så nu är jag lite trött. Måste lägag mig skapligt i kväll för vi ska in till Rosvalla i morgon och skjuta för Korren
    Ha en bra fredagskväll!

    SvaraRadera
  27. Hej Agath
    Jag skulle byta header på din blogg och där är något fel med bloggarna just nu så mycket kommer fel därför ser din blogg utsom den gör just nu..fixar till det när det rättat till sig..bara så du vet och inte får en smärre chock

    xxx
    Kojiki

    SvaraRadera
  28. Hej Recurven!
    Ja det springer säkert inte ifrån dig.
    Ja kan du fatta vi är snart inne i beruari månad,jag hinner inte med alls.
    Hoppas allt går bra för dig när du ska skjuta med korren.
    Jag önskar dig en fortsatt trevlig dag.
    Kramar

    SvaraRadera
  29. Hej Kojikisan!
    Aha så du håller på att byta hos mig,
    tar du den tid du behöver.Men det var
    ju snällt att du sa ifrån så jag inte fått en smärre chock till på ett par dagar haha.
    Jag önskar dig en fortsatt trevlig dag.
    xxx

    SvaraRadera
  30. *Godkväller*
    AHA!!!! Nytt på bloggen igen!!!
    Har skjutit Korren och du måste ha hjälpt mig på något sätt, det gick ganska bra idag. Jag fick ihop 4p mera än min tränare.. hihi.. totalt slutade jag på 244p. Det skulle var kul att få till på tävling och görna två gånger då. Ett tävlings resultat på 488p skulle sitta fint. Har ett mål att få ihop 500 eller gärna mera 510 är svenska rekordet för damer. Det har Rejmyretjejen som jag inte lyckat slå ännu. Men vänta du det kommer kanske..
    Det har snöat lite här idag när Bounty var ute. Han verkade trivas i snöandet. Han var ute ända till det mörknade idag eftersom jag var där så sent efter skyttet. Men det bryr inte han sig om.
    Nu ska jag fixa och greja med brorsans hemsida för jag har fått bilder som ska in ihop med en berättelse. Det kommer att ta ett tag att klippa ner alla bilderna.
    Ha en bra lördagkväll!

    SvaraRadera
  31. Hej Agath!
    det var ett tag sen, jag har haft häcken full och knappt bloggat men nu har jag uppdaterat bloggen rejält.
    Vad tråkigt när fiket ska stänga, det är ju så mysigt att fika ju.
    Hoppas allt är okey
    Massa kramar//Mia

    SvaraRadera
  32. Recurven!
    Det blev midnatt så jag ska strax isäng.
    Ja som du läste skulle visst Kojiki ändra
    hos mig men det verkar som det inte gick,vi får väl se hur det blir framöver.

    Ja jag tänkte opå dig så det var kanske det som gjorde det eller hade du helt enkelt en bra dag för korren.

    Så Bounty har varit ute idag idag det gjorde honom säkert gott.

    Ta du den tid du behöver när de kommer in får vi
    gklädjen att titta på dem.
    Nej nu är det dags för sängen.
    Godnatt min vän
    Kramar

    SvaraRadera
  33. Hej Mia!
    Ja det var detmhär har hänt massor sen vi hördes av.Sambon gick och bröt benet sen jhar
    det tagit mycket av min tid så jag har inte orkat skriva eller gå runt,har mest suttit och spelat.
    Usch ja att de ska stänga de som nyss gjort en ny toa inne på fiket så det var ju bra när jag tog min promenad och lättade på trycket innan jag skulle hemm igen,men så är det nu så nu har vui bara ett bageri här så det där med att dricka kaffe i byn det kan man gklömma.
    Nej nu är det dags för sängen.
    Godnatt min vän
    Godnattkramar

    SvaraRadera
  34. Vad har hänt här? Nytt utseende...
    Bara tillfälligt? Hoppas det,
    eller får ni inte göra "eget" längre.
    *kramis*

    SvaraRadera
  35. Hej Ginger!
    Ja det´är så,men om Kojiki är
    klar vet jag inte.Ska höra med henne4
    om det.
    Vet ingenting Kojiki har fria händer
    och gör så jag får det fint.Men jag har
    tid att vbänta om hon inte är klar.
    Och nu ska jag ut och ordna med maten.
    Ha en fin Söndag.
    Kramar

    SvaraRadera
  36. Hej Agath
    Nu är din blogg passande för året runt...
    Det hände igår att bloggarna inte fungerade som de skulle fick därför lägga in en bloggerblogg..Det är fortfarande problem med blogghuvud med jag löste det på ett bra sätt tycker jag.......Tycker själv att din blogg nu är jättefin!

    xxx
    Kojiki

    SvaraRadera
  37. Agath;

    Nej så jobbigt att sambon bröt benet, stackarn och stackars dig. Man blir lite låg av sånt. Men var det innan eller efter jul?
    Då har han inte kunnat göra så mycket mer än att bara sitta still..Denna jäkla halka..själv vurpade jag så fint och gick ofrivilligt ner i split..så jag tassar så försiktigt nu i halkan för ett trill till skullle jag inte klara..

    Åhh vad tråkigt på all den goda julmaten, ibland blir det inte som man tänkt..fisken igår var väldigt smaklös måste jag säga..trist..

    Men Agath varför inte öppna Café Agaths kaksmulor?? det skulle bli en succe:) Fast det är ju så mycket jobb.
    Kul att höra ifrån dig..
    Massa kramar kära vän

    SvaraRadera
  38. Hejsan!
    Superbra väder här idag med den gula framme och ca -3 gr. Bounty fick vara ute i nästan 3 timmar idag.Mycket viktiga och nyttiga vitaminer i solen för honom. Har lackar pilarna och de torkade bra igår, ska försöka montera spetsar och nockar plus fjädrar på dom.
    Maten står i ugnen, potaisgratäng så ska vi ha stekta fläskkotletter till detta och ärter. Det var ett tag sedan för jag har tröttnat på korv, korv korv och makaroner som sambon är tokig i.
    kollade till min hästtransport idag, inga bromsar var låsta eller hade frusit och lapmpan bak var hel och inte pajat i snödrivan. Det var bra det så att allt är i sin ordning till vi ska i väg nästa gång. Jag tycker det var så länge sedan vi var till Strömsholm men det är ju bara 20 dagar sedan, idag fick Bounty sista medicinen så vi får hoppas att det funkar lika bra nu som förra gången jag slutade med medicinen. Ja den gamla Bounty är tillbaka på banan igen, ja jag menar den Bounty som brukar bitas. Ja, han alltid gjort det men det är lite på lek fast det gör väldigt ont när han får tag, jag tar detta som ytterligare ett friskhetstecken. Den gamla Vildmannen är tillbaka!!!
    Ha en bra söndag!

    SvaraRadera
  39. Hej Kojikisan!
    Så du är färdig nu med min blogg
    måste fråga dig går den att få bredare så man kan se hela kaffekoppen men en ånga på eller
    är det standarden som är kanske,du är så duktig
    i det du gör,hade det gått så vore jag glad tacksam är jag för det du gör,men man måste ju fråga inte sant?Men annars tycker jag den är fin
    Och du är så snäll som hjälper mig för själv skulle jag inte kunna en bråkdel.
    Tack snälla du
    Hoppas att allt inte varit för besvärligt.
    Önskar dig en forsatt fin Söndag.
    xxx

    SvaraRadera
  40. Hej Mia!
    Ja det har varit en jobbig tid,och än är den inte slut,vi sitter samtidigt och delar på datorn här för övervåningen är ju inget kvar
    än och de är inte färdiga än.

    Han bröt sin fot den 22 November kunde väl inte
    komma lägligare än till jul så några stakar i fönstret har vi inte haft bara min starduststjärna.
    Någon korv blev det inte heller så något dopp hade jag aldrig vid jul,skinkan vi brukar köpa den har de intye här och när vi var i överby häromdagen så fanns det inga kvar annars hade jag trott att vi kunde ta en senare jul om du förstår.

    Att komma och handla har varit ett företag utan like,de sitter i Muldavien och ta emot våra samtal hur de kan ha folk att förstå att man inte kan gå flera km,först trodde jag taxichaffören drev med mig,men jag hörde detta i radion när vi var ute häromdagen.

    Jag fick fel på Lutfisken jag brukar alltid köpa den med skinn.Så min var inte så bra den heller.

    Jag tycker det är så dumt att de slog igen och flyttade det till en ort som redan har caféer.
    Nja jag skulle nog inte orka palla mig upp klockan 2-3 tiden på natten för att börja baka.

    Kul att höra från dig också,fast jag har v arit så dålig på att synas här,men allt har ju sin orsak.
    Ha en fortsatt bra Söndag.
    Kramar

    SvaraRadera
  41. Hej Recurven!
    Ja här har solen varit framme också,men tror du jag stack ut näsan för det?
    Så Bounty fick vara ute i 3 timmar det gillade han väl.
    Ja du mat är inte så lätt att hitta på alla gånger utan man tar det som är ebklast,makaroner gillar jag inte av en viss orsak,men korv går ju att göra så mycket med,
    en gång så hade jag grattinerad mos med falukorv i mitten,det var en höjdare sa min son,man måste ju hitta på sina egna vägar.
    Potatisgratäng är supergott.

    Skönt atg höra att Bounty är tiullbaka på banan igen,nu får vi se hur han klara sig utan medicin.
    Du får ha en fortsatt bra Söndagskväll.
    Kramar

    SvaraRadera
  42. God måndag Agath!

    Här har vi en solig och fin måndag och graderna ligger kring noll. Även helgen var fin med lite solglimtar vilket kändes bra med tanke på fredagen som var så mörk och dyster, kändes som det liksom aldrig blev dag.

    Har helgen vart bra och du fått några promander ute i solen?

    Kramen

    SvaraRadera
  43. Se där! Nu liknar det något :)
    Förstod ju att det blekfisiga inte var frågan om
    en kojikiskapelse. Personligen tycker jag inte att bilden på koppen skall vara högre, om det var det du menade. Och en bredare bild tar bort bakgrunden.
    Smaken är som baken... ;)
    *kramis*

    SvaraRadera
  44. Hej Agath
    Nu har du fått hela koppen... fick klippa ut den för att förminska..man ska aldrig ha för stora blogghuvud..Gillar själv lite avklippta bilder..men nu har du fått hela koppen som du ville...

    Nu har du fått en året runt blogg!

    xxx
    Kojiki

    SvaraRadera
  45. God kväll!
    Efter en ganska ordinär dag här hos oss börjar det åter bli kväller. Vi har varit nere till hästarna och gett dom sin kvällsmat så nu har de fått vad de ska ha. Jag bad till Bounty att han skulle kliva upp ordentligt i morgon så vi får sova, jag fick en liten frustning till svar men han hade väl fått ett höstrå i näsan eller så......
    Jag ska försöka få ihop mina pilar nu tills i morgon och jag har grejat klart sadeln. Det var lite bökigt men det gick efter lite piller och plock och mera lampor. Det mörknade ju så fort ute så det blev mörkt inne också..
    Ha det bra i kväll!

    SvaraRadera
  46. Hej Agath
    Så fint det blev!!! Förstod nog att den förra var tillfällig, hihi
    Hur går det med allt? Huset? Sambon? Jaa, allt?
    Hoppas du mår skapligt :-)

    Kramar
    Susanne

    SvaraRadera
  47. Hej Witch!
    Ja vi har haft sol vi iockså idag så vi har varit ute en sväng.

    Men tror du det blev några kort tagna icke då.
    En liten stund var det sol i går men inte så länge.

    Nej någon promenad vpågar jag mig inte på än, det får jag vänta tills vägarna är rena,här är det stora isfläckar och jag vill inte trilla,
    det räcker med en som går på kryckor.

    Hoppas du haft enn trevlig helg och bra Måndag.
    Kramar

    SvaraRadera
  48. Hej Ginger!
    Ja har det inte blivit fint så säg Kojiki är en mästare till att göra det snyggt,hoppas jag inte orsakde en massa trubbel för henne för mitt önskemål.
    Ja det är väl det men jag tycker det är snyggt i alla fall.
    Hoppas du haft en bra Måndag.
    Kramar

    SvaraRadera
  49. Tack Kojikisan!
    Du har gjort så som jag vill ha det det blev jättesnyggt,hoppas jag inte orsakde dej en massa
    problem för att få fram denna bilden.
    Själv förknippar jag avklippta builder med det som är på TV:n idag med den svarta kanten,ja du förstår nog vad jag menar.
    Tack min vän för du är så snäll.
    Jag önskar du haft en bra Måndag.
    xxx

    SvaraRadera
  50. Hej Recurven!
    Ja Bounty hade säkert fått ett grässtrå i näsborren så det var därför han frustade,men
    sja jag vara ärlig så är han ganska busig så
    det kan vara så att han är illmarig den rackaren.
    Så det gick bra att limma pilarna då är du nöjd med ditt arbete idag.
    Men har dui även gjort sadeln då är du öm i dina fingrar.
    Hoppas din Måndag varit bra förövrigt.
    Kramar

    SvaraRadera
  51. Hej Susanne!
    Ja Kojiki har gjort det jättefint så behaglig
    bakgrund vid koppen är inte sant?
    Vi har inte varit hemma idag utan varit i Skara
    ska se om jag kan knåpa ihop ett inlägg sedan.
    Ja du huset verkar stå still inget händer så i
    dag ringde sambon då har försäkringstanten åkt på semester.Ingenting händer däruppe men vi hart i alla fall fått upp lådorna däruppe men mer har inte hänt,vi väntar ju på elektrikern.

    Han ben går väl så sakta framåt,jag slipper ju åka närtraffik till Ica och jag kan besöka
    andra butiker också.Men skinkan jag pratat om den från Värmland den hade de inga kvar i Överby.Så fira jul efteråt blev det inget av*suck*

    Men vi får ta en dag i sänder,men idag hade jag fått brevet från läkaren och alla prover var bra utom Hb det var lite för lågt.Så han var i stort sett nöjd med proverna.Förra gången hade jag en förhöjning på levern,så jag får väl pusta ut nu tror jag,så TrioBe behöver jag inte äta längre.En tablett mindre tack och lov.
    Jag hoppas din Måndag varit bra.
    Kramar

    SvaraRadera
  52. Hej igen! Roligt att du blev nöjd till slut. Nu ser det bättre ut än med bara en vit kopp på en vit bakgrund :). Fast jag gillade den allra första versionen med den "stympade" koppen tillsammans med den syrenlila bakgrunden allra bäst. Det här ser också väldigt fräscht ut. Det är förståss bara det att mina ögon är så ljuskänsliga som jag reagerar. Jag har alltid haft svårt för t ex lysrör. Dämpar jag ljuset på min monitor mer blir alla bilder för dystra. Lite svårt det där med andras ögon ;).

    *kramis*

    SvaraRadera
  53. Ginger!
    Ja jag blev nöjd med det Kojiki har gjort för mig.Som du kanske såg hade jag förklara hur jag
    upplever stympade bilder till Kojiki,så förstår
    du nog*ler*
    Jag gillade detta jätteskarpt så jag är nöjd lika så med kakor bröd och maträtt som finns vid sidan och framför allt Angus kock små verser
    är så otroligt söta.
    Jag har dämpat min Dator för jag tyckte den var så ljus från början det är ett par år sen nu.
    Kramar

    SvaraRadera