söndag 20 juni 2010

Söndag den 20/06-2010

Det här receptet passar ypperligt när du vill bjuda på en festlig bakelse till kaffet men har ont om tid.Stjärnorna är dekorativa,kalorisnåla och går snabbt att förbereda.

Ingredienser:
6 st
2 färdiga tårtbottnar

Fyllning:
300 gr björnbär
1 msk färskpressad citronsaft
4 msk vinbärslikör
eller koncentrerad vinbärssaft
2 gelatinblad
2½ dl lätt kesella
½ dl lättyoghurt
3 msk strösocker
1 msk vaniljsocker
½ tsk rivet limeskal
1 dl vispgrädde
100 gr björnbärssylt

Garnering:
25 gr mörk choklad
florsocker

Gör så här:
Tina ev frysta björnbär.Blanda bären med citronsaft och 2 msk likör och vinbärssaft och ställ åt sidan.Rör försiktigt så att bären inte mosas.
Låt gelatinet mjukna 10 min i kallt vatten.Rör ihop kesella och yoghurt och tillsätt socker,vaniljsocker och limeskal.Lägg gelantinet med lite vatten i en kastrull och låt det smälta på svag värme.Vispa ner gelatinet i kesellakrämen.Vispa grädden och vänd ner den i krämen.Ställ in  i kylen och låt stelan 1 tim.Lägg tårtbottnarna på bakbordet.Värm upp sylten i en kastrull och rör ner resten av vinbärslikören eller saften.Bred sylten på tårtbottnarna.Tryck ut 12 stjärnor med hjälp av ett kakmått.Lägg kesellakrämen i en sprits och spritsa ut 2/3 av krämen på hälften av stärnorna.Lägg på hälften av bären och täck med de resterande stjärnorna.Spritsa på resten av krämen och garnera med resten av bären.Hyvla över chockladen och sikta till sist över lite florsocker.

Tips:
Tärna 2 aprikoser och 1 persika.Skala och tärna i kiwi.Halvera 50 gr physalis.Skölj och ansa 50 gr hallon.Blanda frukterna med 1 msk färskpressad limesaft och 2 msk kokos-eller apelsinlikör och låt dra.Bred 100 gr aprikosmarmelad blandad med 2 msk likör på bottnarna och strö över 3 msk kokos.Tryck ut stjärnor och lägg ihop som ovan med kesellakräm.

Lycka till!

4 kommentarer:

  1. Hej Agath
    Vilket bra tips, att göra små bakelser av färdiga tårtbottnar.
    Fyllningen i det här receptet är helt i min smak.
    Gjorde en tårta i går, till min mamma som fyllde år. Kan du tänka dig...den bara rasade ihop i en enda hög :-( Smaken var ju densamma, men det såg lite trist ut. Den gör jag aldrig om....

    Hoppas din helg varit dräglig?
    Kram, vi ses i morrn´
    Susanne

    SvaraRadera
  2. Hej Agath!

    Tack för bra vägledning av blogging!

    Jag har pratat med Bat idag och tänkte kontakta Kojiki för att höra hennes åsikter om bloggportaler som är enkla och bra.

    Nattikramen från
    Kajsa

    SvaraRadera
  3. Hej Susanne!
    Ja jag tänkte faktiskt att detta är ju ett
    recept som passar Susanne,inga nötter här
    inte.
    Det var ju synd att din tårta till mamma
    rasade ihop,men vet du Susanne det ska
    ju ändå sönder i magen.
    Hoppas din mamma uppskattade den ändå.
    Vad var det som gjorde att den rasade ihop?
    Kramar.

    SvaraRadera
  4. Hej Kajsa!
    Det var så lite så,trots detta att inte kunna lägga in
    kort hos varann så vill jag inte lämna blogspot,men jag
    lär mig väl så småningom att förstå det nya.
    Jag har suttit ett par timmar och tagit bort onödiga kort
    och så har jag lagt korten på skiva om det skulle hända något
    med dem jag har.
    Ja Kojiki är väldigt duktig att komma med råd,så gör det du.
    Sen är det ju bra att du har Bat som också kan stötta.
    Nattakramen till dig också.

    SvaraRadera