söndag 15 november 2009

Godmiddag govänner...Idag börjar jag med ett Matrecept,

Helstekt senaps- och örtgriljerad entrecôte.
Salt och peppar finns nu smaksatta med örter,och de ger en mycket fin kryddsmak åt kött av olika slag.Här servera vi  en mör entrecôte med örtpeppar,örtsalt och lite fransk senap.

Tid: 1,3/4 tim varav 1 ½ tim.i ugnen.
Frysning:går bra att frysa.
6 port.
1 kg entrecôte
4 msk fransk senap
1½ msk örtpeppar
½ msk örtsalt

Blanda senap,örtpeppar och örtsalt,Bred blandningen runt om entrecôten.Lägg köttet i in en ugnssäker form eller en liten långpanna.Stick in en termometer mitt i den tjockaste delen av köttet.Sätt in i ugnen på nedersta falsen.Stek i 175 gr. tills termometern visar 60 gr. för rött kött och 65 gr för rosafärgat kött.Beräkna en stektid ca 1½ tim.Låt steken vila 15 min under aluminiumfolie.Skär upp köttet och servera rätten med potatisgratäng och tomatsallad.

Tips: Entrecôten kan bytas ut mot fransyska eller rostbiff.

Lycka till.

18 kommentarer:

  1. Den här måste provas. Jag såg att de hade extrapris i några dagar. Maken älskar att laga mat efter termometer, medan jag gör det efter tid. Termometer är bättre, ugnar reagerar olika och det får absolut inte bli överstekt. Rosafärgat ska det vara! :)

    *kram*

    SvaraRadera
  2. Detta recept måste jag testa! Låter supergott. Kolla in min blogg med ett ntt fiskrecept också =)
    Kram

    SvaraRadera
  3. Ädelstenen
    Idag är det min tur att laga middan. Det blir bara sambon och jag så jag skall bjuda honom på bl.a potatismos av både potatis och pumpa. Det har han aldrig smakat (han vet inte än att jag skall laga detta *ler*) så det skall bli spännande!
    Ha det så gott.
    Kramar

    SvaraRadera
  4. Allt som kan tillagas i ugnen är ju bra för då slipper man lång söl uppe på spisen. Nu äter ju jag inte kött men det lät gott...för en köttätare.

    Ha en fin söndagkväll..

    SvaraRadera
  5. Åh himmel och pannakak vad gott.

    Blev riktigt sugen nu.

    Du är visst en riktigt matmamma tror jag bestämt.

    Smaklig måltid rara Agathen!

    SvaraRadera
  6. Hej Agath!

    Det här receptet lät både mumsigt och verkar vara lätt att laga också. Tack för det!

    Här har det varit grått och milt ute idag också. Jag har haft en lugn söndag.

    Ha en bra kväll!

    Kram
    Anna-Karin

    SvaraRadera
  7. Hej Ginger!
    Ja jag tycker heller inte om att laga mat med termometer,kilo och timmar prukar jag laga,
    kanske kan bero på den gången jag gjorde rostbiff
    då hade jag termometer,så stod det på termometern det gradantal det skulle vara för genomstekt.Så jag tog upp den hade stekt den eftyer alla konstens regler.Tog folie och lät den vila en stund,sedan när jag skar upp den så rann blodet,jisses tänkte jag och min son som inte ens gillar rosa,men hur det var så tog han ändå av maten,och berömde den flör den var så god.Då gjorde det inget att den var så blodig då,nej tyckte han det smakade ljuvligt.Det är kanske därför jag inte tycker om termometer.Ja det har du rätt i att ugnar är väldigt olika.
    Hoppas du gillar den.
    Kramar.

    SvaraRadera
  8. Hej Lia!
    haha går vi i mattanka lite varstans*ler*
    Ja jag ska kolla din fisk,kanske är något
    för sambon.
    Jag önskar dej en trevlig Söndagskväll.
    Kramar.

    SvaraRadera
  9. Hej PreddieTigern!
    Jasså du ska laga middag idag,hoppas den blir bra
    pumpa har jag aldrig ätit är det gott?
    Jag önskar dej en trevlig Söndagskväll.
    Kramar.

    SvaraRadera
  10. Hej Cayenne!
    Ja jag lagar mycket mat i ugn,jag föredrar det.
    Men ibland så blir det ju på spisen,vet du
    även den julkorven jag gör steker jag i ugn och har jag gjort många köttbullar så går det finnemang att steka i ugnen,och det spara både tid och klet mellan spis plattorna.Men det blir ju en del att göra rent i ugnen förstås.
    Jag önskar dej en trevlig Söndag.
    Kramar.

    SvaraRadera
  11. Hej Ninasol!
    Ja visst låter det gott,det var Recurven som undrade lite snabbt om jag hade ett recept för
    entrecôte,för hon skulle visst laga det.
    Själva har vi inte varit hemma idag,utan hos sambons mamma.Så hon bjöd på korv i sås med
    potatis och sillsallad till.
    Jodå jag kan om jag inte blir bromsad sas.
    Jag önskar dej en trevlig Söndag.
    Kramar.

    SvaraRadera
  12. Hej Maskroskvinnan!
    Ja gör det inte,särskilt för de som tycker om blodig eller rosa kött.Här skulle det inte gå hem.Varsegod.
    Här har också varit grått idag,mewn när vi körde mot Göteborg så var solen på nedgående det var så grant det såg ut som solen hängde i molnen,
    men som vanligt så gick det inte att stanna och nästa gång vio såg den så vara det bara rött på himmelen.
    Jag önskar dej en trevlig Söndag.
    Kramar.

    SvaraRadera
  13. Hej Agath!
    Det där lät gott! Tror att jag skriver av det.
    Här har varit så grått och regningt idag att man vill gömma sig under täcket och inte visa sig förrän till våren. Ha de gott!
    Kram

    SvaraRadera
  14. Hej Starry-eyes!
    Ja gör det inte,*ler*
    Ja här har varit grått också,men ingen regn.
    Men ju närmare vi kom Göteborg så sken solen
    bara synd att den var på nedgång.
    Så dui vill gå i Ide som börnarna då.
    Jag äönskar dej en trevlig Söndagskväll.
    Kramar.

    SvaraRadera
  15. Godkväller!
    Har inte kommit till datoren förrän nu, men jag kom hem runt 17-tiden. Fixade Boutny först. Han hade ett dyngsurt täcke på sig som nu hänger på tork. Har vilat lite för jag är jättetrött nu efter dagens ihärdiga skjutande. Men det har varit skitkul! Trots att jag har haft fel båge - recurvbågen, så har det gått så fantastiskt bra med skjutandet. Jag är helt förstummad själv. Något måste jag ha ändrat med min skjutteknik som gör att det går så bra. Min tränare tror att jag har byggt upp mitt drag i strängen och med det får jag pilarna att gå rakare. Så tror han vidare att jag håller recurvbågen ungefär som långbågen och det verkar inte vara helt fel heller. Ja, du får läsa vidare i bloggen, det blir så tjatigt annars..
    Jag har kopierat receptet som verkar vara helt OK! Det låter smarrigt så jag ska prova detta, fast jag kanske har klyftpotatis och bearnaesesås till istället. Fast potatisgratäng är ju också gott.. Tackar, tackar...
    Nu ska jag snart krypa ner mellan lakanen och det ska bli superskönt tror jag. Hörs imorgon!
    GODNATT

    SvaraRadera
  16. Recurven!
    Ja jag var lite sbänd om det var en maträtt som skulle passa.ja du tar ju naturligtvis det du vill ha det låter gott med klyftpotatis också och bearnaesesås.Ja jag förstår att du har en del att göra när du kommer hem och så är du säkert trött också skulle jag tro,jag var bara över för att du skulle vet att jag skrivit receptet i min blogg.
    Ja jag tror som din tränare att du blir duktigare och duktigar,på båden recurven och långbågen.
    Jag önskar dej en god natts sömn.
    Godnattkramen.

    SvaraRadera
  17. Det där lät jättegott, har faktiskt en bit fransyska i frysen som jag ska prova detta på !
    Jag har lagt ut ett recept på kyckling o pasta-gratäng, det är också gott kan du tro ;0).
    Har återfått lusten tills att blogga lite nu :D.
    Sköt omd ig !
    Kramar, Doris

    SvaraRadera
  18. Hej Doris!
    Vad är det som gör att man behöver pausen,
    är det bara det att man har så mycket
    att göra så man hinner inte med det man ska.
    Detta recept ska jag titta på jag älskar gratänger vi hade potatisgratäng här i går med kassler,men någon gång kan man ju ha kyckling.
    Jag önskar dej en trevlig Tisdag.
    Kramar.

    SvaraRadera