måndag 19 oktober 2009

Vi pratade om krusbär innan idag


En smulpaj kräver väldigt liten arbetsinsats.Degen behöver varken ligga kallt eller kavlas,det är bara att födela den över bär och frukt.


                                                                          tid:30-35 min. varav 25 min i ugnen.

4 portioner:
1 dl vetemjöl.
1 dl havregryn.
2-3 msk socker.
100 gr margarin eller smör.
½ dl nötkärnor.

Fyllning:
500 gr tex jordgubbar,blåbär,krusbär
½ dl socker.

Gör så här:
Blanda vetemjöl,havregryn,socker och matfett i en skål. Hacka nötterna grovt och blanda ner dem i degen. Degen ska vara smulig.Du kan ev. hacka samman den i en matberedare. Rensa bären.Lägg dem i en pajform.Sockra och strö därefter smuldegen över bären.
Grädda pajen i ugnen i 225 gr. ca.25 minuter
Servera bärpajen avsvalnad med vispad grädde eller glass.

                                                                            ¨Lycka till

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar