En smulpaj kräver väldigt liten arbetsinsats.Degen behöver varken ligga kallt eller kavlas,det är bara att födela den över bär och frukt.
tid:30-35 min. varav 25 min i ugnen.
4 portioner:
1 dl vetemjöl.
1 dl havregryn.
2-3 msk socker.
100 gr margarin eller smör.
½ dl nötkärnor.
Fyllning:
500 gr tex jordgubbar,blåbär,krusbär
½ dl socker.
Gör så här:
Blanda vetemjöl,havregryn,socker och matfett i en skål. Hacka nötterna grovt och blanda ner dem i degen. Degen ska vara smulig.Du kan ev. hacka samman den i en matberedare. Rensa bären.Lägg dem i en pajform.Sockra och strö därefter smuldegen över bären.Grädda pajen i ugnen i 225 gr. ca.25 minuter
Servera bärpajen avsvalnad med vispad grädde eller glass.
¨Lycka till
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar