Ingredienser
8 bitar.
Pajdeg:
3 dl vetemjöl.
½ dl råsocker.
125 gr smör eller margarin.
½ tsk mald ingefära.
½ tsk malda kryddnejlikor.
Fyllning:
saft och skal av 2 limefrukter.
ca:2½ dl vatten.
½ dl råsocker.
2½ msk maizena.
½ ogenmelon.
1 klyfta (ca:300 gr.)
honungsmelon.
1 klyfta (ca.300 gr.)
vattenmelon.
Garnering:
Myntablad.
Gör så här:
Börja med pajdegen:sätt på ugnen på 225 grader.Hacka samman mjöl,råsocker,matfett och kryddor,gärna i en matberedare. Tryck eller kavla ut degen i en pajform.ca 25 cm i diameter. Grädda pajskalet mitt i ugnen i ca:15 min.Låt det svalna. Gör fyllningen:Mät upp saften från limefrukten och späd den med vatten till 3 dl. Blanda limesaften,såsocker och maizena i en kastrull.Låt det koka upp under omrörning.Låt krämen kallna och rör sedan ner limeskalet. Skala kärna ut och skär melonerna i små tärningar.Blanda ner melontärningarna i limekrämen. Häll limekrämen i pajskalet.Garnera med myntablad.Servera pajen genast,gärna med lite lättvispad grädde eller mjukrörd vaniljglass.Lycka till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar