Ingredienser
24 bitar
6 halvfasta anjoupäron
4 ägg.
4 dl råsocker,strö.
5 dl vetemjöl.
4 tsk bakpulver.
4 tsk vaniljsocker.
2 tsk mald kanel.
1-2 tsk mald ingefära.
100 gr. smör eller margarin.
2 dl mjölk.
Tillbehör:
vatten och en citron
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader Skala och kärna ur päronen. Skär dem i klyftor och lägg dem i en skål med vatten och citron för att de inte ska mörkna under tiden du förbereder resten. Vispa ägg och råsocker pösigt.Blanda vetemjöl med bakpulver,kanel,vaniljsocker och ingefära.Smält matfettet.När fettet svalnat något hälls mjölken i. Tillsätt mjöl-och halva mjölkblandningen i äggvispet.Rör smeten slät och rör sedan ner resten av mjölkblandningen Häll smeten i en form ca: 25x30 cm,som klätts med bakplåtspapper. Torka av päronklyftorna och stick ner dem i jämnt i smeten, det blir tätt.Grädda kakan längst ner i ugnen 35-40 minuter.Stickan du känner med ska vara nästintill torr när kakan är färdiggräddad.Lyft ur långpannan. och låt svalna på galler. Skär upp i lagom stora bitar och servera med en klick vispad grädde eller en kula vaniljglass.Det blir extra festligt om du dekorera med några citronmelissblad.
Lycka till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar