Blåmögelostfyllda fläskrulader med purjolök.
10 katrinplommon
125 g Castello Danazola
600 g tunnskivad fläskyttefilé
tandpetare
1 purjolök
2 msk Arla smör
salt och vitpeppar.
½ hönsbuljongtärning
2,5 dl milda mat 15%
1. Skär plommonen och osten i grova bita och blanda ihop. Lägg ut köttskivorna på en skärbräda och fördela fyllningen på köttet.Rulla ihop till rulader eller lägg en skiva kött ovanpå och fäst ihop med en tadpetare.Skölj och skär purjolöken i strimlor.
2. Bryn ruladerna i matfettet,krydda med salt och vitpeppar.Lyft upp ruladerna på en tallrik.Stek purjolöken i pannan,lägg tillbaks ruladerna på purjolöken tillsätt ½ dl vatten,buljongtärning och matlagningings- grädde.Koka sakta under lock i ca:5 minuter.
3. Ta bort tandpetarna och servera ruladerna med kokt potatis eller rotfruktsmos.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar