tisdag 12 juni 2012

Äntligen blev det en resa till Dalarna.

Här är Dalarporten vi körde igenom när vi skulle till Falun
trevlig port inte sant?

En sjö ut med vägen synd bara att jag inte vet vad den heter men den låg så spegelblank så 
jag tog ett kort här eller sambon nåja ett kort blev det ju.

Så mitt stolta barnbarn som skulle visa farmor vad för slags cykel hon fick på sin födelsedag
lite pengar blev det över så vi får väl höra vad det blir sen...

Mitt stora barnbarn sparkade på en sparkstötting det är väl populärtr igen skulle jag tro.
Vi hade mycket trevlig i Falun.Där vi åkte upp för att gratulera mina barnbarns mamma
hon fyllde ganska jämnt och hela dagen flöt på så när jag tittade på klocka så var hon 20.30 och vi sitter ute helt underbar helg har det varit.
Detta var en lite hä'lsning från "Kaksmulan" Agath ,sänder med en kram till den som vill ha...


45 kommentarer:

 1. Så roligt att du varit och hälsat på barnbarnen i Dalarna!

  Fina bilder!

  Ha en bra kväll! Kram/Anna-Karin

  SvaraRadera
 2. Hej Anna-Karin!
  Ja det var roligt att vara med nu när min sons sambo
  fyllde år så jättekul att vara med i gemenskapen där
  och så länge vi satt ute.
  Och mina barnbarn de växer så fort man hinner inte med,
  sen råga på allt höll jag på att glömma min jacka när vi
  skulle därifrån haha
  Tack för du tycker om dem
  Hoppas du haft en fin dag
  Kramar

  SvaraRadera
 3. Hejsan!
  Jaha, så du har kommit hem igen!
  Jag var inne på din blogg tidigare via smartfånen och så att du bloggat. Jag skrev ett inlägg då men det blev lite strul när jag skulle välja profil och jag kom åt någon knapp och så var jag inte kvar på din blogg. Ja, ja, det är sådant man får räkna med ibland.
  Har varit mycket vid stugan nu de senaste dagarna och vi har gjort klart det mesta nu till tävlingen på lördag. Det är bara synd att det ska bli så trist väder igen. Alltid samma sak när vi ska ha våran årliga tävling. Regn och halv storm! Det blir regnställ och stövlar som gäller - men svårt att skjuta i. Så det är nog inte att räkna med några rekord i sådant väder. Jag har impregnerat mina fjädrar på pilarna för de gillar inte regn. De blir blöta och tunga och svårskjutna då.
  Jag är så trött också, sovit dåligt och så har vi varit hundvakt till Borka igen. Han kom tidigt i går morse och blev hämtad på middagen i dag. Då kom husse och hämtade honom för de skulle åka vidare till Motala. Husse ska vara med och cykla Vätternrundan. Borka fick åka i sin hundsidovagn till motorcykeln. Där fanns även en cykel på en hållare och en campingvagn på dragkroken. Tänk vad grejer man kan ha med efter en motorcykel. Campingvagnen är som en vagn med ett tält som man fäller upp och så ett förtält till som är som en gård.
  Nehe, jag tror jag somnar snart och det blir nog i säng tidigt i kväll skulle jag tro.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Recurven!
   Ja vi har kommit hem,vad vi hade det trevligt när vi var i Dalarna.
   Hur går det med din hand att skjuta med bågen...
   Samma här sambon och jag vi stör varann så i natt har jag sovit urkast,jag är så trött när jag stiger upp så det är inte sant..
   Så¨Borka har varit hos dig igen,då går det ju inte att vara så där sen heller för de behöver ju komma ut båda hundarna.
   Jisses finns det hundsidovagnar också inte bara till människor.Inte klokt vad de kan hitta på
   Hoppas du haft en bra dag trots dålig sömn.
   Kramar/Agath

   Radera
 4. Godkväll!
  Nu är tävlingen över och jag blev 2:a i herrklassen. Men jag blev även dränkt, ja, det regnade som bara den hela tävlingen. Men när vi slutade skjuta så slutade det regna och solen kom fram lite senare. Fy bubblan alltså. Så var våran lokaltidning på plats och jag blev intervjuad. Får se vad det blir av det i tidningen på måndag eller så. Det var faktiskt proffset i klubben som tyckte att de skulle intessera sig lite för mig och mina resultat. Jag sköt ju 2 nya Svenska rekord förra tävlingen och jag var bara en poäng ifrån mitt distriktsrekord idag på 40m. De andra avstånden gick inte så bra, men det var blött och allt läder jag har på bågen och tabben på fingrarna blev hala så jag halkade av strängen ibland och då hamnar ju inte pilen riktigt där jag tänkt mig. Men jag är ändå nöjd med dagen. Jag fick två plaketter i silver. En för tävlingen och en för DM. DM-plaketten har en gubbe på, i vanliga fall brukar det vara ej tjej då jag tävlar i damklassen, men idag var det en gubbe eftersom jag var i herrklassen. Lite kul det också!!
  Nu är jag trött och har ont i ryggen efter allt stående och gående. Jag hade med en stol men det blev en sjö i den så jag kunde inte sitta där. Brrr! Fy alltså, vilket blött väder det var idag..
  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej igen!
   Inte illa att komma 2:a i herrklass,hoppas du inte blev förkyld på kuppen nu när du blev dränkt.
   Oj då så du kom i tidningen det får du visa sen.
   Gratulera får jag väl säga då,jag tycker du är duktig.
   Silver är väl ganska bra det tycker jag du ska vara nöjd
   Ha det bra du också
   Kramar

   Radera
 5. Hejsan!
  Hoppsan nu är det flera dagar sedan jag skrev igen. Tiden går så fort och jag har häcken full hela tiden. Är det inte bågskytte så har jag hemsidejobb att göra. Nu har jag även att fixa in papper till bågskytteförbundet eftersom det var några som sköt Sv. Rekord på tävlingen.
  I dag har vi även varit nere på city för att köpa en present och så handlade vi till grillkvällen på fredag. Jag har skrubbat potatis och kokat. Gjort geggorna som potatisen ska i. Kvar är att göra grönsalladen.
  Det stod om mig i tidningen dagen efter men det var ingen bild, men vem vill se en dränkt katt??? Jäklar vad det regnade alltså!!!
  Det går bra att skjuta båge och handen gör inte ont då. Men den gillade inte att måla, då svullnade den upp och det satt i ett par dagar och lite ont gjorde det också. Men det är ju bara 3 mån sedan jag blev opererad (14 v).
  I morgon ska vi ut till stugan och jag ska skjuta båge tror jag. Annars har jag tagit semester från gymmet för det är för varmt. Jag vill fokusera på SM som vi ska på den 21-22 juli i Borlänge.
  Nästa helg vill jag åka till Söderköping och tävla en 900 rond på lördagen och på söndagen ska vi till Rejmyre och skjuta 3D.
  Men först ska vi fira midsommar!!
  Ha det!

  SvaraRadera
 6. Agathen.

  Önskar dig och din sambo En trevlig Midsommar.

  Du! Jag har avregistrerat min gamla E-postadress, den du hade alltså, av olika orsaker.

  Om du får lust och tid att skriva så skriv till
  " ninacians at passagen se " Vore kul att höra av dig.
  Många kramar från Ninacian

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ninacian!
   Något fel är det med adressen jag sände på min Aliasmail
   nu har jag inte varit inne på ett par dagar men sen jag sände det så hade jag inte fått något svar
   skicka din adress till agathj passagen du vet om du tittar in här förstås.

   Hoppas allt är väl med dig och att du hade en fin midsommar.
   Kramar från din vän Agath

   Radera
 7. Hejsan!
  Jag hade så mycket att göra igår inför våran grillkväll att jag alldeles glömde bort att kika in och önska en Trevlig Midsommar, så jag gör det nu istället. Helgen är ju inte slut ännu!!
  Vi hade trevligt på grillkvällen ute vid klubbstugan. Vi grillade gott och alla var nöjda med potatissalladerna jag gjort. Till kaffet hade jag fixat ihop en Annanaspaj osm vi hade vaniljglass till. Det var gott som 17... Vi satt kvar till framåt 21 och vi slapp regnet som hotade oss. Det kom senare på kvällen. Konstigt nog var där inga mygg?? Det blåste inte heller och det brukar vimla av dom där annars..
  Jag var även hästvakt igår, men det jobbigaste var gjort när jag kom dit. Så kvar var att greja till maten och det var ju enkelt..
  I dag har vi varit lata och ska väl försöka få till lite sill och potatis att äta. Hur det än är så blir man hungrig, konstigt nog. I morgon händer väl inte så mycket heller, bara att ha det lungt och skönt. I veckan blir det träning till nästa helgs tävlingar, både lördag och söndag.
  Så ha nu en fortsatt trevlig midsommarhelg!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Recurven!
   Oh så ni har haft grillkväll när midsommaren var
   Ursäkta an jag är sen som vanligt.
   Hoppas du haft en trevlig midsommar här både gick

   den och försvann...Vi satt ju själva i vanlig ordning,
   det hade varit roligt att komma bort,tror inte jag har firat midsommar med andra människor på 4 år tror jag
   för sambons brör levde då så vi var hos hans flickvän.
   Men sill hade vi ju jag köpte en annan sill till sambon
   än den jag äter han tycker den är för stark.
   Jordgubbar i vanlig ordning fick jag äta själv.Så
   det är sällan jag köper hem för sambon äter inte det.
   Hoppas du haft fina dagar av de som gått.
   Kramar.

   Radera
 8. Hej!
  Hur går det med din hand?? Bra hoppas jag!! Jag var till läkarn idag för han ville inte skriva ut nytt recept på mina piller utan ville träffa mig. Har fått ny läkare igen.. Men nu blev det ytterligare en annanför min ordinarie var ledig. Men den här killen var jättetrevlig. Han kände och klämde på mig vid höften där jag har ont som f-n nu när jag inte käkat pillren. Han kunde konstatera att jag har kanske artros men det är inget nytt. Han ville jag skulle kontakta sjukgymnast och så fick jag en remiss om höftröntgen för att se vad det kan vara. Jag har även haft on på mitt vänstra lår, en stickande, brännande och domnande känsla, det hör troligen ihop med det onda i höften. Kanske att jag hade en inflammation i senfästet på låret. Det skulle gå över själv, men gör det inte det så kan jag kanske få en kortisonspruta. Vill ju inte ha detta när vi ska till SM om en månad... Men jag fick nya piller nu och jag har stoppat i mig av dom och värken börjar redan ge med sig vilket är skönt. Tyvärr inte det på låret.
  Jag och sambon har blivit dagmatte till Borka. Först nu två veckor fram till semestern och sedan fortsätter vi efter semestern. Några kulor till kassan.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Recurven!
   Jo det går ganska skapligt med min hand,lite smärta det i den men inte som innan men det är kanske när man ansträngger den fgör mycket.
   Hur är det med din hand såg att du varit på återbesök hoppas det inte stött på något eller?
   Så du har fått ont i höften artros säger de att jag har i mina handleder,men jag förstår inte det för varför tog dert så lång tid att ta bort utväxterna jag hade där.
   Hoppas det inte medför en ny operartion för den konvalecenttiden är längre än handleden
   Jasså så ni har blivit dagmatte ¨åt Borka,det är ju inte fel och få lite klirr i kassan.Och du älskar ju djur det vet jag
   Du får ha en bra dag
   Kramar

   Radera
 9. Hej!
  I dag har vi varit iväg och tävlat igen. Var till Söderköping. Det regnade när vi åkte hemmifrån men när vi kom fram sken solen och det blev varmt men blåsigt. Jag tycker mitt skytte var ganska bra idag och då på 30m och 20m. Men jag lyckades komma in med några pilar i tiorna även på 40m och det var första gången på de här 3 tävlingarna jag deltagit på. Alltid något!
  Men jag var ensam långbågeskytt på hela tävlingen och av den anledningen ville jag inte slå några nya rekord. Det skulle nog ha känts lite tarvligt ifall jag gjort det eftersom de då inte hade räknats. Men jag var bara 8p ifrån till slut på totalsumman.
  I morgon bär det av till Simonstorp och 3D tävling i skogen. Jag låter den tävlingen få gå som det vill då jag har medtävlande som bergis har tränat skogskytte mera än jag gjort. Jag har inte varit ute i skogen en endaste gång mera än på tävlingar. Har inte haft tid då vi gjort så mycket inför vår egen tävling. Ska ha en trevlig dag i skogen igen. Fast det ska visst regna i morgon, det vi slapp i dag.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Recurven!
   Hoppas allt gick bra på tävlingen..
   Då har diú hämtat dig ganska bra efter operationen
   Det är väl stor skillnad på 20 cm eller 30 cm man får väl använda mer kraft eller?
   Att ni inte kommer överens vad för båge ni ska skjuta med
   att du hade långbågen med dig kunde du ju skjuta efterårt för ditt nöjes skulle inte sant?
   Simonstorp tycker jag att jag känner igen,var ligger det..det jag tänker på ligger mot Skara men är en badplats.
   Idag har vi växlande väder iblamd sol och ibland moln
   Ha en bra dag
   kramar

   Radera
 10. Godkväll!
  Är nu bra trött efter att ha varit med på 3D tävlingen i dag. Mitt skytte var inte med mig riktigt idag. Men jag kom över 116p. Jag fick 117p. Jag har inte kollat vilken placering dey blev,men det blev de tre som jag trodde skulle vinna. Jag har beslutat mig för att jag inte ska åka på 3D SM.
  Vi hade gått ca halva banan så kom regnet, en redig skur. Då sköt jag sönder en pil, misssde björnen och träffa bergis någon sten. Pilen gick av och pilspetsen hittade vi inte. Tur jag har flera pilar...
  I morgon kommer Borka igen.
  Ska nog krypa till kojs istället, det borde kännas bättre.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej igen!
   Tror jag det att du är trött,sådan pressar på
   117 p är väl rätt sså skaplig,du har alldeles för höga fodringar på dig min vän.
   Jaha så du sköt sönder en pil,men det finns ju nya inte sant*ler*
   Skönt att du har Borka att ägna dig åt emellanåt.
   Kramar

   Radera
 11. Hejsan!
  Flera dagar av värme har gjort mig alldeles knäsvag. Men jag kämpar på. Var till stugan i går och sågade nockar på alla de nya träpilrna jag fått hem. Nu ska de betsas och målas innan de får på fjädrar och spetsar. Lite pyssel är det allt.
  I dag ksa jag skjuta ordentligt med den där långbågen jag lånat. Vi gjorde en ny sträng till den igår så nu jäklar!!!
  Det verkar vara varmt idag också och trädgrenarna rör sig ytterst lite, hade ont i huvudet tidigare men det har gett sig.
  Jo, jag kollade sedan vilken placering jag fick på 3D-tävlingen.. Jag blev själv överraskad då jag trodde jag var bland de sista. Jag blev 4:a!!!
  Nehe, lite fika skulle sitta bra nu innan vi åker till stugan.
  Ha de bra och hoppas du har det varmt och skönt hos dig!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej igen!
   Ja värmen kan pressa på,vi är inte vana vid sådan värme som det var ett par dagar,är det åldern tror du?
   Så du är i målartagen igen,skönt du har något att göra.
   Men då torkar färgen bra i alla fall...
   Man brukar få ont i huvudet av värmen,det eller åska
   jag har hört många säga det..
   Inte illa att bli 4:a i alla fall garattis även om det inte blev bronspokal eller medalj.
   Kramar

   Radera
 12. Hej!
  Jodu, här går tiden så fort och jag har massor att göra så när jag kommer hem sätter jag mig i soffan och somnar. Jag orkar inte skriva eller ens vara inne på datorn vissa dagar. Just nu tränas det inför SM som går 21-22 juli, det är snart det...
  Simonstorp som vi var till ligger ca 2,5 mil norr om Norrköping, liksom mina hemtrakter...
  Jag har nu fått hem en starkare båge som jag för fullt håller på att skjuta in mig på. Det går superbra... Jag kan sikta inne i tavlan och inte ovanför som tidigare. Det gör att jag känner mig lite säkrare. Var ute och tränade i måndags och jag satte flera 10:or och nior. Men det var så kvavt så jag orkade inte hålla på så länge. I dag var jag dit igen och sköt 75 pilar. Massor av dom satt runt i det gula och röda, några utanför i blått och svart när jag inte dåller draget riktigt och orkar, eller börjar bli trött kanske låter bättre. Mulet var det idag så det var behagligt att skjuta.
  I går var kompisen och jag till Söderköping och handlade tyg till våra medeltidskläder vi ska sy. Jag kommer att ha svarta brokar (ballongbyxor) En tunika i sammet som har en färg av turkos/grön och så om det är lite kylit kommer jag att ha en cape ovan på axlarna som är cerise färgad. Byxorna är av tunnt linne, sammet är ju sammet och capen är av vadmal en form av ylle. Jag har tvättat linnet och vadmalen i dag så att det inte krymper sedan och jisses vad det färgade... Hänger ute på tork nu.
  Ja, i lördags var vi till Örebro och sköt båge på en 3D ranch. En ca 3 km lång slinga i skogen med massa 3D djur. Då var det kvavt och asvarmt. Vi orkade inte hela slingan runt. En pil sköt jag bort också. Den försvann i gräset. Annars gick det jättebra att skjuta. Var in till Örebro och käkade Kinamat efteråt och sedan var vi hem till kompisens föräldrar och fikade innan vi styrde kosan hemåt igen. Kom hem vid midnatt..
  Det händer lite nu när bågskyttekompisarna har semester och kan ta sig tid och inte passa något jobb. Ja, som du ser är det full rulle. I morgon är det skytte som vanligt och om det nte regnar skuter jag väl lite igen. De första 10 medeltidspilarna är färdiglackade nu. Montera dit spetsar kommer sedan och till slut fjädrar. Har fått hem 20 st till som resev som ska betsas, lackas och fjädras + spetsar på. Ska även lacka kompisens pilar som hon köpt färdiga. De har fuskat och färgen lossnar på dom, så jag ska fixa till det och lacka dom sådet håller.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Recurven!
   Ja det gör den här också jisses snart är Juli ett minne blott,konstigt väder vi haft här mycket regn fast i går och dag skiner solen men det vill gärna blåsa.Eller är det så varmt så man storknar.
   Du verkar kunna fått igen din styrka i din handled det låter gått,att testa sig fram är ju aldrig fel eftersom du är en tävlingsmänniska
   Du får a en bra dag
   Kramar Agath

   Radera
 13. Hej och hå!
  Nu pågår alla förberedelser inför helgen, ja, då drar jag och min tränare till Dalarna. Vi åker till Borlänge där vi ska deltaga i årets upplaga av Tavel SM. Vi är 6 långbågetjejer i min klass, de vanliga som brukar vara med. Jag har ett litet mål satt mest för mig själv och det är att kanske putsa till mitt distriktsrekord lite. Fast man vet aldrig hur det kommer att gå, men jag vill gärna att det kommer att gå bra. Hoppas att vi kan slippa ev. regn, men det finns risk föra tt det kommer på lördagen. Lite resfeber har jag redan, men jag hoppas det kommer at bli roligt om inget annat att få träffa mina långväga skyttekompisar.
  Kompisens pilar har jag lackat klart, mina 10 första pilar har fått spetsar på sig så nu ska fjädrar på men det får vänta lite. Jag håller på att fjädrar om mina tävlingspilar också. Ska vara fint till SM. Ska skjuta lite i morgon för vi ska göra en x-tra sträng till nya bågen. Det är ju bra att ha en i reserv ifall något skulle hända.
  Åskvädren kommer och avlöser varandra här på dagarna, men på kvällarna blir det fint men kallt. Tycker det är konstigt sommarväder i år... Ingen riktig värme och vi är ändå inne i mitten av juli nu. Men á andra sidan tycker jag det är lagom för min del.
  Ja, nu kommer jag troligen inte att skriva mera innan vi sticker på fredag eftermidag, men håll alla tummar och tår är du bussig!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Recurven!
   Eftersom jag visst är eftersläntrare så har du både åkt iväg och kommit hem igen,Hoppas du trivdes i ddalarna och att du tog hem pris därifrån*ler*
   Du är duktig du som har jobbat med andrtas redskap för skyttet.Tror jag det att man m,åste ha reserver är man lite nervös vid skjutningen så kan man bli utan pil inte sant?
   Nu är det sista juli så i morgon vänder vi blad hoppas det kan bli någon fin dag i Augusti och inte så regnigt som det varit ett tag.
   Min stationära dator har gått åt fanders kanske tur att jag köpte en laptop till,hade nog detta på känn.
   Ha en bra dag min vän
   Kramar

   Radera
 14. God kväller!
  Nu är jag hemma efter min Dalarna resa igen. Hur tävlingen gick kan du läsa på min blogg. Är jättetrött av både resa och värmen nu. Men roligt har jag haft! Skriver mera i morgon.
  Godnatt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Recurven!
   Hade för mig att jag skrev här så jag blev så snopen att det var tomt här.
   Godnatt till dig också
   Kramar

   Radera
 15. Hej!
  Sitter och leker med min nya leksak just nu. Så här började det, vi åkte till ett köpcentrum i Borlänge som hette Kupolen. Där letade vi efter någonstans att äta och på vägen dit kom en återförsäljare från 3 fram till mig och fråga ifall jag behövde någon ny telefon eller så. Jag sade att jag hade ju nyligen fått min mobil och och min sambo också. Då övergick han till attfråga vad jag hade hos 3 och jag berättade att jag hade tre mobiler och mitt bredband där. Då övergick han till denna router och fråga om jag hade en sådan men det hade jag ju inte utan en dongel. Då hade han ett erbjudande till mig, om jag ville ha en router och abonnemang till den så fick jag även en ny dator till den, en laptop eller en surfplatta. MEn så enkelt som han fick det till var det inte. Men återförsäljaren var envis och ringde flera människor på 3 för att komma på något. Så had eju kundtjänst stängt för det va så sent på lördagen vi pratades vid. Men han gav sig inte och verkligen kämpade för at jag skulle få datorn. Jag valde en laptop och inte surfplattan.
  Vi gick och käkade och gick sedan tillbaka till återförsäljaren och då hade han lyckats. Han hade kunnat säga upp mitt bredband så att jag skulle få en sluträkning på det och på så sätt kunna öppna ett nytt abonnemang på routern. Så jag gick därifrån med en ny router som kommer att fungera som mitt bredband och så med en ny oöppnad laptop en Packard Bell.
  När jag ringde till sambon och talade om detta blev han i alla fall inte arg utan skrattade mest. Varför? Jo, förra söndagen var min Västerås kompis och hälsa på och hon med familj hade åkt till Sala för att typ handla mjölk och kommer hem med en ny bil.
  Jag åker till Borlänge för att tävla SM och kommer hem med en ny dator. Ja, så kan det gå om tillfället är det rätta.. Min gamla laptop hade ju nästan gett upp så vi hade ju pratat om att skaffa en ny, men nu har jag ju en...
  Idag har vi bara slappat för det har ju nästan stormat ute. I morgon bågskytte men jag ska ta det lungt ett par dagar nu.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha det var ju kul att du åker iväg på en tävling och kommer hem med en laptop hur dyr var den?Jag köpte en laptop för wett tag senb men det har jag nog berättat,.den ska jag ha när vi åker hemifrån och skriva lite varje dag var det tänkt...
   Men du gjorde mig full i skratt när det gällde din kompis skulle köpa mjölk och kommer hemmed en ny bil snacka om att byta upp sig haha
   Kramar

   Radera
 16. Hejsan!
  Nya griller i huvudet... Jag fick höra av mina bågskyttekompisar att jag var gammalmodig som skjuter med metallpilar, jag ska ha träpilar tycker dom. Ja, ja. Jag provade kompisens träpilar i går kväll och de gick jättebra till bågen. Pratade med sambon och han tycker definitivt att jag ska köpa hem egna och prova.. Så jag ska surfa lite och kolla priser också, men visst vore det kul att bli traditionell långbågeskytt till sist..
  Har nu fått igång det nya bredbandet även på min stationära dator men det tog ett tag. Men nu så funkar det också.
  Ska väl fixa med räkningarna igen för den här månaden, ett måste.
  Senare i kväll ska sambon och jag sätta oss ute och äta lite räkor och dricka vin. Vi fejkar räkbåten så att säga. Har köpt 2kg räkor för 120 kr och en biljett på räkbåten kostar över 300 kr, så lite tjänar vi in. Vinet var inte så dyrt heller. Jag kan för en gångs skulle få vin till räkorna, annars måste jag ju köra bilen och får hålla mig till Kola.
  Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
 17. Hejsan!
  I dag har vi ägnat oss till att leta efter katt. Min gamla Gråben var totalt borta.. Vi har letat och letat överallt, dragit fram bokhyllan, vänt upp och ner på sofforna, letat i skrubben och på övervåningen men ingen katt. Gråben är ju 17 snart 18 år så tanken om att han lagt sig att dö fanns ju där hela tiden. Men jag ville veta var han var... Jag var ner till stallet och fråga ifall de sett honom, men inte. Frågade om grannen i lilla huset haft påhälsning av Gråben, men det hade hon inte haft. Ropade och letade runt huset. Men han var osynlig. Gick så ut igen för att ropa på honom och då plötsligt satt han ute på verandan och ville in. Skönt! Nu var han inne igen.. Nu har han ätit mat och druckit massa vatten och liggeri soffan och sover tungt. Undrar hur länge han varit ute och var han varit? Men det förblir nog Gråbens hemlighet.
  Inte lätt att vara djurägare alla gånger..
  Det kom lite regn här och det är åskvarning. Men nu kan jag ju sitta med laptopen och surfa utan problem.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 18. Hej!
  I går var det problem.. Det gick inte att komma ut på internet. Det gick inte att ringa med våra telefoner heller. Vet inte vad som var fel heller men nu fungerar det som det ska igen. Tekniken har sina nycker...
  Har varit inne i staden idag och kollat erfer några grejer som vi hittade på Claes Olsson. Käkade på Mc Donalds för att få veckans färg på glasen. Så var vi till City Gross och ahndlade både till oss och till djuren på Arken Zoo. Nu har vi så vi ska klara oss en månad igen.
  Katten som var ute han sover och sover, men man får vara på sin vakt för han vill gå ut igen. Men det är säkrast att han stannar inne tycker jag. Ha ha, det är visst inte bra katten som sover.. Sambon har somnat han också i soffan bredvid..
  i morgon är det bågskytte igen, har förresten beställt hem nya träpilar. Det ska bli spännande att gå över på det och tävla sedan.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 19. Godkväll!
  Nehe du, jag tog inte med något pris hem från dalarna. Men det får du läsa om när du kommer dit. Det spelar väl inger roll om du halkat efter...Någon gång ska du väl hinna i kapp. *Skratt*
  I dag fick jag hem mina nya träpilar som jag ska gå över och skjuta med när de är klara förstås. Beställde hem rosa och vita fjädrar och rosa nockar till dom idag. Så ska de betsas och lackas och spetsar ska gängas fast och limmas också. Men jag tar det till helgen. Fjädrar kommer nog till slutet av nästa vecka, vissa var slut på deras lager så de skulle skicka efter flera.
  Annars idag har vi inte gjort ett skapandes dugg. Vi går lite på sparlåga, vill ha lite "ledigt" från alla måsten. Men i morgon ska vi ut till stugan som vanligt.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 20. Hejsan!
  Jag har inte varit inne och skrivit på några dagar igen. Det hela började med att min mamma dog i torsdags (93 år) sedan var vi iväg och tittade på ett vitrinskåp som vi köpte och ska hämta någon dag. Därför har vi tömt den gamla bokhyllan och kastat ut på gården. Nu ligger grejer överallt här i rummet tills vi får hem det nya skåpet. Vi har även tömt massa lådor på bestik och knivar som vi ska ta med till det stället vi köpte skåpet. Ska även gå genom mina skåp som vi har porslin i för de svämmar över av grejer. Inte kul att glas ramlar utnär man öppnar skåpsdörren...
  Nu väntar vi på sambons farbror, han ska komma och försöka hjälpa oss att laga ett fäste för lamporna på husvagnen, den ska besiktas på fredag, om han får lamporna att funak förstås. Annars får jag boka om tiden.
  Som du ser så är det fullt upp hela tiden, så ska bågskyttet pressas in i allihopa också.. Och varmt är det på köpet!!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 21. Hejsan!
  Var och besiktade miin husvagn idag. Den gick genom utan problem... SKÖNT!! Får åka i 2 år till nu..
  Vi har även fått tillbaka lite av alla stulna grejer. Min tränare fick ett telefonsamtal från någon sommargäst en bit utanför stan åt Trosa hållet. Där låg massa grejer i ett dike. Min tränare åkte dit och hämtade sakerna och det var massa armskydd och tabbar. Undrar just varför de dumpade dom?? Tror du det var för att de var hemmagjorda??? De flesta ialla fall...
  Klubben har köpt in 4 begagnade bågar som vi vet varit till salu och så har klubben haft utlånade bågar som vi kommer att få tillbaka. Har även fått erbjudande av en klubb i närheten att få låna bågar av dom, vilket är bussigt..
  Ska försöka få min nya pilar betsade nu i helgen för det blev inte så mycket av med det förra helgen. Har även plockat in massa av mna priser i det nya vitrinskåpet och det blev bra.. Ska även sätta upp mina plaketter på en tavla.
  Ha en bra helg!

  SvaraRadera
 22. Hej igen!
  Jag vet inte hur mycket min nya laptop kostar eftersom det är inbakat i mitt abonnemang. Har inte fått första räkning ännu och ingen sluträkning för det gamla heller.. Det återstår att se..

  SvaraRadera
 23. Godkväll!
  Jag fick inga pilar betsade idag heller. Men jag har fixat kompisens pilar och satt dit spetsarna som lossnade när jag prova skjuta med dom. Jag har även satt upp alla mina plaketter på väggen nu på en tavla och det blev kanon bra. Hoppas nu bara att katterna kan låta bli att pilla ner dom. Annars får jag hitta ett annat ställe att sätta upp tavlan på. Nu ska vi snart koja så jag önskar GOD NATTEN!

  SvaraRadera
 24. Hej!
  I dag har Borka varit här igen efter semester på 5 veckor. Han var väldigt trött idag och ville inte ut förrän vid halv 2. Har suttit och fixat lite med klubbens enda pilar som jag tog hem kvällen innan inbrottet. Det är 8 st set om 3 pilar. 24 pilar totalt. Det kommer man inte långt med.
  Sambon har "städat" klart gräsmattan och jag har "städat" hos fiskarna idag. Mer har vi inte gjort.
  Borka kommer i morgon igen och man är inte van att kliva upp i ottan nu så vi är trötta så kvällen blir nog inte så lång skulle jag tro.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 25. Hej Recurven!
  Jag får ingen rätsida på min blogg så jag kan inte skriva ett nytt inlägg ,dels så skrev jag till dig i går ett långt ett ,men eftersom jag skulle logga in så försvann det dfärför jag inte kom ihåg lösenordet eller blogger har slarvat bort det,jisses vad man blir irriterad
  Ha det gott så länge min vän.
  Kramar/Agath

  SvaraRadera
 26. Hej!
  Ja, visst är det irriterande när inläggen bara försvinner. Jag blir så srg då. Men det låter inget bra att ditt lösenord är försnillat - "borttappat" Kanske kan Kojiki hjälpa dig??? Räddaren i nöden!! Hoppas det löser sig för dig!!
  Ja idag har vi varit till sambons farbror så sambon blivit av med sitt långa hår. Kompisen i stallet har toppat mitt långa hår som jag inte får klippa av för henne, hon vill jag ska ha det kvar. Får se, det får väl vara kvar ett tag till jag blir trött på trasslet helt.. Och mina pilar har inte blivit betsade ännu.... Tänk vad slö jag har blivit...
  FAst nu efter inbrottet har jag haft så mycket annat att tänka på och vi har fått ihop några bågar så medlemmarna kan skjuta lite i alla fall. En sammanställd lista på vad som stulits har vi gjort och lämnat till både polisen och försäkringsbolaget. Nu hoppas vi på att få lite pengar så vi kan köpa in flera bågar. Det skulle ha kommit en grupp på 13 per nästa vecka och provat på skjuta båge, men vi har fått ställa in det på grund av att vi inte har bågar så det räcker. Men de skulle komma igen till våren så jag hoppas de gör det också.. Ja, det är inte lätt detta och från och med nästa vecka måste jag sätta gång att skjuta lite mera igen tills jag ska iväg och tävla 15 sept. 1440 rond är nog jobbig. Det ska skjutas 144 pilar på olika avstånd, den liknar 900 rond jag skrivit om tidigare, bara att jag ska skjuta två gånger på 30m då och med olika storlekar på tavlan. Det blir alltså 3 olika avstånd men 4 ronder.
  Nehe, nu ska jag leta lite på internet om var man kan hitta resultat från bågskytte VM i Frankrike. Proffset från klubben är där och vi är nyfikna på hur det går för honom.
  Ha det bra!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Recurven!
   Ja nu är jag inne,har skrivit upp lösenordet så det inte fastnar igen,men man vet aldrig med blogger,försökte ju med blogger innan jag kom till passagen,hade allt uppskrivet,men jag kom aldrig in på den så jag vet inte vad som hände med det...
   Försökrte skriva till dig när jag var i Älmhult,medans vi vilade efter resan,tänkte passa på och hälsa på min son men han hade flängt någon annan stans så den blev helt fel,vi var bara och hälsade på minj moster och en kamrat jag hade sen jag bodde på den sista lägenheten,och så var jag på kyrkogården också förstås.
   Ska lägga in ett nytt inlägg dels är detta förlångt nu och dels är det ett tag sen jag la in ett nytt inlägg ...
   Det har hänt mycket hos dig både stöld och sorg inom familjen.jag är lite slö att gå in och titta och lägga in ny kommentar men jag tror du förstår
   Hoppas allt ordnat sig till det bästa för dig.
   Hur gick det för proffset i Frankrike.
   Önskar dig en bra dag.
   Kramar

   Radera
 27. Godkväll!
  Ja, då är mormor begravd och vi fick smörgåstårta och kaffe efteråt. Det var samma präst som begravde morfar och hon är jättetrevlig. Det var lugnt och stilla i kyrkan, det spelades orgel och det var en gubbe som sjöng. Kistan var vit med fina rosa blommor på.
  Nu undrar vi dock vad min riktiga mamma har på gång?? Ska hon bära sig lika illa åt som vid bouppteckningen efter morfar?? Ja, man kan undra. Hon har ialla fall låtit en jurist leta reda på uppgifter om mig om jag var adopterad eller inte. Men det hade inte funnits något. Jag är mest förb... på att hon håller på som hon gör och att jag inte blir underrättad om detta. Det finns något som heter PUL. Får en jurist lämna ut saker om folk hur sm helst?? Även om det är min mamma?? Hoppas jag får svar på detta i morgon för min bror ska ringa juristen och fråga vad de håller på med?? Usch, släkten är värst...
  Annars nu i helgen har jag tagit mig an och grejat lite med pilarna, men inte betsat utan satt dit spetsar på medeltidspilarna och börjat klippa i fjädrarna vi ska ha på dom. De ska bli nitade på tisdag hoppas jag.
  Fy vad varmt och kvavt och klibbigt det varit nu i flera dagar och nätter, undrar när det ska bli normalt igen?? Ingen åska heller som kan rensa upp.
  Nehe, nu ska jag hämta något att dricka för törstig blir man..
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 28. Hej!
  Min bror har pratat med juristen idag och det visade sig att min egen mamma ljuger. Hon har inte forskat i mitt förflutna. Undrar vad hon har i görningen med det?? Försöker hon skrämma mig eller! Hur som helst ska jag åka ner till Norrköping på torsdag och vara med på bouppteckningen. Min mamma ringde tidigare i kväll och förklarade för mig att hon inte kommer pga att hennes bil krånglar och att min älsta morbror inte heller kommer så hon tyckte att jag inte behövde åka ner. Men det luktar ljug igen tycker jag.
  Jag har hållt på att klippa fjädrar till medeltidpilarna idag och även limmat fast fjädrar på en och ska nu börja linda en tråd under fjädern, genom fjädern och ovanför fjädern plus en förstärknings limmning till nocken. Det har jag inte gjort tidigare så det ska bli spännande och se hur det går!!
  Ha de bra!

  SvaraRadera
 29. Hej Agath!
  Jisses vad denna vecka försvann fort då? Var till bouppteckningen i torsdags och det var avklarat på ca 15 min. Jag trodde det skulle ta ett tag, fast det mesta var ju klart sedan pappa dog visserligen. Borka har bott hos mig över helgen för kompisen och hennes man skulle på lastbilsmässa, så blev hennes gubbe getingstucken på läppen och svullnade upp så han fick söka vård. Då blev de kvar en natt till. Jag har suttit och lindat tråd på mina mdeltidspilar och de är klara nu. Ska nitas i morgon hoppas jag. De andra 10 ska vara nitade och de behövs bara lindas tråd runt på dom. I helgen ska vi sy klart våra medeltidskläder.
  I lördags var jag och den nya tjejen i skogen och gick i ca 2½ timme och sköt på olika pappersdjur. Hade min nya båge med till skogen för första gången och det gick sisådär. Den är lite annorlunda mot den andra bågen, lite svårt att förklara, men den kommer att få vara en båge jag skuter långt med på taveltävlingar ute som jag tänkt från början. Kanske jag provar den inne i vinter på någon tävling.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 30. Godkväll!
  Denna helg har vi sytt medeltidskläder vi ska ha på oss nästa vecka när vi ska till Söderköping på medeltidsmarknaden. Det var mycket mera att göra än vad jag trott och tid tar det också. Har massor kvar att göra. Hittar inte var jag lagt mitt läderskärp som måste fixas.. Pilar kvar att göra också.. Uj, uj, uj, vi kanske skulle ha börjat tidigare.

  Vi fick tillbaka nästan alla våra stulna pilbågar i torsdags. De hittades ute i Vagnhärad, ligger utåt Trosa ca 4 mil norr om Nyköping. De var i gott skick men det syns ju att de legat ute i regnet. Får torka av dom så gott det går. De hade även hittat kogren och några pilar som var helt förstörda. Men det tycker jag var roligt...
  Nu ska jag hoppa i koj så GOD NATT!

  SvaraRadera
 31. Hejsan!
  Det går trögt med att sy klart medeltidskläderna. Hade tänkt att göra dem klara idag men då ringde de efter mig för vi skulle flytta in grejerna till Rosvalla. Så jag gjorde klart de 5 pilar jag hade kvar. Jag får väl fortsätta på fredag.
  Hade med mig alla koger hem och tvättade av dom sedan deras resa i skogen. De var fulla med mögel och skräp, men nu är de fina igen. Vi har hittat flera av bågarna som är trasiga och inte går att använda igen men det får väl bli ett försäkringsärende. Pappret är inte inskickat ännu eftersom vi inte gått genom bågarna ordentligt ännu.
  I morgon får jag min nya båge. Jag har köpt en ny recurvebåge eller barebow som de heter numera. Har fått den för halva priset som han som köpte den gav. Kunde inte motstå det. Ska sälja min lila båge i stället. Måste även försöka få tag på han som jag ska köpa långbågen av, men det är ingen brådska!
  Dagarna går och jag har börjat gymma igen på gymmet. Tar det lugnt nu i början för det är jobbigt innan man kommit igång. Ska dit i morgon igen.
  Börja med en ny blogg vetja. Så du kan komma igång att blogga igen.
  Ha de!

  SvaraRadera
 32. Hej Agath!

  Hur har du det?

  Min make Anders och jag var i Dalarna i somras. Det är ett vackert landskap. Hans bror bor i trakterna av Falun med sin sambo.

  Jag var för första gången på flera år inne på mitt alias på Passagen igår och läste ett meddelande från dig. Ursäkta att jag inte har svarat på det förrän nu men jag slutade gå in där för det var bara en massa "dating" , mest män som skrev..Och det är jag inte intresserad av. Men jag vill ha kontakten med dig!

  Du får gärna maila till mig!:
  kajsa.johannesson@gmail.com

  Ha nu en fin nyårsdag. Här i Stockholm är det klart väder och jag hör fortfarande smällare utanför fönstren, här på Kungsholmen. Vi bor hos en god vän till mig här.

  Varma kramar och tankar till dig från
  Kajsa

  SvaraRadera