tisdag 18 maj 2010

Det bidde ingen promenad idag.

Idag blev det inget av min promenad utan det blev bara en runda,skulle se om det var bruna bönor någonstans jag var så sugen på det idag,med dert var raggmunkar med fläsk idag och eftersom sambon hade det mned sig hem en gång så värde jag det och det smakade så fett så det har jag inte haft lust sén dess på det stället,då är det bättre att göra Raggmunk á la Recurven den är mycket bättre och att steka fläsket själv.Sen tycker jag det är vråldyrt på det stället vi var på,en potion kostade 96 kronor hutlöst dyrt anser jag.Nu ar jag startat videon och ska halka ner mellan lakanen.Godnatt önskar "Kaksmulan"//Agath.

10 kommentarer:

  1. God Morgon!
    Lät dyrt med raggmunk för 96 kr, det håller jag med om....hemlagat är nog godast och bäst! :)

    Själv hade jag kokpotatis kvar sedan tidigare som jag skalade och stekte på, det är så gott med stekt potatis och så blev det bacon och ägg till...*gott*

    Idag har vi en regntungdag, inte regn än men det är grått och det känns som molnen flåsar en i nacken när man är ute, lågt i tak ute idag med andra ord :(

    Hoppas solen hittat till idag!
    Kramar

    SvaraRadera
  2. Vaknat än Kaksmulan? Idag verkar det bli bra väder, igen!
    :)

    SvaraRadera
  3. Godmiddag!
    Här har det åskat nu på förmiddagen.
    Det var dyret med raggarmunk för 96 kr. Det blir mycket att göra själv för det priset..
    Jag gav faktiskt inte igelkotten mjölk, de tål inte laktosen, det står att man ska ge dom vatten. Men kattmat gillar dom och det har jag gott om. Torrisarna gillade den i höstas så det får denna också. Har kvar kattmat på burk också. Men jag kollade inte igår om den var kvar.. Ska göra det idag, och ge den lite mat.
    Sedan är det arbetskväll vid stugan så vi ska åka dit.
    Ha en bra dag!

    SvaraRadera
  4. Hej Witch!
    Ja det tycker jag också,så jag kommer i fortsättningen att göra egna raggmunkar
    fick ju ett bra recept av Recurven för ett
    tag sedan.
    Så du kokar potatisen med skalen på,det kan inte
    jag för de har så hemskt dåliga potatis här,mycket skadat om du förstår så över halva påsen går bort av det man köper,vi har klagat på detta men det har inte blivit någon bättring.
    Jag brukar bräcka skinka till stekt potatis,men bacon är också gott.
    Ja i dag har vi halvfin dag rätt vad det är så skiner solen.Hur länge den nu behagar befinna sig där.Sambon ville vi skulle köra och köpa plantor så jag ska strax gå.
    Kramar.

    SvaraRadera
  5. Hej Tigris!
    Jag snusade fortfarande kudden när du ropade,
    jag hade inte varit här än om du inte ropat så högt.haha
    Kram.

    SvaraRadera
  6. Hej Recurven!
    Här håller sig åskan på avstånd än så länge
    Ja det tyckte jag också,men det var nog inte som dagens rätt tror jag inte ibland har de
    2-3 rätter som dagens + alternativ,eller vad
    man nu säger...men jag tror det skilöjer bara en 10:a emellan ändå.
    Detb sa man ju alltid förr att man skulle ge
    igelkotten mjölk men det är väl förlegat då?
    Så du ska ut till skyttestugan och arbeta i
    dag,då får man hoppas du får en bra dag.
    Kramar

    SvaraRadera
  7. Potatisplantor kanske? Eller andra plantor som står på inköpslistan? *nyfiken*

    Bräckt skinka har jag nog jätte sällan, det är så smidigt med baconen tycker jag så det får bli det....
    Jag gör alltid egen rårakor fast jag kallar dem inte raggmunk som du såg..... har alltid sagt rårakor, kanske är dialektalt men jag tror det är detsamma eller så kanske råpotatis i råraka och koktpotatis i raggmunk??? *funderar*

    Passa på att njuta av dagen nu!
    Kramar

    SvaraRadera
  8. Witch!
    Ja vi har ju pratat om att köpa Bintje en gång till,jag vet inte om de var för gamla de vi köpte sist,men annars var det blommor.vi får se
    han ska ju handla åt sin mamma också vi får se vad vi hamnar.
    Att jag sällan har bacon är väl for att det finns´alltid när man äter ute.På sommaren brukar jag köpa rökt fläsk och skiba själv lite annorlunda men det är bara på sommaren jag har det.
    Rårakor låter som smeten till kroppkakor där har man både riven och kokt potatis.Nej jag har bara riven potatis i ägsmeten.eller har jag fattat dej fel?
    Ja jag ska börjar min promenad så får vi se vad han plockar upp mej.
    Hoppas du får en ´bra dag.
    Kramarpm

    SvaraRadera
  9. Rårakor så river man rå potatis och vänder ner i "typ" pannkaksmet kan man säga och sen steker man dem..... kroppkakor gör jag på koktpotatis som man gör "typ" mos och fyller med rimmad stekt skinka och lök, formar till bollar och sen kokar upp i saltat vatten!

    Kramar

    SvaraRadera
  10. Hej Witch!
    Ja det var så jag menade jag gjorde när jag gör raggmunkar,men kroppkackor,har man ju bägge delar väl en kamrats hennes mormor brukade bå¨de ha riven rå potatis och riven kokt potatis i en smet.Men jag har aldrig varit förtjust i kroppkakor jag äter hellre annart,men vi är så olika vi männiksor.Jag
    mninns min mamma gjorde en typ av kroppkaka på bara moset men stekte den i stället,jag åt det
    men det gillade jag inte heller.Men piroger gillar jag särskilt hemmagjorda inte de som finns i affären.
    Kramar.

    SvaraRadera