lördag 21 november 2009

Näst sista Lördagen i denna månaden.

Nästa Söndag är det första advent och julskyltning lite här och var i landet,men vi är lite annorlunda här för här har de gammeldags julskyltning som är på Torsdagen innan första advent.Har ni köpt hem stakar stjärnor ljus glitter och mossa litte flugsvampar att sätta i mossan.Ja det stundar bråda tider nu,men först har vi en vecka kvar innan det är dags,men vem har sagt man måste vänta till sista minuten.Idag blev en sen dag jag är nyss utkommen från duschen,försökte duscha av mej träöttheten efter en dålig natt det har blåst så väldigt mycket här,så jag låg och tänkte på den gången vi var bjudna till min bror och svägerska, detta är så länge sen så min store son var väl 4-5 år gammal.Min svägerska brukade ha ett dignande bord med all skön läckerheter som hör julen till + lite till...Precis när hon tar ut Janson och det som hon hade för värmning ifrån ugnen så gick strömmen,så den julen fick vi äta till levande ljus,visst var det mysigt,men det var inte så roligt för hennes pappa som skulle vara tomte han fick läsa paketens adresslappar med ficklampa,det måste varit jobbigt.Sådan jul glömmer man aldrig.0ch sen när vi körde hem så vräkte snön ner så min mor fick krypa fram och vi hade 5 mil att köra.Men vi kom hem utan några
problem men tid tog det.Nåja det v ar då det,Nu så vill solen visa sig lite innan jag duschade så lyste den gott,men säg det som får vara.Kram till den som vill haJag önskar er en trevlig Lördag.//Agath.

12 kommentarer:

  1. Du,Agaath..den gammeldags julen saknar jag..så iår, så ska jag göra en sådan,,vilkan härliga minnen man har från sin barndom eller hur? jag växte ju upp hos min Farmor och Farfar och de var ju Nykterister,så jag behövde aldrig uppleva "fylla" på våra storhelger,,och det har aldrig mina barn heller fått vara med om..tycker så synd om alla som har det "jobbigt" över Jul..och alla barn som far illa...ha det fint ikväll kramar!

    SvaraRadera
  2. HIHIHI Nu när vi vet hu vi ser ut...så då kan vi ju träffas till nästa sommar eller hur????

    SvaraRadera
  3. Hej Agath! Ja jisses, så fort tiden går! Inte länge sedan det var somrigt och varmt och man kunde sitta ute och nu är det snart advent.

    Mina grannar i huset mittemot har i alla fall haft adventsstaken uppe i över två veckor redan. Och i butikerna har julskyltningen pågått sedan slutet av oktober.

    Önskar dig en fortsatt trevlig lördag och helg. Jag ska åka och hälsa på min väninna som är nyopererad, och vet inte riktigt när jag kommer hem.

    Kram!

    SvaraRadera
  4. Hej Agath!
    Ja oj oj vad tiden rusar iväg man hinner inte blinka och fortare och fortare går det med..


    Helt riktigt man ska använda saker tills dom är utslitna tycker det är en sjuk överkonsumtion idag och folk köper nytt och nytt, nej fungerar något bra så använder man det bra beslut.

    Hi hi okey jag förstår att det blir en omväg runt Calmare, vad har han utbildat sig till då? Klart du ska vara där och fira när han tar "studenten"..
    Ha en fin lördag du med..
    Kramar i massor

    SvaraRadera
  5. Godkväll!
    Har varit ute med Bounty som tyvärr är halt i ett bakben, men hältan sitter nog inte i benet utan i ryggen. Det är en gammal grej han har drass med. Inget att göra åt. Det kommer och går liksom! Men han var pigg och glad och klev på bra i skritt också. Skritt är när hästen går.
    På Gotland finns det inte vilt som på fastlandet. Det kan väl vara några enstaka förrymda hjortar i så fall. De flesta går i hägn eller i djurparken (det finns en djurpark på Gotland) men jag har inte varit där. Det mesta vilt som finns på Gotland är Rabittar (harliknande) Jag har aldrig sett varken rådjur eller älg där. Inte har de väl simmat dit heller skulle jag tro.
    Ha det skönt i kväll!
    Ps. Jag har inte mailat ännu, tänkte börja med det nu. Ds.

    SvaraRadera
  6. Hej Mary-Louise!
    Oja en gammeldags jul hemma hos morfar och mormor,vi var där vart annat år för de var rätt många syskor,så den mostern som var min gudmor och vår familj turades om för det fanns inte sängplatser till alla.Julafton,oh vad jag kommer ihåg dem vi spelade kort 31 kommer du i håg det kortspelet?Tills det var dags och sätta sig inne i rummet och vänta på tomten,som var min morbror som var tomte och min mosters store son.Det var stämmning kan jag tala om.Det fanns ingen sprit heller att tala om mer än min morfar som brukade ta sig en hutt.Vilken gran han hade med kristyränglar och kristyrkringlor som hängde i granen,sen fick vi barn vars en av dessa kristyr sakerna.Men vilken gran så vacker,och äkta för bonden som bodde i närheten lovade min morfar att få hugga så löänge han levede.Ja de julaftnar får man inte tillbaka.Där inte julklapparna var något symbolisk.Om du förstår hur jag menar.
    Ja jag håller med dej fullt och fast det är alldeles för många barn som far illa,som aldrig
    har upplevt det fina som en annan fått göra.
    Kramar.

    SvaraRadera
  7. Mary-Louise!
    Vi får väl se,utseendet har ju ingen betydelse
    Det är ju avståndet inte sant?
    Kramar.

    SvaraRadera
  8. Hej igen!
    Nu har jag fixat klart och mailat till dig!
    Nu ska jag hänga tvätt. Jag blev ju så hårig när jag klippte hästen, så jag tvättade dom direkt för att slippa alla hästhår. Det kliar så hemskt!!
    Ha dé!

    SvaraRadera
  9. Hej Wolmer!
    Ja den går alldeles före fort.Men det är väl bara att hänga med,du skulle se så mycket de skyltar med redan även på gatorna.Ja på vissa ställen har de så här också,sen har de det nästan ända till midsommar.Ja och snart ska du själv in för operation,är du något nervös?
    Jag önskar dej en skön Lördag.
    Kramar.

    SvaraRadera
  10. Hej Mia!
    Kan det beror påens ålder att det går så fort.
    Jag tycker jag hinner inte med i den takten som
    jag skulle behöva....
    Ja jag grunade och grunnade som Dr Baltarzar,kommer du i håg honom*ler*Nu blir det så i alla fall och det är det billigaste,visst blir det dyrt ändå men inga 7.eller 8000 kronor.Han skulle skicka en räkning.
    HYade jag bott i Virserum som jag bodde en gång då hade
    det inte varit en omöjlighet*ler*Men nu bor jag ju på annan ort så det hade blivit för långt.

    Han går sjusköterskelinjen får barta hoppas han får ett bra jobb.Han har jobbat på alla sina lov
    inom vården,och jag har bara hört goda vitsord om honom.Jag har ju vänner kvar där jag bodde innan,som håller lite koll åt mej,jag bor för lång ifrån.
    Jag önskar dej en trevlig Lördag.
    Kram,ar.

    SvaraRadera
  11. Godkväll Recurven!
    Usch då ska det där börja igen,får Bounty int en lugn stund.Men om han kan skritta så kan det väl inte vara så väldans mycket eller hur?De flesta djur som är på gottland är ju får,vet du ett år var vi där mina föräldrar min bror och hans tjej och jag.Då köpte min mor en päls mitt på sommaren,den var snygg,den fick jag ärva när hon köpte sig en minkpäls några år senare.Min far skulle visa oss vad han legat i det militära,där behöver de ju fårhundar som
    samla ihop fåren.Ja hjort finns det nog var sgtans,apropå det så höll vi på att köra på en hjort nu på hemvägen.Det var lite otäckt.haha man kan ju aldrig veta om de simmat dit eller de kanske tog båten*ler skälmskt*
    Harar och kaniner finns det väl gott om där.
    Kramar.

    SvaraRadera
  12. Recurven Igen!
    Ja jag får titta på det sen,jisses vad nyfiken jag är.Ja det kan jag tänka mej att det kliar.
    Tur du har maskin.
    Kramar.

    SvaraRadera