lördag 14 november 2009

Det är en grå dag idag....

...men vi har inte så långt kvar innan advendtsstakar och stjärnor pryder våra fönster och bord,och snön som kommer att falla, det kommer att ljusa upp det igen,.Det är nu som det är den tristaste tiden på året då mörkret är längre än ljuset på en dag.Vitamintabletterna åker fram + frukten som vi varit slarviga med att äta,åtminstone jag,men det är väl snart dags för navelapelsinerna igen,eller navelina som de heter här uppe.Allt byter namn lite hit och dit.Det börjar jag bli van vid.Men en sak jag inte tror jag vänjer mej vid det är att varje gång jag går till köttbutiken och vill ha en bit fläsk då kommer de alltid med en hel fläskbit i vacuumförpackad plast, det verkar som det är bara jag som köper färskt fläsk häruppe,visserligen har jag fått handlarna att ändra på lite med kött,tex fläskben gick inte att få tag på här när jag kom hit,men numera har de det.Undrar om de inte kan ha egna val och fråga utan bara köper det som finns i disken.Och aldrig att det är billigt heller,förr köpte jag vart eftersom det var billigt,då hade man annan matsedel.Där jag kommer ifrån fick man en tidining på Torsdagen vilket som var billigt under veckan,då kunde man få tag på en fläskstek med svål tex.Här ser de ut som ett levande frågetecken när man fråga om det,eller revben med svål.Undrar vad de skulle säga om jag ville ha danska kotletter.Det vet de säkert inte vad det är haha.Kram till den som vill ha..Jag önskar er en trevlig Lördag.//Agath.

16 kommentarer:

  1. Stakar????

    Ljusstakr menar du väl???

    *skojar lite och har lite snuskig fantasi ibland ?
    ;-)

    Här är grått också. Snöade igårkväll och i natt.
    Vilken tragisk och sorglig historia ur ditt liv du berättade i din kommentar i min blogg.
    Men din f.d. Konrad har det bra nu och sitter däruppe och snackar med min morfar Konrad. Det tror jag.

    Kram

    SvaraRadera
  2. Hej Ninasol!
    Javisst menar jag ljusstackar*fniss,
    Ja löite måste man ju skoja.

    Här är så mörkt nu så det är inte klokt
    helt svart ute,inte ens lamporna vid vägen
    lyser upp.

    Ja det var väldigt tragiskt,att en människa som har varit en av de gladaste jag mött,kan bli så
    tyst och tilolbakadragen efter sin frus och sin pojks uppbrott.Han som var den roligaste som jag
    haft sällskap med,varför gör man slut med en sådan?
    Ja han sitter nog och pratar med din morfar.*ler*
    Jag önskar dej en trevlig Lördag.
    Kramar.

    SvaraRadera
  3. Nu måste du förklara vad navelapelsin och navelina är..Har aldrig hört talas om detta?
    Har ni bestämt när ni ska åka till Småland ännu?? Jag tycker det drar ut på tiden... Själv drar jag och min tränare till Södertälje på recurvkurs i morgon. Kommer hem framåt kvällningen igen. HA det så bra!

    SvaraRadera
  4. Jäsingen!
    Jag glömde ju!!
    Jag undrar om du har något recept eller förslag på vad man ska göra med en entricotebit jag har fått. Den är på nästan 1 kg..
    Är urkass på fina köttbitar liksom. Synd att det inte är sommar för då hade åkt på grillen..

    SvaraRadera
  5. Recurven!
    Det är de apelsiner som har precis som en navelsträn när man delar den och så finns det småklyftor i samma apelsin nog har du väl sett dessa ibland brukar man kunna köpa dem i nätpåse.
    Lädsr man den lapp som medföljer saer man att det står vad apelsinen heter.Det är inga Jaffa med sina tråkiga skal dessa är en mindre sort men frukten b lir större än Jaffans när den är skalad.Hoppas jag förklarat så du förstår.

    Jo jag vet du drar iväg imorgon.Jag har ringt min son han arbetar så mycket nu,men jag ska slå honom en signal till och be honom bestämma när vi ska komma.En dag ska väl ändå gå att få in-
    Ha en nice dag i morgon.
    Och var rädd om dej när du kuskar på vägarna.
    Kramar.

    SvaraRadera
  6. Re curvcen igen!
    Jag ska se om jag hittar ett recept man kan använda det köttet,för det är ju en av de finare köttdelarna inte sant?
    Ska gå ut och kika nu innan Körslöaget.
    Återkommer.

    SvaraRadera
  7. Ädelsten
    Idag köpte sambon "riktiga apelsiner" som han säger. Namnet du skriver kände jag inte till men det är den sortens apelsiner du beskriver!
    Ser också fram mot att få ta fram ljusstakarna så det blir lite mysigare.
    Ha en trevlig helg. Kram

    SvaraRadera
  8. Hej PreddieTigern!
    Ja är de inte goda så säg,smakar vitaminer
    till max eller hur?
    Ja visst blir det myssigt när saqmmetsgardinerna åker fram och ljusstakarna i fönstret ochj lite annat smått och gott.
    Jag önskar dej öckså en trevlig helg.
    Kramar.

    SvaraRadera
  9. Hej! Vi tittade in på några svenska städers webkameror... måste säga att jag glömt hur dystert det kan vara en novembereftermiddag i Sverige. En ordentlig vitamininjektion ser nödvändig ut. Apelsinsäsongen är på gång nu när det närmar sig jul. "Valencia" brukar vara söt och saftig.

    Fläsklägg med svål och grisfötter kan vi få förutom svål på skinkan och stekfläsk. Däremot har jag aldrig hört talas om revben med svål. Det blir nog lite skillnad beroende på vilken landsända man bor i. Vad är det för skillnad på en dansk fläskkotlett och en svensk? En annan som bara är värmlänning är ju outbildad alltså ;)
    Hoppas lördagkvällen är riktigt skön.

    *kramis*

    SvaraRadera
  10. Hej Ginger!
    Jasså du tittade på Sverige,det är så mörkt och trist nu,och det blir lite mörkare innan det vänder för att bli ljusare igen,och det är väl strax innan ann jul för vintersolståndet är den 21 december.

    De apelsiner jag gillar navel,de är inte supersöta utan lite sura det där gillar jag.

    Fläsklägg kan vi också få här,skinkan med svål det är den de kallar flintastek här.Revben men med svål har jag bara ätit 2 gånger men det är fullt möjligt,men det är mest Danskarna som gör sådant,glöm inte att jag var gift med en Dansk en gång*ler*Danska kotletter ser ut som en vanlig kottlett men den skillnaden att det är med svål ytterst,man kan få tag på det Där jag bodde innan i alla fall.Du är inte outbildad du
    har bara inte rört dej bland sådana människor som jag,du har ju många intressanta rätter eller
    hur?Jag har tittat på körslaget,och fortsätter
    med Die Hard 4.0 med Bruce Willis.
    Jag önskar dej entrevlig Lördagskväll.
    Kramar.

    SvaraRadera
  11. Godnatten!
    En snabbis innan sängen. Jag fattar nu vad du menar med apelsinerna, har dock aldrig sett namnet tidigare.
    Sambon vill gärna ha det där receptet på Entricoten med senap och örter. antingen lägger du ut på bloggen eller så mailar du, välj själv.
    Önskar en GODNATT nu.

    SvaraRadera
  12. Hej vännen agath!!!

    JA!! Jag är "anventsstaker" och stjärnor....våra
    fönster....
    Jag är "dansbandskampen"...
    nej!! inte körslagar...sjunger...

    Kram nilla

    SvaraRadera
  13. Recurven!
    En liten senis,satt och tittade på filmen på 4:an
    Receptet lägger jag på mihn blogg i morgon,jag har den här jämte mig så du ser den nä'r du kommer hem.
    Lycka till i morgon.
    Jag önskar dej en god natts sömn.
    Godnattkramen.

    SvaraRadera
  14. Hej nilla!
    Roligt du hittade hit.
    Ja nu är det snart den tiden då vi ska ha glitter
    och stjärnor och 4 ljusen som ska tändas.Det är inte många veckor kvar.
    Så du tittade på dansbanstävlingen,jag tittade på körslaget.Men de håller väl på ett par veckor till på dansbanstävlingen får jag hjoppas för det är ett trevligt program det också.
    Jag önskar dej en god natts sömn.
    Godnattkramen.

    SvaraRadera
  15. Hej Agath! Tack för upplysningen.
    Inte kom jag ihåg att du varit gift med en dansk.
    Här har jag inte kommit så långt som till sängen än, men det känns som om det kommer att bli en tidig kväll.Får väl se vad jag kommer att somna till ... det brukar inte vara svårt att hitta något spännande.

    Kram!

    SvaraRadera
  16. Hej Ginger!Blev lite osäker först om det var du,
    men sen såg jag ju.Jomen visst har jag varit gift med en Dansk ett kort stormigt äktenskap,
    Eftersom jag inte visste det var du så chansade jag och gick över till dej.Såg att du också hade
    lagt in ett recept.Häromdagen pratade jag om ragu
    med sambon det är ju så in i vassens gott.Ska försöka få in det till mej så jag kan göra den en gång.
    Jag önskar dej en trevlig Söndag.
    Kramar.

    SvaraRadera