fredag 16 oktober 2009

För att mildra liberum-weto något så.........

Ingredienser:
20 st.
100 gr. smör.
100 gr. mörk choklad.
1 dl solroskärnor.
2 ägg.
2 dl strösocker.
1 ½ dl vetemjöl.
1 tsk. bakpulver.

Tillbehör:
Ugnfast form ca 20 x 30 cm.

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader smält smöret.Hacka chokladen grovt och låt smälta med smöret.Låt chokladblandningen svalna lite.Blanda ner ½ dl solroskärnor och ägg.Tillsätt socker,mjöl och bakpulver.Blanda till en jämn smet. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsfast form ca.20 x 30 cm.Bred ut smeten på bakplåtspapperet.Strö över resten av solroskärnorna som Garnering.Grädda kakan ca:25 minuter.Låt kakan svalna lite innan du skär den i 20 bitar.

Lycka till

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar