4 portioner.
500 gr färskpotatis
8 knippmorötter
8 gröna sparrisar
4 färska lökar
150 gr sockerärter
1,5 liter grönsaksbuljong
(vatten,buljongtärning eller fond)
1 kruka basilika
1 kruka persilja
2 vitlöksklyftor
1 dl mandelspån
1 dl olivolja
1 dl riven parmesanost
salt och svartpeppar
Gör så här:
Skölj och putsa potatisen.Ansa och skala morötterna och dela dem i halvor.Skär bort 2 cm av nedre delen av sparrisen.Dela sparrisen i halvor.Ansa och dela löken i mindre bitar.Koka grönsakerna i grönsaksbuljong,potatrisen tar ca 20 minuter.morötterna 5-6 minuter,sparris och lök ca 2 minuter och sockerärterna ca 1 minut.Plocka basilika och persilja,skala och skiva vitlöken.Mixa örterna och vitlöken med mandel,olivolja,och parmesanost till en jämn tjock sås,smaksätt med salt och peppar.Servera primörerna med mandelpesto och bröd eller till grillad kyckling.
För Alla:
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Rätten är laktosfri.
Gluttenfri:Servera med gluttenfritt bröd.
Mjölkproteinfri:Uteslut parmesanost och servera med mjölkfritt bröd.
Äggfri:Känsliga äggallergiker bör välja ost och konserveringsmedlet E1105 lysozym.
Lycka till.
Godkväll!
SvaraRaderaNu har dt limmats massa fjädrar må du tro. Men det är 8 par av pilar som jag inte kan göra något åt. Man skjuter ju med 3 pilar i en serie och dessa är bara 2 o 2. Trasiga, bortskjutna?? vet inte. Vi åkt ut till klockan 15 och var klar vid 19 tiden. Så var vi och tankade bilen och köpte hem soppa till gräsklipparn. Bensinen var "billig" idag, 12,77/l. Under 13 kr, det var länge sedan, och ändå är det semestertider...
Att hästen skrapar med hoven i marken när du pratar med den är att den tigger godis av dig. Eller så trodde den att du skulle komma med mat. Bounty gör så när han tycker jag är för långsam och då brukar han slå hoven i matbaljan också så den flyger sin väg. Tur att den är av gummi så den håller.
Nu är jag ganska trött för det tar på att sitta och limma i denna värmen, men jag satt inne och limmet torkade ovanligt snabbt nu och det underlättar ju lite. Så snart är det lägg dax för mig. Så jag tänker önska dig en GOD NATT!!!
Hej Agath!
SvaraRaderaVilket gott recept!!!
Jag skall skriva ut det och använda mig av den vegetariska delen.
Idag har jag haft en skön dag ute i Sundhammar (några mil väster om Kungälv). K. passar A:s hus under en vecka och vi är alla barndomsvänner.
Tyvärr, brände jag mig i solen. Solen och vinden ihop är riktiga lurifaxar...
Nu skall jag snart sätta mig ner framför TV:n och se ett gammalt avsnitt av Criminal Minds.
Varm nattikram till dig från
Kajsa
Låter verkligen gott !
SvaraRaderaSköt om dig !
Kramar, Doris
Hej Recurven!
SvaraRaderaDet är både ett nyttigt jobb och roligt efter vad jag förstår.
Att det blir en delbortskjutna kan jag förstå,för allt kan ju
inte käpprakt inte sant?
Bensin har vi inte haft sen vi bytte bil till en dieselbil
så jag vet liksom inte vad det kostar idag.
Jasså är det därför den gjorde så,idag tittade den efter mig
så fort jag syntes,hur långt nu de kan se förstås.För mig var
han alldeles för långt borta men jag såg han kika mot mitt håll.
Ocg har frustade eller brummade vilket det heter när jag kom nära
är det för jag pratar med dem eller?Vissa hästar följer mig ibland
men nu är det länge sen jag gick på gång/cykelvägen förstås,en av
hästarna där ville inte jag skulle gå.
Godnatt sov så gott.
Kramar.
Hej Kajsa!
SvaraRaderaKom att tänka på dig när jag var på hemväg från min promenad.
Du sa ju jag skulle lämna en blänkare,nåja du såg den ändå bra.
Jamen rätten är ju vegitarisk eller är det jag som missar en del
kanske kan få en lärdom hur jag ska titta på recept.
Aj då brände du dig av solen det lät inte bra,smörjer du inte
in dig med creme mot solen.
Jag ska själv sätta mig och titta på SCI NY och Criminal minds.
Kramar.
Hej Doris!
SvaraRaderaJa det tyckte jag också.
Detsamma till dig.
Kramar.