Dessa lammskivor med touche av honung serverar du med späda vårprimörer i foliepaket.Elegant och fräscht.
tid 40-45 min varav 20-25 minuter i ugnen.
4 port.
4 skivor (á ca 150 gr)
lamskött av steken
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
10 hackade mandlar
1 tsk kanel
2 msk honung
1 msk citronsaft
Vårprimörer:
1 litet blomkålshuvud
200 gr sockerärter
½ knippa salladslök
½ knippa späda morötter
2 msk smör
½ msk citronsaft
1 tsk dragon
Gör så här:
Beställ lamskivor i butiken och be att få dem tillskurna där.Salta och peppra köttet.Ansa grönsakerna och skölj dem.Dela blomkålen i buketter.Strimla löken.Skär ev morötterna i bitar.Riv av 4 bitar aluminiumfolie.Smörj dem lätt.Fördela grömsakerna på varje ark.Lägg på lite smör och pressa citronsaft över.Krydda med dragon.Vik ihop till paket.
Hacka mandeln.Blanda den med kanel,honung och citronsaft.Pernsla blandningen på köttet.Lägg köttskivorna på galler i en ugnspanna.Ställ grönsakspaketen bredvid.Ställ in formen i ugnen i 200 grader 20-25 min.
Servera lammskivorna på tallrikar med grönsakspaketet som var och en får öppna själv.Bröd och sallad serveras till.
Tips:
Rätten kan grillas på utegrill eller ugnsgrill.Vänd då köttskivorna en gåmg under grillningen.
Grönsakspaketen kan ställas lite vid sidan av den varmaste delen av grillgaller och tillagas som ovan.
Smaklig spis.
Tjingeling!
SvaraRaderaYusen tack för att du tänkt på mig idag i denna blåsten, tävlingen avklarad och efter det kom regnet på de som gick vidare till finaler. Långbågar gör inte det.. Hur det gick för mig?? Vill du verkligen veta det??? Jag hade ju hamnat i herrklassen igen och hade 3 motståndare. 1 var sjuk så han kom inte tyvärr.. Men det visade sig ganska snart att blåsten skulle bli den värsta fienden. Vid uppvärmningsskjutningen missade jag en pil och den for bakom tavlan, men det räknades ju inte som tur var.
Du får läsa på min blogg snart, ska bara skriva där först..
Ha det bra!
Hej Recurven!
SvaraRaderaSå ni har också haft det blåsigt.ja det verkar
till att vara en helsikes dag,blåst och pilar
vill det inte gärna komma ur balanse då?
Kramar.
Hej min vän
SvaraRaderaDu har väl inte blåst bort i dag, för det har nästan jag :-)))
Men om man nu ska se det från den positiva sidan, (och det ska man ju) så torkar marken fortare, efter gårdagens eviga regnande.
Ha en bra kväll
Kram
Susanne
Hej Susanne!
SvaraRaderaNej idag blev det inte mycket av den varan,vet du när vi var ute och körde så såg vi kadavret efter en grävling då tänkte jag på dina grävlingar.De stackars små djuren få sätta livet till för alla bilister.
Här blåste det så jag kunde inte ta kepsen på mig,utan jag tog hucklet
i dag.Mitt hår ser inte klokt ut just nu....
Ha en bra kväll du också.
Kramar.
Hej! Det där kanske jag kan använda. Det ser gott ut och skivorna
SvaraRaderaser ut ungefär så, men jag har för mig att köttet skulle marineras.
Tack snälla du för hjälpen :)
*kramis*
Hej Ginger!
SvaraRaderaJa jag tror det kan vara något för dej,
det tycker jag också det gör.Men visst
är det väl en slags marinad detta också
honung,1 tsk salt,vitpeppar,hackade mandlar,
kanel,honung,citronsaft eller?
Det var så lite så jag har ju den i min
receptsamling.
Kramar.
Hej Agath! Nu har jag hittat ett recept på en
SvaraRaderamarinad jag tror jag kommer att gilla och förhoppningsvis
maken ... Lamm är lite speciellt.
Marinaden är lite kryddig med koriander och cumin
och innehåller balsamisk vinäger samt vitlök.
Sedan är det nog bara att
grilla skivorna några minuter eller stycka
upp köttet på kuber och träda upp dem på spett och grilla.
Köttskivorna hade gärna fått vara aningen tjockare.
Jag såg faktiskt ett amerikanskt recept med
honung så den idén behöver inte alls vara dum,
men jag har ingen honung hemma.
Tur är att jag inte tagit ut köttet ur frysen än.
Det ger mig tid att bestämma mig :), men jag
behöver använda det snart.
I kväll åt vi hemmarökt Yellow Fin Snapper.
Det var inte så dumt det heller.
Nu sover du nog gott. Ha en riktigt skön söndag.
*kramis och tack skall du ha*
Hej Ginger!
SvaraRaderaVad bra att du fann en som du kunde tänka dej till dina
lammskivor,själv har jag aldrig tyckt om lamm kanske
beror på att jag köpte en stek och åt kallt du vet när
man ska ställa det i kylskåpet.Det smakade tran,sen dess
har jag inte velat ha lamm,men smaken är ju förskillig
Själv vill jag inte krydda för mycket på kött för det tar
bort lite av köttets egen smak.Grillmarinerade köttbitar
köper jag aldrig,utan jag vill marinera dem själv,jag
inbillar mej att det är inte färskt kött utans sådant de
vill bli av med.sas.
Ja sovit har jag gjort i etapper,
Det var så litre så.
Kramar.