Dessa läckra bakelser består av tunna smördegsflarn med smak av kanel och kakao.Flarnen är spröda och goda tillsammans med den lena vaniljfromagen.
Ingredienser:
6 st
Botten:
4 plattor fryst smördegs (ca 8x18 cm)
2 msk kakao
1 tsk mald kanel.
Fromage:
3 gelatinblad
4 dl vispgrädde
3 msk florsocker
1 msk vaniljsocker
Garnering:
kakao
ca: 150 g röda vinbär.
Gör så här:
Tina smördegsplattornaLägg dem lite omlott med långsidorna mot varandra.Blanda kakao och kanel och sikta blandningen med hjälp av en tesil över ett bakplåtspapper.
Lägg smördegen på pappret och klavla ut den lätt.Vänd på degen,fyll på med kakao och kanel och kavla ytterligare lite tunnare.Vik ihop degen i tre delar och kavla ut den till en platta,ca 20x40 cm.
Lägg degplattan på en pakpappersklädd plåt.Nagga den med en gaffel och täck med bakplåtspapper.
Lägg en plåt direkt på degplattan.Den får inte jäsa upp under gräddningen.Grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 15 min.Låt plattan svalna på galler.Skär den sedan i fyra bitar,ca 10x20 cm.
Gör fromagen:Lägg gelatinbladen i en skål och täck dem med kallt vatten.Låt dem dra 10 min.Vispa grädden löst med florsocker och vaniljsocker.Krama ur gelatinbladen.Smält dem på svag värme och rör ner dem i grädden.Låt stå kallt en stund.
Lägg en av smördegsbottnarna på en tallrik,bred ut 1/3 av fromage.Varva resten av smördegsplattorna och fromagen.Sikta lite kakao på översta plattan.Låt tårtan stå kallt ett par timmar eller över natten.Skär bakverket i potionsbitar.Garnera med vinbär.
Smaksätt fromagen:
För att göra fagilitébakelserns lite annorlunda kan du välja att smaksätta fromagen,testa dig fram för att hitta din egen favorit.Eller varför inte testa med 1 msk likör,punch eller färskpressad citronsaft?Du kommer inte att bli besviken!
Lycka till.
Hej! Fromage som är så gott, smördeg är inte fel heller.
SvaraRaderaHa det så bra. Kram Carina
Hej Carina!
SvaraRaderaJa det är himla gott med fromage,
jag tyckte inte att bakelsen så så fel
ut,det börjar snart bli den tiden med
då det är dags för vinbären inte sant?
Ha det bra du också
Kramar.
Hej Agath
SvaraRaderaDet här ser gott ut, lite mer jobb att göra.. kanel och kakao en trevlig kombination...mums..bra också att man kan köpa färdiga mördegsplattor... bara lite svårt att få tag på vinbär...vinbär som är så gott...jag brukar göra en efterrrätt på honungsmelon och röda vinbär som man får köpa på torget.... lätt..friskt och gott
Ska kolla ditt recept lite längre fram..har du själv bakat dem....
Ha en fortsatt trevlig kväll..det verkar som vi får lite sämre väder..det har ju varit så otroligt fint
xxx
Hej Kojiki!
SvaraRaderaJa jag tyckte också det såg gott ut,
därför tog jag den,visserligen är inte
vinbären redo än men snart så....
Nej jag fick det häromdagen så det tar
nog ett tag innan jag kan baka den.
Hoppas du och Ian haft en trevlig dag/kväll.
xxx