lördag 13 mars 2010

Kanske baka denna kakan och få en försmak om sommaren,det vore väl inte dumt.

Fläderns doftande klasar får oss att känna att det är sommar.Fira detta med den här mjuka kakan,som får sin friska och spännande smak av just flädersaft.

Ingredienser:
10-12 bitar
 75 gr smör eller margarin
2 ägg
1½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ dl koncentrerad flädersaft

Glasyr:
2½ dl florsocker
2 msk citronsaft
1 msk vatten

Garnering:
raspat eller strimmlat skal av en
½ -1 citron eller limefrukt

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader
Smöra och bröa en bakform,ca 22 cm i diameter.
Smält matfettet och låt den svalna.Vispa ägg och socker
pösigt.Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret,matfettet
och flädersaften.Häll smeten i formen.
Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen ca.30 min.
Låt den kallna.
Gör glasyren:Rör florsocker,citronsaft och vatten till en
slät glasyr.Bred glasyren över kakan.Garnera med citronskal.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Utan Flädersaft:
Har du ingen flädersaft hemma kan du ändå baka kakan med gott resultat.Ersätt då saften med motsvarande mängd mjölk,
vatten och citronsaft.

Vackert mönster:
Med hjälp av en gaffel kan du enkelt göra  dekorativa och fantasifulla mönster i glasyren.Tänk på att göra dem innan
glasyren stelnar.För att mönstret ska komma till sin rätt kan du utesluta citronraspet.

Lyckla till.

2 kommentarer:

  1. Ädlis,
    man tycker att folk inte skall kunna göra som "galnegrannen" men så länge ingen blir biten får de hålla på!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Tigris!
    Nej man får inte ha hundar lösa
    i sin trädgård heller tror jag.
    Men visst var det väl hemskt för
    den tjejens mamma som blev biten och
    hunden ihjälbiten,nu trivs mamman inte
    där de boer längre så de ska söka sig
    upp mot småland igen.
    Kramar.

    SvaraRadera