söndag 7 mars 2010

Har satt bilder till mina andra recept så jag har varit upptagen.En tårta som plåster på såret kanske?


Ingredienser:
6-8 bitar

Botten:
100 gr smör
1½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
2 ägg
1 dl vatten

Fromage:
3 gelatinblad
4 passionsfrukter
2 ägg
½ dl strösocker
1½ dl vispgrädde

Garnering:
2 dl vispgrädde
1 msk färgat dekorationssocker
2 dl créme fraiche
3 passionsfrukter

Tillbehör:
Hjärtform, ca 1½ l

Gör så här:
Börja med bottnarna:Sätt ugnen på 175 grader,Smöra och mjöla bakformen.Smält smöret och låt det svalna.
Blanda samman socker,mjöl,kakao,vaniljsocker och bakpulver i en skål.Vispa äggen och koka upp vattnet.
Blanda ner ägg,smör och till sist det heta vattnet i mjölblandningen.Rör till en slät smet.Häll smeten i formen och grädda kakan ca. 30 minuter.Låt kakan svalna en stund i formen innan den stjälps upp.Låt svalna på galler.

Gör fyllningen:Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 5 min.Dela passionsfrukterna och gröp ur innerhållet.Passera fruktköttet genom en sil med hjälp av en sked och ta vara på saften.
Vispa ägg och socker pösigt.Vispa grädden.Låt gelatinbladen rinna av..Smält dem på svag värme i ca: hälften av fruktsaften.Häll gelatinblandningen i resten av saften och blanda ner äggvispet.
Vänd slutligen ner den vispade grädden till en slät kräm.Ställ bunken kallt en kort stund tills fyllningen börjat stelna,ca 15 min.
Dela kakan i två bottnar och bred ut passionsfromagen mellan.Ställ tårtan kallt,ca.30 minuter.
Vispa grädden till garneringen och bred ut över tårtan.Strö ev lite färgat socker över.Dekorera tårtan med klickar av créme fraiche och urgröpt fruktkött från passionsfrukten.

Lycka till.


4 kommentarer:

  1. Hej Agath
    Hoppas din helg varit bra. Här har det varit fullt upp, mest hela tiden. Försökt hunnit med, det man inte hinner annars, hehe
    Du har också haft mycket förstår jag....med bilder och så.
    Det här receptet ser inte dumt ut alls ;-) Passionsfrukt är gott.

    Kramar
    Susanne

    SvaraRadera
  2. Hej Susanne!
    Nja jag har mest försökt få in hur bakverken
    ser ut,visserligen bara det bladets försida
    annars hade jag fått baka rekordsnabbt.

    Nej jag hoppas det ska vara ett recept som tilltalar dej.
    Kramar.

    SvaraRadera
  3. Hej Agath

    Det var ett smarrigt recept du har idag.....

    Du jobbar med bilder ...det är lite pyssel..men snyggt blir det.....

    Hoppas söndagen varit bra...

    xxx

    SvaraRadera
  4. Hej Kojiki!
    Ja jag tycker också det.
    Ja hela Lör-Söndagen har gått
    åt att sätta bild till bakverken.
    Annars har väl Söndagen varit bra.
    xxx

    SvaraRadera