torsdag 18 februari 2010

Kanske detta skulle smaka!


Med ett paket färdiga wokgrönsaker sparar man alltid tid,och får också
precis den mängd grönsaker och den variation som behövs.

Tid ca:15 min.
4 port.

300 gr rostbiff eller innanlår
2 pkt wokgrönsaker (á 400gr)
2 msk olja

Sås:
2 dl tomatjuice
½ dl soja
1 msk strösocker
1 tsk sambal oelek
½ msk fransk ljus senap
2 vitlöksklyftor
(salt)

Gör så här:
Skär köttet i strimlor.Tina grönsakerna.Värm oljan i en wokpanna eller en stor stekpanna.
Lägg köttet i wokpannan och fräs det några min.Rör om så att alla strimlorna blir brynta och tillagade.
Tillsätt grönsakerna och låt dem fräsa med under omrörning.Blanda samman ingridienserna till såsen.
Pressa vitlöken i denna.Häll såsen i wokpannan och låt allt småputtra några min.
Smaka ev av med salt.Servera rätten tillsammans med ris och en blandad sallad med citrondressing.

Tips:
Den här rätten kan man även göra på kyckling eller fläskfilé.Sambal oelek kan ev bytas ut mot chillisås,
som kryddas lite extra.

Smaklig spis.

4 kommentarer:

  1. Mmmmums det såg och lät jätte smarrigt!
    Nu blev jag ju hungrig.

    Snart nattstund här så jag önskar dig god natt!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Ms Chevelle!
    Ja jag tycker också det.Att woka är gott då
    och då.Det var ju lagom tid att äta men den
    är fettsnål så du kan nog ta en tallrik,
    utan att det ska påverka sömen.
    Jag önskar dej en god natts sömn.
    Godnattkram.

    SvaraRadera
  3. Tur att jag redan har ätit.
    I kväll blev det kalops med viltsmak.

    Såsen verkar intressant. Jag får nog ta och
    skriva av trots att jag är mätt :D

    *kramis och hoppas du vaknar till en fin fredag*

    SvaraRadera
  4. Hej Ginger!
    Det låter gott med kalops,men jag
    har aldrig smakat på vilt förstås.
    bara ätit ragu som ar fantastisk gott.

    Ja jag hoppas den kommer väl till pass.
    Ja gör du det.
    Jag önskar dej en trevlig Fredag.
    Kramar.

    SvaraRadera