Grönpeppargryta
Grytbitar brukar ofta säljas färdigstyckade och packade i affärerna.Oftast är det fransyska som används-ett mörkt och fint kött.
I denna mustiga kryddiga gryta får grytbitarna puttra tillsammans med både vitlök.syrlig svart vinbärsjuice och syltlök.
Tid: ca;45 min.
Frysning: går bra att frysa.
4 port.
Ca 500 gr grytbitar av nöt
1-2 msk olja
1 gul lök
ca:½ msk grovkrossad grönpeppar
1 vitlöksklyfta
1 dl svart vinbärsjuice
2 dl vatten
1 grönsaksbuljong-tärning
1 msk maizena
1 msk soja
1 dl syltlök
½ tsk salt
1 krm peppar
Gör så här:
Värm oljan i en stekpanna eller liten stekgryta.Lägg i köttet och bryn det runt om.Skala och hacka löken.Tillsätt grönpeppar,
lök samt pressad vitlök i grytan.Häll på svart vinbärsjuice och vatten.Smula ner buljhongtärningen.Låt grytan småkoka under
30-35 min.Rör ut maizenamjölet i lite kallt vatten och rör ner det i grytan.Tillsätt soja och syltlök.
Smaka av rätten med salt och peppar.Hetta upp den.Servera grytan med snäckpasta smaksatt med kryddgrönt.
Tips:
Grytbitar kan bytas ut mot mörad högrev,som du skär i ca: 3x3 cm stora bitar.
Smaklig spis.
Hej Agath
SvaraRaderaHär finns det en hel receptsamling att titta på, när fantasin tryter ;-)
Grytor är gott, och smidigt. Man kan passa på att göra mycket. Och stoppa i lite vad som helst.
Gott!Gott!
Här blev det rullader, en del kallar dom "Falska gäss", det var inte så dumt det heller :-)
Nu får snön försvinna om den vill, jag har fått nog!
Kram
Susanne
Susanne!
SvaraRaderaOja det är bara att leta,nu har jag haft ett par bakrecept så jag tyckte det var dags för
ett matrecept också.
Ja rullader det går inte av föär hackor det heller.Vad har du i dina?Jag har ost och kokt skinka.Det namnet har jag aldrig hört förr....
Ja åtminstone kan den stanna upp nu i alla fall.
Kramar.
Mmm... det lät gott, jag älskar grönpeppar, ska prova receptet, tack för det !
SvaraRaderaSköt om dig !
Kramar, Doris
Hej Doris!
SvaraRaderaJa jag gillar själv grönpeppargrytor.
Hoppas du blir nöjd.
Kramar.