4 port.
8 medelstora potatisar
2 rödlökar
2 morötter
2 palsternackor
½ litet vitkålshuvud
salt och peppar
7 msk rapsolja
2 msk hackad persilja
2 msk dijonsenap
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.Sätt in en långpanna i ugnen.Skala potatis,lök och rotfrukterna.Ansa vitkålen.Skär
potatis och rotfrukter i klyftor.Blanda klyftorna med salt och peppar och 2 msk av rapsoljan.Lägg klyftorna i den förvärmda långpannan och sätt mitt i ugnen ca: 15 min.Skär löken i klyftor och kålen i tärningar.Blanda ner dem i långpannan,fortsätt att rosta ytterligare ca: 10 minuter.Vispa resterande olja med persilja och dijonsenap och vänd ner dressingen i rotfrukterna när de är varma.Smaksätt ev. med mer salt och peppar.
Servera rotfrukterna med revbensspjäll,kyckling eller lax.
Smaklig spis.
Det ät verkligen mums mums.. mycke goda recept på ICA faktiskt...jag brukar oftas ta med deras receptblad från affären och om sommaren då vi är fler på landet så brukar vi alltid laga från ica recept....
SvaraRaderaÖnskar dig en fin helg
Cayenne!
SvaraRaderaJa det har de verkligen en dag i sommras hade jag nästan en 20 olika recept med mej hem.
Detta är ju bäddat sen för i sommar vid grillen
Och för de som inte äter kött så jag tänkte faktiskt på dej.
Jag önskar dej också en skön helg.
Kramar.
Ja, varför inte flerdubbla receptet. Det verkar vara en trevlig bjudrätt att ställa fram på ett "gående bord" då man har bjudit många gäster eller ta med till ett knytkalas.
SvaraRadera*kramis*
Ginger!
SvaraRaderaJa det går ju och göra det,är väl bara
för att det vanliga är 4 personer.
Jag förstod att det var en rätt som skulle
tilltala dej.Knytkalas är också trevligt då
behöver det inte bli så dyrt.
Kramar.