Ingredienser
10 Bitar
Pajdeg:
200 gr smör
7 dl vetemjöl
1½ dl strösocker
2 ägg
Fyllning:
1 kg fasta Päron
2-3 msk strösocker
1 dl hackade pistaschmandlar
1½ dl aprikosmarmelad eller sylt.
Sås:
2 dl vispad vispgrädde
1 dl créme fraiche
1 tsk vaniljsocker
1 msk Gran Mariner
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader
Skär smöret i små kuber.Arbeta ihop smör och mjöl till det blir en smulig massa.Blanda ner socker i smörblandningen.Vispa äggen lätt med en gaffel och rör ner i degen.Kramar degen till en boll.Mjöla degbollen lätt och lägg den sedan på ett bakpappersklädd plåt.
Kavla och tryck ut degen så att den täcker så mycket som möjligt av plåten.Nyp upp en liten kant runt om.Kärna ur och klyfta päronen så att det blir 12 bitar av varje päron.Fördela klyftorna över botten.Lägg dem i ringar,börja utifrån.Strö ett tunt lager socker över päronen.Grädda kakan i mitten av ugnen 30-40 min.Strö över pistaschmandlarna när det är 10 min.kvar av gräddningen.Smält marmeladen i en kastrull på svag värme.Kör den i en mixer om denn innehåller stora fruktbitar.Pensla marmeladen på kakan.Blanda samman vispgrädde créme fraice,vaniljsocker,florsocker och Grand Marnier till såsen och servera.Lycka till
Agath


Hej det var kul det fungerade så långt.
SvaraRaderavill du att jag ska ta bort din kommentar?Ja menar du skrev ju din mejladress...
Kramar.
Lia varför går det inte spara din adress?
SvaraRaderaJo det ska gå att spara. Jag förstår inte varför det inte skulle gå?
SvaraRadera