torsdag 23 september 2010

Detta blir min nattahälsning.

Dessa uppskattade munsbitar bör du göra många av- räklna med en försvinnande åtgång.
Servera dem som drinktilltugg eller som förätt med en krispig sallad.

Ingridienser
20-25 st
1 pkt färdig smördeg (5 plattor)
ca:2 tsk vetemjöl

Fyllning:
300-400 gr kycklingfilé
2 msk färsk koriander
(kan uteslutas)
3 vitlökklyftor
2 charlottenlökar
2 röda chilifrukter
140 gr bacon,grovt strimlad
1 ägg
salt och peppar

Pensling
1 äggula
valmo -och sesamfrön

Tillbehör
Plastpåse

Gör så här:
Tag ut smördegen ur frysen.Sätt ugnen på 200 grader.Skär varje kycklingfilé i 3-4 bitar,Hacka korianderna,
vitlök,lök och chili grovt.Lägg kycklingbitarna i en matberedare tillsammans med bacon,vitlök,lök,koriander,
chili,ägg,salt och peppar.Kör tills du har en fin färs.Lägg färsen i en plastpåse.
Pudra lite mjöl på bakbordet så att inte smördegsplattorna klibbar fast.Kavla ut plattorna till rektanglar,ca 20x6 cm.
Klipp ett hål i plastpåsen,ca 1 cm i omkrets.Spritsa sedan ut smeten mitt på smördegen på längden.Pensla med lite
uppvispad äggula på kanterna.
Vik över degen och tryck till längs med kanten.Tryck inte ihop ytterkanterna.Skär sedan varje rulle i 4-5 bitar och
lägg dem på en bakpappersklädd plåt.Gör likadant med resten av degen och fyllningen.
Pensla puffarna med resten av äggulan och dekorera med sesam-eller vallmofrön.
Grädda i ugnen i ca 15 minuter eller tills de fått fin färg.Servera puffarna varma eller kalla med sötsur sås eller
med sweet chilisås på flaska.
-------------------------------------------------------------------------------------
Med smak av medelhavet
Du kan enkelt variera smaken på dessa godbitar.För att få puffar med medelhavssmak,byt ut koriandern mot basilika
och chilin mot soltorkade tomater.Lägg gärna till lite oliver och pinjenötter.

Lycka till

4 kommentarer:

  1. Godkväller!
    Nu är jag helt slut efter dagens håll i gång. Det har gått ett i ett. Fixa till Bounty, fika, till bågskyttet och iväg och käka igen och så ner till stallet.
    Det var ett stökigt gäng på bågskyttet i kväll, skönt jag slapp ta dom själv för det hade inte funkat. Ja, en av de nya bågarna som vi har kvar pajade också. Det går inte att laga. J**la skitbågar... Nu hoppas vi att de som blev stulna pajar likadant.. Rätt åt dom så fall!!!
    Åkte till ordföranden med kassaskrinet efteråt ifall det blir inbrott så behöver inte det försvinna för vi fick ju lite pengar nu för gänget.
    I morgon ska jag klippa Bounty för han står inne och svettas, han var dyngsur på halsen nu när vi var och gav honom mat. Det ska regna i morgon och då passar de ju bra tycker jag.
    Ha de så bra!

    SvaraRadera
  2. Hej Recurven!
    Ja det förstår jag mycket väl att du är.
    Jasså de var stökiga på bågskyttet i kväll
    hade ingav du ingen respekt?Så de bågar du
    köpte för ett tag sen de var inte bra säger
    du,det var ju synd.Hur var det med ordföranden
    lika förkyld eller?
    Så du ska klippa Bounty i morgon,det tycker han
    väl ska bli skönt.
    Kramar

    SvaraRadera
  3. Det där låter helt otroligt gott,har du provat det ?
    Ska ila vidare och läsa mer hos dig, har varit så lite här den sista tiden ;o)

    SvaraRadera
  4. Hej Doris!
    Ja gör det inte,nej jag har inte själv provat det.
    Ja gör du det jag har ju mycket gott att erbjuda.
    Ha en fortsatt bra kväll.
    Kramar

    SvaraRadera