söndag 18 oktober 2009

Igår dök ett kärt recept upp

Ingredienser
20 bitar
350 g kokosfett
2 ägg
4 dl siktat florsocker
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker ca 100gr
vetekex tex,Finger Marie.
Klä en avlång bakform med smörgåspapper.Låt kokosfettet sakta smälta på svag värme och ställ åt sidan att svalna.
Vispa ägg och florsocker pösigt.Tillsätt kakaopulvret och vaniljsockret.Häll i det ljumma kokosfettet i en fin stråle under omrörning.Observera att om fettet är för varmt kan smeten skära sig. Bred ut ett lager chockladsmet i botten av formen. Varva kex och smet,översta lagret ska vara chokladsmet. Ställ in formen i kylskåpet så att smeten får stelna gärna över natten. Fövara kakan kallt eftersom den snabbt mjuknar i rumsvärme. Ta fram och skär den i tunna skivor strax innan den ska serveras.
Lycka till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar