måndag 19 oktober 2009

Nu när rabarberna är som bäst


Ingredienser
4-6 port.

Smuldeg
3/4 dl (ca.50 gr)
Hasselnötskärnor
2 dl vetemjöl
2 msk brun farin
100 g smör eller margarin.

Fyllning
1dl russin gärna sultan
½ dl rom
500 gr rabarber
1 dl farin
1 msk potatismjöl.

Gör så här:
Börja med fyllningen:Lägg russinen i rommen. De bör få stå och dra åt sig smak ca: 2 timmar Sätt ugnen på 225 grader Skala rabarberna och skär dem i små bitar. Smörj en ugnsäker form lätt.Lägg rabarberna i formen Blanda farinsocker och potatismjöl Strö blandningen och romrussinen över rabarbern.
Gör smuldegen:
Finhacka nötkärnorna. Blanda dem med mjöl och farinsocker. Finfördela matfettet i mjölblandningen till en smulig deg. Strö smuldegen över rabarbern. Grädda rabarberpajen mitt i ugnen i ca. 25 minuter.Servera den avsvalnad med glass eller vispad grädde.
 I micron:
Pajen kan även tillagas i micron.Gör precis som i grundreceptet. Täck inte formen.Ställ in pajen i microvågsugnen och grädda på full effekt (max 800 W) 8-10 min. Farin och nötter gör att smuldegen får färg och yta utanfärgsättningselement.

Lycka till

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar