söndag 31 januari 2010

Ja nu ska jag gå och ladda min dosett.Godnatt.

Ja snart är det dag för CSI NY så jag får se om jag har sett den,förra veckan hade jag det,men det är så många program som kollidera med varann,vi har haft rejält kallt här det är inte roligt att¨stiga ur sängen när man fryser inte sant?Men vi får trösta oss med att det är en övergång snart så kommer värmen till oss igen,dagarna har blivit längre det är ju en fördel.Jag önskar er en god natts sön från "Kaksmulan"//Agath,Kram till den som vill ha.

Ian skulle den här kakan smaka tror du?

Ingredienser
10 bitar

1 citron
100 gr sultanrussin
1 dl Whisky
150 gr rumstepererat smör
2 dl råsocker
2 stora ägg
2½ dl extra fint vetemjöl
2 msk farinsocker eler råsocker.

Gör så här:
Skölj  citronen noggrant i vatten.Skala av det yttersta,gula skalet och lägg det i en skål.Tillsätt russin och Whisky.Låt blandningen stå och dra över natten eller minst 8 tim.
Sätt ugnen på 175 grader.Vispa smöret med en elvisp tills det är fluffigt.Tillsätt sockret.
Separera äggen.Rör ner äggulorna.ett i taget,i sockerblandningen.
Ta upp och släng citronskalet ur skålen med Whisky och russinen.Häll sedan whiskyn och russinen i äggsmeten och rör runt.
Vispa äggvitorna till ett fast skum i en separat skål.Vänd ner äggviteskummet och mjölet i smeten.
Smöra och mjöla en form 20x20 cm,och häll ner smeten.Strö till sist över farinsocker eller råsocker.
Grädda kakan 25 min.Den ska precis stelna.Låt kakan vila i formen 5 min. innan du lägger upp den på ett fat.Låt kakan svalna lite innan du skär den i bitar.

Lycka till.

lördag 30 januari 2010

Är det någon som sett filmen nummer 23?

I kväll är filmen Nummer 23 med Jim Carrey,det är ju en thriller så det ger sig om jag får se den,och förresten så slutar den lagom till Criminal mindsså vi får väl se hur det blir,jag hart inte varit här mycket idag.Känner mej inte riktigt okey det får bli bättre en annan dag.Men jag tittar väl in till natta skulle jag tro.
Nu väntar jag bara på Criminal Minds,sen är det dags för sdängen och kanske läsa ett par avsnitt ur Revolvermannen den sista boken av den jag börjar närmar mej slutet.Så nu önskar jag er en god natts sömn."Kaksmulan"//Agath.

Som jag sa igår skulle jag titta efter ett smarrigt recept.


Ingredienser:

12 bitar.

5 dl rödbetor
1½ dl raps -eller majsolja
4 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 msk vaniljsocker

Toppning:
200 gr färskost,tex philadelphia
2 dl avrunnen yoghurt
eller grekisk yoghurt
½ dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citronsaft

Tillbehör:
Springform,ca 24 cm i diameter.

Gör så här:
Sätt ugnen på 190 grader.Spänn fast ett bakplåtspapper i formens botten.Smöra och bröa formen.
Skala och riv Rödbetorna.Blanda rödbetsrivet med olja.Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl,bakpulver,salt och vaniljsocker i en separat bunke.Sikta ner mjölblandningen i
äggblandningen.Rör till sist ner rödbetsblandningen.
Häll smeten i formen.Grädda kakan mitt i ugnen ca:40 min.på nedersta falsen.Låt kakan svalna
ett par minuter i formen..Vänd kakan upp och ner på ett ugnsgaller,ta bort bakplåtspapperet och låt kakan
svalna helt.

Gör toppningen.
Vispa färskost,yoghurt,florsocker,vaniljsocker och citronsaft till en kräm.Ställ in ostkrämen i kylen så att den får stelna lite.
Bred ostkrämen över hela kakan eller klicka ut den på lagom stora potionsbitar.Garnera gärna med rödbetsrasp.

Lycka till.

Jag lovade visserligen ett recept idag,förlåt igår.

Men tiden ville inte riktigt räcka till så det får bli när jag gått igenom dem i morgon,för då ska vi väl ändå inte ut någonstans för mat har jag hemma så jag behöver inte till någon butik alls i morgon.Snart börjar Criminal minds så jag passar på och önskar er alla en god natts sömn från "Kaksmulan"//Agath.

fredag 29 januari 2010

Ja så vet man hur det gick i Let´s Dance.

Jaha det är väl bara att börja om igen*suck*Ja då är det dans ikväll igen,Om ni visste vad jag saknar att dansa med varje fiber i kroppen följer jag dem som dansar i kväll.Visserligen har jag inte dansat latinamerikanskt...men jag har dansat så många andra danser,Foxtrot slowfoxtrot,tango,svensk maskerad,spinsnpinn,snoa,schottis,hambo och snurrebocken tror jag den heter men det är ju ett tag sen sist.Den sistnämda lärde jag mej när jag hade sällskap med en folkdansare,den var kul men väldigt snabb.Nåja nu får jag sitta och titta på dans andra sidan rutan,men njuta kan jag ju.
Ja så gick det i kväll Agneta och Tobias åkte ut,vilket jag tyckte var synd men någon mäåste ju åka varje vecka så hur det än är så är det alltid någon som blir besviken,man kunde läsa det i Agnetas ansikte ja även Tobias såg jag besvikelse.//Agath

Ja så är det väl sista gången den visas.Min kära Amaryllis.

Ja nu är det bara 2 blommor kvar + den där lilla jag visade för ett tag sen den verkar som min Amaryllis sjunger på sista versen,men vem vet den kanske kommer tillbaka nästa år eller ska jag säga i December då jag fick den,men visst har jag njutit av den och hoppas ni också har gjort det.

Som ni ser har inte den lilla kommit så långt på väg så jag tror inte det blir något av den,men man vet ju aldrig.Den har ju överaskat mej gång på gång så varför inte en sista gång den perioden.Nu ska vi strax ut en runda.Förresten fick jag mina nya recept idag så jag ska titta efter om det finns något kan hägra. Jag återkommer. Kram till den som vill ha.Ha en trevlig Fredag.//Agath.

torsdag 28 januari 2010


Ja så var denna dagen också till ända,nu ska jag strax sätta på videon så ska jag sen gå och lägga mej förhoppningsvis ska jag väl sova bättre inatt än jag gjorde natten innan.Jag önskar också att min son ska kunna får den sömn han behöver inatt,för det är ju inget vidare att arbeta när man är urtrött.





Jag önkar er alla en god natts sömn från "Kaksmulan"//Agath.

Så det kan bli....




Hej på er då var det kväll igen.Vid denna tiden hade jag min son här så roligt det var att ha honom här en stund,fast han inte stannade så många timmar.Men jag får väl vara nöjd med det lilla. Och hoppas han stannar åtminstone en eller ett par nätter nästa gång. Det var så olustigt när han sätter sig i bilen vid lite över 22.00 i går kväll. Men han var ju tvungen hem till sitt jobb Så det var ju inte många timmar han fick sova, men jag bad honom att ringa när han kom hem.



Men när det gått ett par långa timmar så ringde jag och frågade hur långt han hade kommit,Då hade han kommit till Ullricehamn och det är ju inte så långt men han talade också om att det var väldigt halt i går.Så jag sa du ringer väl när du kommer hem huir sent det än blir sa jag så jag vet att du kommit helskinnad hemOch det lovade han så vi sa kram och hej då.Och så la vi på trodde jag.Men ingen son ringde mej och jag somnade efter 03,00 tiden.så vaknade jag vid 08,00 tiden men så ville jag inte störa honom på jobbet så jag väntade till middagen och ringde och frågade varför han inte hade ringt mej.....


...men det hade jag sa han nu är det ju så att på telefonen är det en grön lur och en röd lur,och jag hade tryckt på den gröna luren vilket gjorde att han fick ingen kontakt med mej,Aldrig mer ska jag göra fel,så är det när den telefonen jag hade den hade bara en lur som både öppnade och stängde med och nu var jag ju lite sömnig också.Men hur det än var så hade det gått bra hem för honom och han kom hem vid 04,00 tiden och sen skulle han arbeta tror det var vid 08,00 tiden spå det var inte många timmar som han fick sova stackarn.Kram till den som vill ha.Jag önskar er en trevlig Torsdag.//Agath.

onsdag 27 januari 2010

Kort dag det här.Vi hörs i morgon.

Ja som ni ser har det blivit natta igen,den här dagen gick fort alldeles för fort.Nu år min son på väg hem,det var inte roligt att släppa i väg honom i denna snöyra,kanske kan det hålla uppe något hoppas på det.Men han ska jobba i morgon så han hade inget val.Men nu så behöver jag inte bekymmra mej för datorn för den tog han med sig.Jag sa till honom att han skulle rringa när han kom hem oavsett hur sent han än tyckte det blev för jag kommer inte att få en blund i ögonen förrän jag vet att han är välbehållen hemma.

Nu kan jag ju ta tåget om det är så för nu behöver jag inte bekymra mej för resten. Nu är det dag att krypa till kojs videon är laddad och jag kan gå till sängs för att läsa tills telefonen ringer. Godnatt önskar "Kaksmulan"//Agath.

Hu vad sen jag är.



Min son den lille av dem han ringde i förmiddags och frågade om han fick titta in,klart han får det är ju min son ju.Då kan han ta datorn med sig hem så slipper jag tänka på det,visserligen så kommer min vän somn frågat flera gånger när jag kommer,men sen kan jag ju ta tåget i stället.Får väl ut och handla så hqan får lite mat pojkstackarn det är ju ganska många mil hit,men han hade ärende till Göteborg han skulle ha reservdelar till sin bil,så jag hoppas allt går bra med resan jag sa till honom att han skulle köra försiktigt i alla fall,sen pratade han något om helgen så vi får väl se vad han menade,jag låg ju han hörde jag var pömsig jag har sovit dåligt sen klockan 3 i natt.Tog och denna bilden från Göteborg där man köper reservdelar det är väl så det går till.Kram till den som vill ha.Jag önskar er en trevlig Onsdag. Usch hoppas allt går bra för här snöar det gansk mycket nu,och hoppas han är försiktig när han kör.//Agath.

tisdag 26 januari 2010

Ja det var denna dagen det.


En sådan här dyna skulle man nog ha när man flackar runt så här,jag är fortfarande trött i hela kroppen för på vägarna är det ganska knaggligt stupavis.Så nu tänker jag dra mej tillbaka,och önskar er alla en god natts sömn från "Kaksmulan"//Agath.

Ska iväg nu till Göteborg vi ses senare.

Idag ska vi till feskekôrka så jag har inte någon tid att att svara på något förrän jag kommer hem om nu datorn vill förståss.Får väl se om de har spätta för det är jag enormt sugen på,strömming har de ju det brukar de ha.Men nu ska jag dra hinner inte vara så långvarig.

Bilden jag hade innan lånade jag på Wikipedia så länge men har nu ersatt den med eget foto.Här ser man också att det står Feskekôrka inte sant?

,


Sen tog vi ett kort inne i fiskekôrkan också eller rättare sagt sambon för inte vågade jag fotografera där inte.Känner mej uttittad,men han ville så gärna och kameran fick han låna.

Och som avslutning tog vi ett kort på båten här för vad vore väl mer på sin plats än en båt det är ju ändå havets läckerheter vi handlade och det får man ju inte upp utan med båt.Ja nu är det kväll och ingen fisk till middag idag för vi åt ute vi var ju så sent hemma.Men delvis havets läckerhet åt jag ändå för jag Västkustfilé och sambon åt sejrygg.Jag ska ha spätta i morgon tror jag.Kram till den som vill ha.Ha en trevlig Tisdagskväll.//Agath.

måndag 25 januari 2010

Så var det då dags för att säga godnatt.


Jag kunde inte låta bli att ta med de här bilderna sådan himmel det blev mer solen går ner,visst är det väl vackert?





Sen bara en stund senare så är det helt förändrat sen kom dimman något senare,man såg inte alls vart man körde.


Sen tog vi en bild på Lanthandeln där sambon brukar handla själv är jag där mycket sällan för det är så trångt i gångarna så jag är rädd att stöta ner något,men detta är en affär som har allt vill jag lova.Jag önskar er en god natts sömn."Kaksmulan"//Agath.

Vi tog lite bilder när vi ändå var på väg till affären!

Detta var vid kvart över 4 så man ser att dagen förlängt sig väldigt mycket, och kaffe fick jag tag på så nu går det ingen nöd på oss här, åtminstone på ett par dagar i alla fall. Nu ska jag strax sätta på lite nytt ljuvligt kaffe.





Som ni ser har jag tagit dem vid olika platser och det hade nog gått mellan 5-10 minuter så visst har dagen blivit längre,det känns redan att man blir gladare av man kan fånga solen trots att den var på nedgång.Nu är det bara värmen som fattas sen får man nog vårkänslor,man är ju skytt.

Tänk att en himmel kan se så underbar ut när solen håller på att försvinna bortom horisonten, Själv älskar jag detta bildspel och att få minuter kan göra så mycket.Ha en fortsatt trevlig Måndagskväll//Agath.

Kaffe,kaffe vad vore livet utan denna dryck.

Ja som vanligt får vi ge oss iväg och köpa kaffe,och jag såg att man kunde köpa 3 paket för 69:-,då måste man ju passa på inte sant?Nu såg jag att man kan köpa Lövbergs lila med kanel vad tror ni om det,för mej låter det konstigt,,men min lille son brulkade vilja ha kaffe och Oboy tillsamman.men smaken är ju delad inte sant?




Och som ni ser har inte min Amaryllis inte gett upp än det fortsätter att skänka mej glädje en tid till.Dels försöker jag trixa lite....








Vad tror ni om den 5:te blomman tror ni det blir något av den,den är ju så liten inte sant?Att jag tog kortet så var för ni skulle se den lilla knoppen inne ibland blommorna, ska bli mycket spännande att se hur det blir.Kram till den som vill ha.Jag önskar er en trevlig Måndag.//Agath

Snart är det dags att deklarera igen,tänk vad tiden går.

Snart är det att man får samla uppgifter till deklarationen,tänk vad tiden springer iväg,jag tyckte det inte alls var länge sen vi satt och lättade vårt samvete sist.I kväll så är det ett nytt avsnitt av CSI NY får väl se opm jag har sett det eller ej i vilket fall som helst så är det dags för natten,Så jag önskar er alla e god natts sömn.Godnatt från "Kaksmulan"//Agath.

söndag 24 januari 2010

Som jag nämde i går kväll så har de blivit en person kort....


...men blivit ersatt med en annan kille,det blir inte detsamma att titta på Criminal minds nu längre när den där tryggheten är borta som Jason Gideon spred om sig,men jag får väl ge den vad han nu heter en chans och se han kanske när han blir varm i kläderna kommer att bli bra,men jag saknar Gideon väldigt mycket.Jag önskar er en trevlig Söndagskväll.//Agath.

Idag är det en månad sen Julafton.



Då menar jag naturligtvis datumet 24 inget annat,är är grått vad annars.Och det ända jag vet som ska händda är att jag ska steka en fläskkarre det tar ju ett par timmar innan den blir klar så det blir väl ingen tur med bilen idag heller,men lika glad är jag för det.Så klnagglig som vägen är bitavis.Men annars är det sörjigt därför tog jag denna bild.Så någon promenad blöir det inte heller.Inte den fina vita snö Söm Susanne strövar i med sin Quila och Ronja,oh om en annan hade haft det så.Jag är väldigt nyfiken opå opm jag kan gå på skidpor,men då måste jag skaffa en sko somn passar skidorna.Kram till den som vill ha.Jag önskar er en trevlig Söndag.//Agath.

lördag 23 januari 2010

Ännu ett avsnitt av Criminal minds men en person kort.

Vad jag kommer att sakna Jason Gideon i Criminal Minds,jag tycker han stod för något tryggt som hade bägge fötterna på jorden,det kommer jag att sakna resten av sällskapet är kvar,men för hur länge innan någon annan ryker,Jag vet ju vilken som ska ta Gideons plats men än är han inte med antagligen kommer han i nattens avsnitt.Jag har sett honom innan i ett avsnitt men han har inte Gideons utstrålning.Nåja man får väl inte hänga upp sig så där på saker och ting.Men nu är det dags för sängen.Godnatt önskar "Kaksmulan"//Agath




Än är min Amaryllis inte slut.



Som ni ser är inte min Amaryllis helt ur leken,som ni ser har jag tagit den från 2 håll denna gången också,så man ser den 5:te blomman som är kvar på stängeln det vissna har jag plockat bort nu.Det ska bli roligt att se hur länge den vill vara med och blomma jag har aldrig haft en blomma som blommat så här sen flitiga Lisa ,men hon blommade ihjäl sig det syntes tom på stammen att den var väldigt blek,det var nästan så man sörjde den när jag slängde den,Härom dagen när jag var i affären såg jag en flitiga lisa stod och funderade på om jag skulle köpa en eller ha tulpaner ett tag för det är ju tid för dem som ni vet.Jag önskar er en  fortsatt trevlig Lördagskväll.//Agath

Som du ser Kojiki försöker jag trixa säg till om det blev fult...kram du rara och hjälpsamma vän.//Agath

Hej Nu börjar den första stängeln falna.


Som ni ser så är det den 5:te blomman som fortfarande är fin så jag näns inte kapa av den och den andra är på full gång,haha detta har blivit en riktig följetong inte sant?

Idag har vi sol här det lyser så gott och det är - 6 grader så det är inte så kallt heller.Vi får väl se vad denna dagen har att erbjuda,Inte för jag har så stora förhoppningar,trots solen,är man osäker att gå sina promenader fast jag skulle behöva dem.Men vi får väl se vad som händer idag.Men snön har lämnat träden så de är rent bara.Kram till den som vill ha.Jag önskar er en trevlig Lördag.//Agath.

fredag 22 januari 2010

Ja så har då mitt barnbarn blivit en gammal tös.


min tand är lös, åh min tand är lös
och när jag tappat den, är jag en gammat tös
min tand är lös, åh min tand är lös
snart är jag en tandlös gumma

alla tappar sina tänder, alla utom jag
kerstin har tappat sina, ja minst en varenda dag
alltid hör jag henne skrika, så att hela gatan hör
skynda dej kom hit ulrika, titta, titta se jag blör

min tand är lös, åh min tand är lös
och när jag tappat den ,är jag en gammat tös
min tand är lös, åh min tand är lös
snart är jag en tandlös gumma.

Jag har just tittar på Let´s Dance.Inte trodde jag att det var Peter Wahlbeck som är stå upp komiker som skulle lämna scenen,men så blev detMen han gjorde så gott han kunde trots sin tå.....Med det önskar jag alla en god natts sömn."Kaksmulan".//Agath



Tack Bella,för du hittade något somn skulle kunna fungera!


Kanske det löser sig med en sådan här konserv/flasköppnare tack snälla Bella för du såg en sådan.Det har gått min näsa förbi.Men det är ju många funktioner och den är ju inte så dyr,så har jag tur kan det ju lösa sig.För jag har ju svårt att ta upp burklock då menar jag skruvlocket.Jag har fått bilder på mitt barnbarn så¨det tar jag sen men först ska vi iväg.Kram till den som vill ha.Jag önskar er en trevlig Fredag.//Agath.

torsdag 21 januari 2010

Snart dags att stänga ner här.


Ja så är det dags för att ladda för nya avsnitt idag igen,för en eller ungefär en timme sen så pratade jag med mina pojkar,som ni kanske minns så hade mitt stora barnbarn tappat en tand häromdagen,så jag bad min son skicka ett litte nätt kort på den gamla tösen...sen pratade jag med min andre son,han frågade om han kunde titta upp,så vi får väl hoppas han kommer jag längrtar så efter att se honom igen.Den store sklulle till Dalarna med sin familjkanske söker han sig jobb däruppe vi får väl se.Jag önskar er en god natts sömn, från "Kaksmulan"//Agath.

Hej på er denna Torsdag den 21/01-2010



E F T E R L Y S N I N G

Undrar om ni kan hjälpa mej med en sak,jag söker en sådan här konservöppnare kapsylöppnare, om ni vet vad jag får fatt på en sådan så snälla tala om vad de säljer sådana,för min har börjat spricka,så den hänger på en höft.

Idag är det grått, visserligen var det så i går också men solen försökte tränga sig igenom,men man bara kunde skönja den,så såg man vid ett ställe när solen gick ner.Men det fanns inte tillfälle att taq kort på den då...Idag är det -2 grader så det är ju inte så kallt.Tror ni inte vi glömde något i går?Jodå det som jag aldrig brukar glömma "KAFFE" så det blir att åka och handla det idag.Kram till den som vill ha.Jag önskar er en trevlig Sopptorsdag.
//Agath.

onsdag 20 januari 2010

Ja det var denna dagen.

Ja så har jag starta videon i kväll var det 2 timmar igen,inte bara en så i morgon har jag 2 avsnitt att avverka,men först ska jag gå till sängs men min bokj om Revolvermannen,det börjar närma sig slutet.Jag kommer nog att sakna dem alla när bopken slås igen för sista gången.Men blir saknaden för stor får jag väl börja om på ettan.Nu önskar jag er alla en god natts sömn.från "Kaksmulan" //Agath.

Dagens bulletin.



Hej På er.Som ni ser har jag tagit blomman från två håll idag också,nu har ju som ni ser på översta kortet att den hann och slå ut innan de andra vissnar,visserligen börjar fröna trilla men den är fortfarande vacker.Den andra blomman tog jag på den nya stängeln och ta mig idalen om inte det blir 4 stycken blommor i den också,Den har verkligen varit vacker.och är det än ett par dagar förhoppningsvis.Nu ska vi iväg och byta lampa i bilen för utan lampor står man sig slätt...Kram till den som vill ha.Jag önskar er en trevlig Onsdag.//Agath.

tisdag 19 januari 2010

Natti,natti.dags för att knyta sig.

Nu ska jag bara ladda Videon först.CSI naturligtvis,vad annars...Ja så har denna dagen också gått,inger märkvärdigt har hänt,utan möjligen att vi är själva igen,och när jag var i kylskåpet så ekade det så i morgon behöver vi handla det är ett som är säkert...Mjölken tog slut vid middagen som idag bestod av fläskpannkaka jag har ju inte varit ute på ett par dagar så man får taga vad man haver som Kajsa Varg brukar säga.Men först sängen ochg hoppas på en god natts söm och önskar er detsamma."Kaksmulan!"//Agath.

Ja nu är jag definitivt tjatig.




Som ni ser har jag tagit blomman från 2 håll idag dels den knoppen som är inne bland de utslagna blommorna och den nya stängelns som verkar fått bättre fart vem vet den kanske slår it före den i mitten,men den verkar inte ha mer än 2 blommor vad jag kan se.Nå¨ja det återstår att se.Nu syns även det vi stöttat upp blomman med inghen vanlig pinne utan något annat min sambo hittade.Den blompinnen jag hade ville han inte ha....Idag är här grått som i går,och det är -2 grader så vi har inte så kallt.Jag kommer nyss från duschen så det ska bli spännande att se hur det ser ut när det torkat,men det var lätt att dra en kam igenom.Kram till den som vill ha.Jag önskar er en trevlig Tisdag.//Agath.